Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:02 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: Pytlíky,bedínky na byliny
PostPosted: 18:46 09. Feb 2011 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Derken- wrote:
Libovka mě napadla! Chcete batohy?

- Jsem pro to aby tyto itemy dropovali např. draci a bossové s lvl 50+. Kdo to chce mít, tak at za to klidně život položí :) A pak si to vykempujte jak chcete :lol:

Edit: Pro mě teda bude větší artefakt batoh než třeba nějaký meč, který se ani nevyrovná craftovému.. Ale to je jen můj názor. Mohlo by být fajn, kdyby tyhle "magické batohy" mohli dropovat bossy. Samozřejmě s nějakou úměrnou šancí že to padne a dát to jen těm opravdu silným..
Tomu říkám návrh na podporu RP. Chvíli váhám, zda jsem na foru WoWka...nebo Thalie?
P.S.
Na obou mám nastavený podobný skin :mrgreen: .

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

PostPosted: 18:51 09. Feb 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Ale tenhle topic neni o podpoře RP, ale o kontejnerech všeobecně.. Kdyby je Tým chtěl mít jen tak dostupný, tak asi jsou ne?

- Sejmout na Thalii něco jako jsou zdejší uprevený highlvl bossy je úctyhodné a tohle by mohla být jedna z odměn..

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

PostPosted: 18:58 09. Feb 2011 
Šlechtic
 Profile

Nejdednodučí by bylo:
Udelat pytlík a do jeho popisu napsat:
Bla bla bla.....tento pytlík je určen výhradně pro alchymisticé suroviny, v případě uložení čehokoliv jiného, bude Vám smazán celý inventorař včetně vybavení. Důvodem je zajistení stability hry.

PostPosted: 18:59 09. Feb 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Alvarion wrote:
Nejdednodučí by bylo:
Bla bla bla.....tento pytlík je určen výhradně pro alchymisticé suroviny, v případě uložení čehokoliv jiného, bude Vám smazán celý inventorař včetně vybavení. Důvodem je zajistení stability hry.

Už vidim ty nadšené DMs co budou projíždět všechny pytlíčky

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

PostPosted: 19:02 09. Feb 2011 
Velmistr
 Profile

Alvarion wrote:
Nejdednodučí by bylo:

a my nebylinkáři, jako budem mit 4polička v invu zadělány jen tak pronic za nic?

PostPosted: 20:12 09. Feb 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Alvarion wrote:
v případě uložení čehokoliv jiného, bude Vám smazán celý inventorař včetně vybavení. Důvodem je zajistení stability hry.

Ano, splní se mi můj životní sen, pořád dokola každej den zadara sedět u PC a projíždět inventáře lidem, kontrolovat záložky a trestat přestupky. To je přesně to co jsem si od pozice DM sliboval...

Vedou se tu krásné teorie ale:
:arrow: batohy už jednou byly...
:arrow: ...a kvůli něčemu se rušily...
:arrow: ...nyní ani v budoucnosti team neplánuje jejich návrat, ani jako item v obchodě, ani jako odmena za RP, ani jako epický loot.

Když dáme pytel jednomu PC, bude to nespravedlivé vůči všem ostatním. Když je dáme všem, budeme tam kde jsme již jednou byli.

6 stránek inventáře je dle mě i dle teamu plně dostačující. (každé pole má 6x10 slotů, tedy 6x60 = 360 slotů celkem)
((to už je slušný baťůžek - umožňuje pojmout třeba 60 full plátů - pro rejpaly: dobře, 59 kvůli neodložitelným itemům jako je duše, emoce, kostky atd...))

Ano, bylinky jsou náročné na místo v inventáři - je to cena za využívání velice silného craftu. Komu se to nelíbí, ať je přechovává v trezoru nebo perzistentní truhle.
Je jistě pohodlnější zpracovávat bylinky při cestách na lodi či čekání v knajpě na kamarády, ale třeba ostatní crafty tuhle vymoženost vůbec nemají.
Vcelku zajímavý nápad zde byl s tou směšovačkou, to je otázka na Kucika jestli by to šlo nascriptovat - tedy item který by povolil na sebe stackovat stejné suroviny i když se jim "zrovna nechce". Bug stacku je totiž u bylinek vcelku běžná záležitost a věřím že by to ušetřilo spoustu místa. Není to sice tedy k tématu (tím jsou pytle a bedny všeobecně), ale ve výsledku by se asi vlk nažral a koza zůstala celá.
Z dalších řešení mě napadá změnit vzhled všech alkáčských surovin na stackovatelný item 1x1 slot. Těch surovin co zabírají 2x1 či 2x2 slotů není totiž zrovna málo že... Ale to už je taky mimo téma, to je záležitost "Alkáčství" jako takového.

Osobně jsem se s pytlem jako itemem od DM nesetkal a taktéž osobně neplánuji nikomu takový item dát. Snahou teamu není jednou za čas nějak do hry pytel někomu přihodit, naopak snažíme se aby nepřibývaly a tudíž aby na tom byli všichni stejně. Ano, ve hře jsou ještě lidé, kteří mají jeden pytel z dob dávno minulých, počet těch lidí je ale velmi malý a rozhodně se nerozrůstá ba naopak stále klesá. Snažte se jim to lidi prosím nezávidět, je to jejich takový odznáček z dob dávno minulých.

