|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
-speck-
|
Post subject: Byt v Karathe (100k) Posted: 23:19 14. Feb 2011 |
|
|
Dobrý den, tímto se chci zeptat hráčů, někdo z vás si pronajal v Karathě byt na náměstí, jeho nájem je za 100.000gp. Je v něm trezor, chci se optat. V tom trezoru byly věci, zda to byly cetky, nebo nějaké cennosti a tak. (sem si jist pár věcí, které zde nebudu říkat, z ic hlediska) Klidně mi pište pm, rád bych zjistil, o co jsem přišel, bo moje postava má celkem prázdnej inventář, tak přemýšlím, co vše měla.  Děkuji
_________________ -speck- : Yitro Al Zakkai Necrooo: Rot´Jare, Verens -darkvision- : Izzrar Zau'ndar pan všemocný kolující v tělech mnoha drowů
Last edited by -speck- on 23:39 14. Feb 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Radim
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 23:37 14. Feb 2011 |
|
Joined: 16:12 06. Oct 2008 Posts: 3269 Location: Petrovice u Rakovníka
|
Přesně tohle sem podobnýho už slyšel od jinýho hráče.Prostě má smůlu věci mu vyházet na zem před dveře a neřešit maj si to hlídat
_________________ Zara´thea Zau'ndar oddaná služebnice Xi´an
|
|
Top |
|
-speck-
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 10:38 15. Feb 2011 |
|
|
Jedná se o to, že ten byt jsem nevyužíval asi po dobu 3/4roku, nehrál jsem nahoře. Jde mi o to, jen s tím člověkem probrat co tam bylo. Nedožaduji se náhrady (i když by potěšila), ale spíše chcí vědět co vše jsem tam měl. Co si musím sehnat znova a tak.
Takže pokad je tady ten člověk, ať se mi prosím ozve do pm.
Díky
(možná jsem naivní, ale stále věřím, že lidé mají nějakou coudnost a je to hra, tak snad i v ní nechtěj vydělávat jen na ostatních)
_________________ -speck- : Yitro Al Zakkai Necrooo: Rot´Jare, Verens -darkvision- : Izzrar Zau'ndar pan všemocný kolující v tělech mnoha drowů
|
|
Top |
|
-speck-
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 14:55 17. Feb 2011 |
|
|
Ten byt je v nynejší době pronajatej. To se tu nikdo nenajde, kdo by dokázal říci, že ho má zrovna on a že ty věci třebas prodal?
Já nechci náhradu, jen mě zajímá co vše jsem tam měl. ... a žádné pm ještě nedorazilo.
|
|
Top |
|
de Aers
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 15:06 17. Feb 2011 |
|
Joined: 18:40 28. Dec 2009 Posts: 1530 Location: Buran z Buranova
|
Zkus se zeptat Xantipy, ta s oblibou vykupovala všechny dostupný byty.
_________________ "Géniové vymírají.. Einstein umřel, Picasso umřel a mě je taky nějak blbě.."
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 15:08 17. Feb 2011 |
|
|
de Aers wrote: Zkus se zeptat Xantipy, ta s oblibou vykupovala všechny dostupný byty. Cože? Xantipa vykupovala klíče od všech bytů? To je od ní moc hezké. Asi ráda vydělávala na hráčích co nestihli prodloužit nájem? A nebo kazila hru tím, že něchtěla aby v těch bytech bydlel někdo jiný?
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 15:10 17. Feb 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
když je někdo zazobanej tak si taky rezervuje celé patro hotelu ne? spíš zhýralost v tomhle případě 
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 15:11 17. Feb 2011 |
|
|
Prasokralik wrote: když je někdo zazobanej tak si taky rezervuje celé patro hotelu ne? spíš zhýralost v tomhle případě  Pokud je to pravda, tak je to spíš prasárna. 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 11:17 18. Feb 2011 |
|
|
Hmm ticho? Takže mlčení je souhlas? Jak to tedy bylo?  Možná by byl zajimavý výpis logů vlastníků bytů.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 13:28 18. Feb 2011 |
|
|
No dobrá, když ti samotnému nedojde, že tu řešíš kravinu na základě vynášení IC informací do OOC.
Aysha si byty pronajímala a dál s nimi obchodovala v rámci vytváření vazeb, které tiefling, chce li přežít, potřebuje. Takže lidé v těch bytech bydleli a ty byty vesměs nezůstávaly prázdné. Jeden z těchto bytů byl na čas pronajat i de Aersovi (když už tedy vynáší informace), v dalším bydlel BU, v jiných zase jiní lidé...
Dalším důvodem bylo, že jako tiefling nechtěla mít jedno stálé bydliště, na které by se přišlo jednoduchým dotazem přes úředníka. Měla několik bytů a v nich bydlela postupně řada lidí, takže při případné domovní prohlídce by tam stráž s vysokou pravděpodobností našla jiné lidi a jiné věci než ty její. A ona mohla byty střídat podle chuti a podle toho, který zrovna považovala za bezpečný. Po diskuzi s Kucíkem se téhle taktiky vzdala (někdy před půl rokem), i když IC byla v pořádku.
