Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 12:31 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Nový a Drow
PostPosted: 13:47 05. Apr 2011 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Zdravím

chystám se začít dnes hrát a to za drowího válečníka či něco podobného, ale s nwn mám velmi malé zkušenosti a tak bych uvítal kdyby mne někdo poradil s vývojem postavy. Po dlouhé době strávené u scimitaru+štítu v ultimě bych si chtěl vyzkoušet něco nového (dva meče :) ) ale kamarád co hrával nwn mi sdělil že tato kombinance je na nic stejně jako zaměření na obratnost u válečníka.
Proto bych byl rád kdyby mne někdo s tím poradil, případně na mě i dupl s Drowem ve hře :)

Díky

Reply with quote  

Post subject: Re: Nový a Drow
PostPosted: 14:13 05. Apr 2011 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Ahoj. S ohledem na současný počet postav v podtemnu bych drowa moc nedoporučoval. Imho tam budeš většinu času sám a budeš se nudit.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 14:32 05. Apr 2011 
Bůh
 Profile

Dva meče nejsou zas tak na nic, obzvlášť na vysokých levelech. Na druhou stranu, pokud to nejsou krátké meče, budeš potřebovat spíš sílu (a také bych ji doporučoval víc než obratnost, alesopň u bojovníků)

Je pravda že obouručnost sežere 3 odborností navíc, aby byla efektivní, ale pokud ten bojovník není zrovna pán zbraně, má odborností opravdu dostatek. výhoda takové postavy je v tom, že na lehčí boje používá dva meče a likviduje soupeře rychleji, pokud jde ovšem do tuhého, prostě jeden meč schová a vymění za štít čímž si jednak zvýší obranu, jednak výšku útoku (jinak řečeno on sám se trefuje víc a do něj se trefuje hůř) ale sníží si tak počet extra utoků za zbraň v druhé ruce.

dvě zbraně rozhodně nejsou marná záležitost, ať už to jsou dlouhé meče, scimitary, nebo pokud obětuješ odbornost za exotické zbraně tak bastardy/katany

Marné nejsou ani oboubřité zbraně, které mají nižší postihy na utok (ale zas nejdou držet ryze v jedné ruce se štítem)

Jen k současnému stavu serveru, pojď radši k nám na povrch, je tu poslední dobou celkem málo hráčů a rozhodně bys byl vítaný, drowové, aspoň co já o tom vím, jsou ustálená parta a nováčci tam většinou ostrouhají, ne proto že ti zezdola nováčky mezi sebe nebrali ale proto že hrávají zřídka a většinou se domluví mezi sebou kdy budou hrát (aspoň an mě to takový dojem dělá) a tak je někdo nový nemusí chytit a jak psal kucik, mohl bys tam prostě bloumat sám podtemnem dokud tě to nepřestane bavit a neodejdeš ze serveru

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 14:44 05. Apr 2011 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Dík za odpovědi.

Momentálně jsem stejně ve stavu že mě moc věcí nebaví, tak spíš nehraji. No zkusím toho drowa, kdyžtak nic, na to že budu podstatnou část hry sám jsem tak nějak zvyklej, a v posledních letech hraji MMORPG stejně jenom kvůli mé oblíbené rase (Drow) :D

Uvidím až naloguji, stejně jsem nwn nehrál už asi tři roky nebo kolik, čekám jen až mi máma pošle cd keye z krabic co jsou u nich doma v Čechách.

