Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 10:34 18. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 57 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: omezení craftu
PostPosted: 23:48 28. Jan 2008 
WB Thalie
 Profile

Jenom poznámku, máte tu mýlku.
Věc +1 útok by se v modulu už nikdy neměla objevit.
NWN totiž tento bonus sčítá s bonusem vylepšení a tak třeba zbraň +4 útok nakouzlená +4 kouzlem dá ve výsledku +8 útok +4dmg a pro prorážení kouzelných ochran se bere jako +8.

edit: Aneb vyrobte si artefakt snadno a rychle.

Reply with quote  

PostPosted: 10:23 29. Jan 2008 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Veci z drivejsiho craftu ze byli presileny? Me prisli celkem OK, kdyz zmizej lepsi veci nez treba +1 ocarovani a nakejch +3 do skillu myslim ze to akorat prohloubi rozdil mezi kouzlici a nekouzlici postavou. Uroven veci ktery se daly sehnat z drivejsiho craftu mi prisla idealni. Trvani enchantu na zbrani a zbroji je tu sice omezeny, ale ze zkusenosti s minulou postavou vim ze je to stejne neskutecnej rozdil je mit a nemit. Treba spousta potvor ma redukci neco/+3 kdyz nebudou existovat zbrane ktery to prorazej i bez asistence sbooru podpurnejch prskavek dost to warum zkomplikuje zivot.

Reply with quote  

PostPosted: 10:38 29. Jan 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Me prisly veci z kraftu ...hlavne zbroje jako dobre vyvazeny tomu jakou si stim dal clovek praci... takze je blbost - presileny zbrane :P
Ja sice skoro nekraftil ale maly pokusy byly... navic sem koukal Lucii Exos pres rameno :)

...jediny co asi na kraftu bylo pro WB znepokojujici byla moznost vydelku hromady penez kdyz se prislo jak nato :)

BTW: doufam ze v novym kraftu pomyslite zase na omamne bylinky a jine mysl posilnujici latky :twisted:

Erik The Viking

Reply with quote  

PostPosted: 10:50 29. Jan 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Lord_Berserk wrote:
Me prisly veci z kraftu ...hlavne zbroje jako dobre vyvazeny tomu jakou si stim dal clovek praci... takze je blbost - presileny zbrane :P
Ja sice skoro nekraftil ale maly pokusy byly... navic sem koukal Lucii Exos pres rameno :)

...jediny co asi na kraftu bylo pro WB znepokojujici byla moznost vydelku hromady penez kdyz se prislo jak nato :)

Ono ani nebylo nic tezkeho na to prijit. Skoro kazdym druhem craftu se daly vydelat astronomicke sumy. Osobne bych chtel craft udelat jen velmi malo vydelecny.
Lord_Berserk wrote:
BTW: doufam ze v novym kraftu pomyslite zase na omamne bylinky a jine mysl posilnujici latky :twisted:

Tak zrovna s tim se chystame docela vyblbnout. Myslim, ze alchymista, ktery se dozije duchodu, bude velmi vazenym mistrem sveho remesla.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 11:16 29. Jan 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

jestli můžu k tomu kraftu eště něco navrhnout - nedělejte kraft náročnej na tuny ale na čas - je mnohem reálnější, hratelnější a ekonomicky stravitelnější, když kovář bude kovat meč několik tejdnů než když jich za jedno odpoledne namrská stovku
já mám takovou představu, že postava by měla mít možnost kraftit třeba jednou za den a přitom by svůj výtvor přiblížila o něco k finálnímu stavu (hod + uroveň ?), další dem by pokračovala, dokud by nebylo hotovo
ten strávenej čas tomu totiž dá cenu a je to mnohem smysluplnější, než věčná honba za tunama surovin z nich se udělaj nepotřebný výrobky, který buď skončej v koši nebo dou prodat a je to inflační bomba

Reply with quote  

PostPosted: 11:20 29. Jan 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

No jestli ktomu muzu krapet kecat, ale byl by fajn primerenej cas, ne aby se to zase pekne rozdelilo na craftery a lootery...Nic mene bych rad pripomenul, ze vyroba hulek neni v remesl. deniku.

No a k ty vydelecnosti, bude to mit cenu kraftit? V realu taky chodis do prace pro penize, aby se mohli povecerech propit...