Jsem rád když se v topicu přání a stížnosti objevují nějaké nápady či se řeší průsery, řekl bych ale, že se už kolem tohodle tématu napovídalo až zbytečně moc.
Vím jak vypadají inventáře našich bylinkářů, je mi jasné že by se stránka navíc opravdu některým hodila, ale pokládám to osobně opravdu jen jako přepychové přání, doteď si s místem bylinkáři vždy vystačili. Byl bych moc rád, kdyby jste se zkusili na celou věc podívat pěkně zeshora a budu doufat, že pochopíte co jsem tím myslel.

PostPosted: 21:46 09. Feb 2011 
Bůh
 Profile

Batůžek není jen drobné rozšíření inventáře, batůžek velice zásadně zlepšuje možnost míti v inventáři pořádek. To jen tak na okraj. On totiž může zůstat otevřený a lze jej použít jako dočasné uložiště zatímco si budu přepínat mezi lištami. Zní to jako drobnost ale v praxi to udělá z otravného třdění a neustálého překlikávání docela pohodičku. A narozdíl od vykopané díry někde na zemi mi nehrozí ztráta věcí ať už pádem serveru nebo jiným nenechavcem který se tam náhodou nachomýtl a začal do vykopané díry na zemi (nebo jiného kontejneru přístupného všem) nahlížet.

Pain is temporary. Victory is forever.

PostPosted: 21:54 09. Feb 2011 
Měšťan
 Profile

Derken- wrote:
Alvarion wrote:
Nejdednodučí by bylo:

Už vidim ty nadšené DMs co budou projíždět všechny pytlíčky

Cheché, já to klidně budu projíždět, každej den, 2x denně. Někomu tam najít něco jiného tak mažu bez debat inv :D ... to by mě bavilo.

EDIT:

Bahnak wrote:
6 stránek inventáře je dle mě i dle teamu plně dostačující. (každé pole má 6x10 slotů, tedy 6x60 = 360 slotů celkem)
((to už je slušný baťůžek - umožňuje pojmout třeba 60 full plátů - pro rejpaly: dobře, 59 kvůli neodložitelným itemům jako je duše, emoce, kostky atd...))

Hele udám příklad svého Inventáře, jako reakce na těch 360slotů volných. Předpokládám, že dost lidí bude na tom podobně ;)

Lektvary ... 21x2 = 42
Rpvěci (prut, stany, slánka, lopata, česnek, miska, křemen) ... 25
Jídlo (když nepočítám maso co si naloví) ... 6
Alchymie (hmoždíř a ty dva) ... 14
Svitky ... 8x1 = 8
Zbraně (sekera, dl.meče, luk, šípy, krumpace, stah.nuz) ... 44
Základní věci (duše apod) ... 5
Celkem ... 144 ... a ... to jsme jen na základu.

Pak připočti, že nabíráš kameny, svitky, artefakty a neběžíš to hned prodat. Že sbíráš bylinky. Různé věci si necháš jako panenky (na Rp dobrý). Popřípadě nějaké trofeje (oko rakshy apod zajímavé). Různé staré knihy, potrhané svitky na Rp. A pak taky třebas léčení 7x2 = 14.
Takže když se to veme vod voka tak to je navíc cca 75

Celkem ... 144
Léčení ... 14
Navíc ... 75
a jsme na ... 233.

Takže už nám tolik nezbyde. Sem tam sbíráte pro alchymistu věci jako krev, ichory, peří a další byliny. Takže to se vám těch 50políček zaplní hned.

Nepropaguji tady, aby se začali vydávat bedny na rozkaz. Jen se snažím, aby i lidé co tu alchymii nedělají, pochopili, že někdy toho místa je fakt málo.

Samozřejmě pokad někdo do bedny nacpe 3plátovky a věci kolem, jako např v Diablu II, tak to asi dobře není.
Ale i zlodějina se upravovala, tohle, třeba, by se taky dalo upravit ne?

Last edited by -speck- on 22:23 09. Feb 2011, edited 2 times in total.

PostPosted: 21:58 09. Feb 2011 
Velmistr
 Profile

-speck- wrote:

Cheché, já to klidně budu projíždět, každej den, 2x denně. Někomu tam najít něco jiného tak mažu bez debat inv :D ... to by mě bavilo.

jooo...ty bys určitě mazal inventaře všem, jak tě znám :mrgreen: a když by měl někdo měl jen bylinky, tak bys mu tam strčil něco jineho a zase smazal....a když už by měl prázdnej inventář, tak bys mu tam zas neco strčil abys mu ho mohl znova vymazat..uplně tě mám prokouklého 8) :mrgreen:

PostPosted: 07:20 10. Feb 2011 
Ďábel
 Profile

Práček wrote:
-speck- wrote:

jooo...ty bys určitě mazal inventaře všem, jak tě znám :mrgreen: a když by měl někdo měl jen bylinky, tak bys mu tam strčil něco jineho a zase smazal....a když už by měl prázdnej inventář, tak bys mu tam zas neco strčil abys mu ho mohl znova vymazat..uplně tě mám prokouklého 8) :mrgreen:

:D :D :D :D :D To bylo trefné a povedené :wink:

Jinak k tématu, holt já taky nemám moc místa v invu (taky když má moje postava u sebe asi 8 druhů šatů a dalších 30 v bedně :roll: ), ale holt tým už několikrát řekl, že bedny nechcou, tak nechcou no.
Berte to jako takovou výuku logistiky a skladování :D.

Ale skvělý nápad je zavedení nějaké bedny "stackovatelky" která stackne pokažené věci, co se nechcou stackout.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

PostPosted: 11:51 10. Feb 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Bahnak wrote:
...nyní ani v budoucnosti team neplánuje jejich návrat, ani jako item v obchodě, ani jako odmena za RP, ani jako epický loot.

Konec diskuze, prosim o zamknuti.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]