Reply with quote  

PostPosted: 15:52 05. Apr 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Hrát drowa je po tieflingovi dle mě asi nejnáročnější co lze na Thalii zvolit, sám jsem tak tady před lety začal a hodně rychle jsem pak petal na povrch, kde jsem strávil dva roky než jsem si troufl vrátit se dolů. Hrát drowa "dobře" je náročné na zkušenosti hráče, výrazně doporučuji si prostudovat reálie (jsou opravdu dost odlišné od Forgotten Realms či podobných) a ještě víc doporučuji vzít si sebou jakéhokoliv kamaráda. Podtemno není žádná prdel, veškeré rasy podtemna mají postih ve formě ECL (postupují na lvl daleko pomaleji), vše kolem města tě chce zaživa sežrat a je vybaveno jedy, paralýzou, snejky, kouzly či vším najednou. Obzvláště drow to má ze začátku velmi nelehké, opravdu výrazně doporučuji hrát drowa jen zkušeným hráčům, kteří mají herní mechaniku v malíku a ještě více doporučuji nejít tam sám. Podstatný čas ve hře budeš trávit sám, což leckoho od hry po pár týdnech odradí a stejně jde hrát na povrch.
Nicméně i dole hrají lidé (promiňte chlapi - drowové), určitě uvítají novou tvář, a pokud slevíš ze svých ambicí být během týdne king tak se můžeš dopracovat až do jejich drowího klanu, odměnou ti pak může být opravdu jediněčná zábava, kterou dle mě jinde na Thalii opravdu nenajdeš.

Nicméně pokud mám být upřimný, zkus si nejdříve oťukat hru jako takovou, třeba na povrchu, udělej si obrázek o výbavě, lidech, RP, fungování světa, nastuduj herní mechaniku, úpravy kouzel a povolání apod. Pokud nadále budeš přesvědčen o cestě k temným zítřkům, sepiš si životopis - odměna v podobě XP je obzvláště v podtemnu rapidní pomoc a věř nebo ne začátky dole jsou opravdu flustrující.

Co se postavy týče, její výběr je jen na tobě, nedá se o žádné postavě říct, že by byla nejlepší, je mnoho spekulací o buildech a když si tu počteš ve starých topicích tak zjistíš že většina třeba válečníků jedou přes sílu a odolnost. Ale to že je něco podle lidí silné neznamená že se tím musíš řídit. (i když pro začátek bych opravdu raději dal na zkušenosti starejch vlků a nechal si raději poradit než odehrát třeba rok hry a pak zjistit že tvá postava je postavená blbě. Ale je to tvá volba.

Pamatuj: Raději se týden ptej a vyzvídej, než zbrkle něco vykonat a po půl roce toho po zbytek hry hořce litovat.

Reply with quote  

PostPosted: 16:00 05. Apr 2011 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Proto hledam pomoc s mym buildem, kombinance různých povolání featů a dalších jde prostě mimo mě :)

To ze me bude chtit vetsina veci okolo drowiho mesta sezrat beru jako samozrejmost, realie si uz procitam, kamosa (zatim marne) verbuju a zivotopis a vsechno okolo prijde az uvidim herni svet a budu si moci udelat jasno.

Btw, Bahnak nema nic spolecneho s prijmenim Bahnacek, ze ne :D , tak se jmenoval kdysi jeden muj spoluhrac.

Nejde ani tak o temné zítřky, jako o to že mi vyhovuje víc agresívnější role play (a ne nemyslím tím pobíjením všeho co se hýbe :D ).

Reply with quote  

PostPosted: 16:25 05. Apr 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

No, Bahňáček se bohužel ve skutečnosti nejmenuji, jde jen ryze o přezdívku jejíž historie je zahalena oparem minulosti (a alkoholu).
Na mou fotku právě koukáš (jo, ostatní mají ve obrázku různý nesmysly, já svojí fotku), takže si můžeš i představit kdo teda jsem.
DMkování podtemna se už nějakej ten pátek věnuju, takže jakýkoliv dotaz klidně posílej do PM (tj klikni na ten divnej obrázek obálky pod mým vobrázkem).
Ale opravdu doporučuji alespoň pro start povrch či zkus kontaktovat nějakého momentálně hrajícího drowa a pokecej s ním o tom jak to dole chodí.
Pokud ses již rozhodnul i přes mé varování drowa hrát, postupuj podle tohoto:
viewtopic.php?f=3&t=838

Reply with quote  

PostPosted: 16:57 05. Apr 2011 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Prochazel jsem si fora a to jak vlastne nwn funguje a jak by vypadalo toto?:

fighter + weapon master
se zaměřením na dvě zbraně, s tím že by to bylo na lehké (feat pro ověřování obratnosti namísto sily?) zbraně, specializacemi, dodgema a vířivé útoky...přesné seskupení featů nevím, jen je to ideový nástřel :)

Edit: o lehkých zbraních uvažuji kvůli menšímu postihu za off hand, a když už budu mít na ně i specializaci (aby byly obě zbraně stejné a ušetřil by se tak feat ) tak by to mohl dál o něco snížit negativní dopady (postihy za dvě zbraně).