PS, když už tu chceš řešit "prasárny". Její hromadné obchodování s byty osobně vidím na přibližně stejné úrovni, jako třeba hromadné obchodování s předměty nalezenými v lootu, získané pravidelným procházením vybraných dungů bez jakéhokoli rizika. Také byl původní záměr IMHO spíše ten, aby jednotliví lidé dostali šanci si při občasných výpravách něco najít. Aby nebylo tak snadné to prodávat a bohatnout na tom přespříliš (protože ta šance je poměrně velká), tak byla snížena cena výkupu na deset tisíc. A také se toho někteří chopili a prodávají to hromadně v rámci svého rp, protože to vnímají jako pěknou IC příležitost. A z hlediska IC to samozřejmě v pohodě je. Zda je to z hlediska OOC prasárna záleží na tom, jak přísně to chceš posuzovat - podobně jako u toho obchodování s byty.
Takže máš na sebe stejně přísná měřítka jako na ostatní?
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 13:35 18. Feb 2011 |
|
|
LDamian wrote: No dobrá, když ti samotnému nedojde, že tu řešíš kravinu na základě vynášení IC informací do OOC.
Aysha si byty pronajímala a dál s nimi obchodovala v rámci vytváření vazeb, které tiefling, chce li přežít, potřebuje. Takže lidé v těch bytech bydleli a ty byty vesměs nezůstávaly prázdné. Jeden z těchto bytů byl na čas pronajat i de Aersovi (když už tedy vynáší informace), v dalším bydlel BU, v jiných zase jiní lidé...
Dalším důvodem bylo, že jako tiefling nechtěla mít jedno stálé bydliště, na které by se přišlo jednoduchým dotazem přes úředníka. Měla několik bytů a v nich bydlela postupně řada lidí, takže při případné domovní prohlídce by tam stráž s vysokou pravděpodobností našla jiné lidi a jiné věci než ty její. A ona mohla byty střídat podle chuti a podle toho, který zrovna považovala za bezpečný. Po diskuzi s Kucíkem se téhle taktiky vzdala (někdy před půl rokem), i když IC byla v pořádku. Tak tohle ti nevezmu tuhle okecávku LDamiane. Nebudu tu vynášet svoje nějaké doměnky a podobně, proč to mohla dělat, ale moc se mi to teda nelíbí, že vykupovala byty. A mimochodem, proč to tu Xantipa nenapsala sama?  Proč píšeš za ni? LDamian wrote: PS, když už tu chceš řešit "prasárny". Její hromadné obchodování s byty osobně vidím na přibližně stejné úrovni, jako třeba hromadné obchodování s předměty nalezenými v lootu, získané pravidelným procházením vybraných dungů bez jakéhokoli rizika. Také byl původní záměr IMHO spíše ten, aby jednotliví lidé dostali šanci si při občasných výpravách něco najít. Aby nebylo tak snadné to prodávat a bohatnout na tom přespříliš (protože ta šance je poměrně velká), tak byla snížena cena výkupu na deset tisíc. A také se toho někteří chopili a prodávají to hromadně v rámci svého rp, protože to vnímají jako pěknou IC příležitost. A z hlediska IC to samozřejmě v pohodě je. Zda je to z hlediska OOC prasárna zálaží na tom, jak přísně to chceš posuzovat - podobně jako u toho obchodování s byty.
Takže máš na sebe stejně přísná měřítka jako na ostatní? Fíha to je prasárna? Nepříjde mi, je to možnost pro některé si vydělat, páč nemají odhad ceny  a já jim nabídnu přece jen o nějaké ty procenta vyšší výkupní cenu. A mimochodem tady máš kopii zprávy co sem posílal kdysi Rejtymu.... -RoF- wrote: Ahoj ahoj
jak se upravily bossy, že u nich jde najít nějaký craftový item nebo podobně. Nevím jestli to není nějak špatně nastavené.
Už mi psalo pár lidí, že našli třeba i 3 věci naráz a nebo 2 věci a tak.
Ono to není špatné, ale aby nebyl zase velký přiliv peněz do modulu.
Páč co jeden našel sekeru +4AB a 16TO na zabití skřeta, tak jo prodal za 74k a to bylo dost.
Mrknete se na to prosím? Hned po tom byla upravena výkupní cena na 10k, takže 
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 13:41 18. Feb 2011 |
|
|
Vysvětlení jsem ti napsal, dál to nehodlám řešit.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 13:46 18. Feb 2011 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Ne že bych se chtěl RoFa zastávat, ale srovnávat OOC "nekonečný" loot a OOC omezený počet bytů...je jako srovnávat hodinky a holinky. Oboje se natahuje, ale... IC "skupování" bytů soiuhlasím, že je IC v pořádku, o tom žádná. Ale vzhledem k jejich omezenému OOC počtu je to stejná "prasečtina" (tj. omezování ostatní postav), jako kolečkování low-lvl dungů hi-lvly  pro loot. A jsem rád, že toho Xantipa (rozumně) nechala. P.S. O tom skupování jsem věděl (IC nabízela byt i mojí postavě, když se ta IC rozčilovala, že nejsou volné byty), ale nikdy mě to nenapadlo řešit dál  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
de Aers
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 13:54 18. Feb 2011 |
|
Joined: 18:40 28. Dec 2009 Posts: 1530 Location: Buran z Buranova
|
No já napsal jen ať se zeptá -speck- Xantipy, konkrétní IC postavu jsem nejmenoval Damiane, to jsi udělal až Ty.
_________________ "Géniové vymírají.. Einstein umřel, Picasso umřel a mě je taky nějak blbě.."
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Byt v Karathe (100k) Posted: 13:56 18. Feb 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Kdyby napsal, jakej byt to byl, tak se muzu podivat. To by ale nesmel bejt jak tajemnej hrad v Karpatech.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|