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 11:36 29. Jan 2008 
Urozený
 Profile

Pomysleli jste vy všichni co tu píšete o tom, že kraftit jen jednou za den a kdesicosi, že jsou lidi třeba jako byl Theogil, Lucia, Parlachin které to baví a chodili na Thalii relaxovat při kraftu a při krafání. To jako dám dělat zase kousek meče ... odlognu se a nastavím budíka na 45min ... připojím se a dám dělat zase nějakou část? Proč z RPG fantazi hry máte neustále tendence udělat simulaci reálu. Nerozumím tomu. Jediné co mě zaujalo byl fakt, že se na tom nějak dalo vyrejžovat milióny ... to raději odstranit tuto nerovnováhu, já se dostal ke Kobaltu a milionář sem rozhodně nebyl ... hodně přátelům jsem naděla kobaltové věci a pak to prodával obchodníkům v Karatě a rozhodně ani omylem jsem ve vatě nebyl. Kdyby byl učitel WM správně zpoplatněn tak bych musel dřít dvakrát tolik abych vůbec mohl zvedat level. Tak proč tedy vůbec ten kraft do modulu dávat, když by z něj neměl mít řemeslník zisk (nebo jen mimimální) to potom všichni budeme lítat po lese zabíjet co se pohne a stahovat to ať z toho klidně druidi dostanou psotník. Proč by nemoh být v RP fantazi světě řemeslník, který si na živobytí vydělává prací, to musí být všichni hrdinové a vrahové zvířátek?

P.S. Kiri mě předběhl ... tak mě omluvte za psaní věcí které už tam jsou.

Last edited by Theogil I on 11:50 29. Jan 2008, edited 2 times in total.

Reply with quote  

PostPosted: 11:43 29. Jan 2008 
Obyvatel
 Profile

Souhlasim s Theogilem. Nebavi me vydelavat si na obzivu tim ze budu nekde pobyhat stahovat nebo to tam vymlatit a sebrat poklady tim se nechci zivit :?a na zebrani nemam zaludek :D

Reply with quote  

PostPosted: 11:54 29. Jan 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Moje idea je, ze:
- Nez se remeslnik nauci vyrabet vyrobky, ktere budou konkurenceschopne, bude mu to proste chvilku trvat.
- Nebude mozna masova vyroba.
- Vyroba nejaky cas spolkne
- Spis nez bezmyslenkovitym proletavanim dialogu, by se mel cas stravit vymyslenim postupu, jak tu kterou vec vyrobit.
- Nebude mit smysl neustale, treba cely den, sedet v dilne a nutit postavu drit do vycerpani.

Reply with quote  

PostPosted: 12:06 29. Jan 2008 
Urozený
 Profile

kucik wrote:
Moje idea je, ze:
- Nez se remeslnik nauci vyrabet vyrobky, ktere budou konkurenceschopne, bude mu to proste chvilku trvat.
Souhlas, žádný učený z nebe nespadl.
- Nebude mozna masova vyroba.
Co je masová výroba? To by to opravdu měl být jeden výrobek za Thalia den ... pak ten výkup bude must být hodně dobrý, jinak zdechnu hlady.
- Vyroba nejaky cas spolkne
Jako že si rozpracuji několik výrobků nebo jen jeden a budu ho dělat několik Thalia dní ... no tak to bude muset být ten výkup brutálně dobrý jinak za ty dny kdy to budu dělat budu několikrát po sobě po smrti + systém odlogů a přilogů, pokud nebudu mít náladu na cokoli jiného (i takové dny jsou, prostě 12 hod. v práci a pár povedených telefonátu a jste nasraný na celý svět a jedinou spásou je relax u kovadliny a v dole) ... takový infarkt z přepracování.
- Spis nez bezmyslenkovitym proletavanim dialogu, by se mel cas stravit vymyslenim postupu, jak tu kterou vec vyrobit.
Souhlas, nákup kartiček (hledání spec. kartiček, zkoumání tipem pokus omyl ....), zakládání do řemeslné knihy ... ne že mi kovadlina ukáže ja se dělá mitriadamantit full plat.

Nebo vážně máš v plánu udělat simulátor reality ... to pak si třebas z prvotně pospolné společnosti, postoupím na manufakturu, znárodněný podnik, s.r.o. a nakonec nadkontinentální akciovku. Thalie byla pro mě úžasná a nádherná právě díky kraftu, tolik možností, tolik zkoušení abych viděl co to umí, tolik zklamání a následně radosti, ta radost z každého kraftového exp. a pokusy na nových materiálech, to nebezpečí při získání nové suroviny to je to co mě bavilo a jak vidíš nebyl jsem zdaleka sám.