Reply with quote  

PostPosted: 17:12 05. Apr 2011 
Bůh
 Profile

Obratnost ti přidá jen výšku útoku a také obrané číslo, ale budeš muset být v hadrech, prtoože plátovou zbroj jednak neuneseš, jednak by ti obranu za obratnost snižovala

naproti tomu síla nemá problém s nošením plátové zbroje a k utoku přidává také zranění, čím jsi silnější tím větší zranění způsobíš, u obratnosti to tak nefunguje

čím víc tě poslouchám, tím víc se mi zdá že tvoje představa sedí víc na to čemu se v nwn říká zloděj, ti jednou přes obratnost a často si berou právě dvě malé zbraně, ať už to jsou dýky, kukri nebo krátké meče, s poškozením nemají takový problém ajko válečník přes obratnost díky tzv. zákeřným utokům, které jim zvyšuje poškození za určitých podmínek v závislosti na levelu zloděje

samozřejmě, hrát se dá všechno, otázka je jak moc schopné to pak bude v boji

Reply with quote  

PostPosted: 17:29 05. Apr 2011 
Šlechtic
 ICQ  Profile

No asi ano, ale já právě zloděje hrát nechci, jen mít postavu co v boji sází na rychlost a počet útoků a ještě pořád se dá klasifikovat jako voják ve zbroji :).

Ten feat na obratnost u lehkých zbraní je skutečně naprd, jestli je omezován zbrojí. Jsem to přehlédl když jsem si ho pročítal.

Reply with quote  

PostPosted: 17:33 05. Apr 2011 
Bůh
 Profile

Ten feat není omezován zbrojí, obrana za obratnost je, utok se počítá i v těžké zbroji jako maximální bonus z obratnosti

co se týče rychlosti ta na obratnosti nezáleží, silák i akrobat mají stejný počet utoků, jestli ale chceš postavu co je rychlá a má hodně útoků pak bych doporučil mnicha

Reply with quote  

PostPosted: 18:45 05. Apr 2011 
Velmistr
 Profile

Nová tvář v podtemnu *zamyslí se* chlapi neodrazujte ho.....podtemno je super: kdo nezažil nepochopí!

jen fakt bacha jo..v podtemnu opravdu moc lidí nehraje (zvlášt ted v "pauzovém období" ;) ) a když už hrajou tak je to docela drsné ( aspon poslední skupinka nováčku v podtemnu se nenápadne rychle vytratila :.( :D )

Reply with quote  

PostPosted: 18:53 05. Apr 2011 
Bůh
 Profile

tuším že poslední kapka pro tu partu bylo, když na ně v podtemnu nalítl fallion a nadělal z nich sekanou

Reply with quote  

PostPosted: 19:02 05. Apr 2011 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Moje postavy už sežrali pavouci, strávily týdny v drowím vězení, byly degradovány ze sargtlinů na rothen, pobijely lidi, lovily trpaslíky a byly loveny trpaslíky (Meh, d'irty elf!)...v podstatě jsem hrál vše, od fanatických vojáků po přes úplatné postavy až po renegáda co měl poměr s lidskou mágyní...takže me (snad) už nic nezaskočí :D :D

Reply with quote  

PostPosted: 19:57 05. Apr 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Prasokralik wrote:
tuším že poslední kapka pro tu partu bylo, když na ně v podtemnu nalítl fallion a nadělal z nich sekanou

To byla z jeho strany ubohost,já je pojel všechny tři najednou na nižším lvl než měli oni :mrgreen:

Ale jinak podtemno je velmi drsné a jak píše Práček,kdo nepoznal neví.Pokud tě neodrazuje samota (já tak dole jel skoro 2 měsíce) tak na něj pak nedáš dopustit.Kdyby dole hrálo více lidí tak se tam zase velmi rád vrátím.Jinak zkus nakombinovat war/bg (musel jsem to sem dát Bahňáku :mrgreen: ,miluju tenhle build)

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]