Last edited by Theogil I on 12:22 29. Jan 2008, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 12:16 29. Jan 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Za masovou vyrobu jsem povazoval treba to, ze se do bedny hodilo 200kusu dreva, 200tetiv, postava 20vterin kroutila rukou a 200 spickovych luku bylo na svete.

Tu casovou zavislost nemam jste poradne domyslenou, ale rozhodne nejsem zas takovej blazen, aby se za den jednou prastilo do kovadliny a utrum.

Reply with quote  

PostPosted: 12:20 29. Jan 2008 
Urozený
 Profile

kucik wrote:
Za masovou vyrobu jsem povazoval treba to, ze se do bedny hodilo 200kusu dreva, 200tetiv, postava 20vterin kroutila rukou a 200 spickovych luku bylo na svete.

Tu casovou zavislost nemam jste poradne domyslenou, ale rozhodne nejsem zas takovej blazen, aby se za den jednou prastilo do kovadliny a utrum.

Trošku jsem si oddechl, až tomu budeš dávat finální podobu mysli moc prosím i na nás nehrdiny, obyčejné řemeslníky a na to, že to nejspíše bude ze 2/3 způsob obživy některých postaviček, bylo by škoda, kdyby Thalie ztratila jedno z velkých lákadel ... bohatý a nádherný CRAFT.

Reply with quote  

PostPosted: 12:50 29. Jan 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

kucik wrote:

jo t oje pravda, ale predtim nez se vsecko nahazelo do toho stroje na drivi, tak to stalo nekolik dni neli tydnu sehnani tolik drivi a tolik tetiv...takze tohodle by byla schopna pouze jedna postava na thalii
kdyz vemu v uvahu: 1ks dreva - 5,5 lib + prkenko to tolik nesezere, ale je to z dalsiho ks dreva + tetiva (2vlakna pavouka). Pavouci nebyli moc plodni. Takze na samotnou vyrobu tolika luku bys potreboval tak dve muly, 100 seker a celej tyden stesti. nebo mit hodne penez a najmout si lidi. To taky nefungovalo, protoze ne kazdej ma toli casu nahaneto jeden typ stromu kterej je jeden za dve az tri lokace.

Ale neco slo daleko lepe masivne vyrabet a neco oproti tomu uplne nehorazne pomalu. Ti co zkouseli svitky, hulky urcite vedej o cem je rec...ale na craft uz se tesim :))) mooooooc. Bez craftu nema smysl zit :cry:

edit: k tem lukum muzu delat prednasky...a moc spickovy teda nebyly...stejen tak jako vetsina veci co se vyrabeli do tak zhruba 8 lvlu v deniku.

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 13:04 29. Jan 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Nebojte se, dockate se noveho craftu. Bude urcite zabavnejsi, nez to byl doposud.

Reply with quote  

PostPosted: 13:30 29. Jan 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Kiri wrote:
jo t oje pravda, ale predtim nez se vsecko nahazelo do toho stroje na drivi, tak to stalo nekolik dni neli tydnu sehnani tolik drivi a tolik tetiv...takze tohodle by byla schopna pouze jedna postava na thalii
kdyz vemu v uvahu: 1ks dreva - 5,5 lib + prkenko to tolik nesezere, ale je to z dalsiho ks dreva + tetiva (2vlakna pavouka). Pavouci nebyli moc plodni. Takze na samotnou vyrobu tolika luku bys potreboval tak dve muly, 100 seker a celej tyden stesti. nebo mit hodne penez a najmout si lidi. To taky nefungovalo, protoze ne kazdej ma toli casu nahaneto jeden typ stromu kterej je jeden za dve az tri lokace.

Tak to bych si dovolil oponovat. Nebyl problem nasbirat par stovek pavoucich vlaken, kdyz se vedelo kam na ne.
Tri postavy + 10 seker + 3muly + 3 mahagonovy stromy a par IC hodin = tri muly a vsechny inventare preplneny drevem.
Luky s vhodnym pomerem cena/material a behem odpoledne nekolikset tisic zlatych v bance.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 57 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]