Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 21:41 18. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 158 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Next

Co si myslíte o systému smrti
Ten co je teď je v pořádku, žádné změny 78%  78%  [ 18 ]
Líbí se mi Darienův návrh 4%  4%  [ 1 ]
Nelíbí se mi současný systém, ale ani Darienův návrh 9%  9%  [ 2 ]
Jen bych částečně upravil současný stav (dávám návrh) 9%  9%  [ 2 ]
Darienův nápad bych částečně upravil (dávám návrh) 0%  0%  [ 0 ]
Total votes : 23
Author Message
 Post subject: Re: Systém smrti
PostPosted: 08:19 08. Feb 2008 
Bůh
 Profile

Jak se tady psalo neházej hned špínu na DM, mylíš že je to baví tady po večer prostě zabíjet hráče? jsou nastavený různé procenta objevení nepřátel, řekněme že ti bandyti mostu měli malé procento, třeba tak 5%, a když si přišel měl si tu smůlu že ti zrovna padli

Myslim že to není hned důvod končit, byli tady horší případy.. třeba osudnej Balianův 14 (?) lvl kterej nemohl zdolat

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

PostPosted: 08:43 08. Feb 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Jen takova smrt se mi prihodila vcera napomoh tomu teda Lag a vypadek site... ale zda se mi ze ty harpije vidi nejak moc daleko hned po jednom kroku za prechodem sem zpatril skupinku 5 harpiji (asi kruhova porada) no a rikam udelal sem krok a vsechny se na me sesypali :twisted: sice bych je asi rozporcoval, ale zda se mi ze sou az moc bystrozraky :P

Erik The Viking

PostPosted: 08:47 08. Feb 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Jachym wrote:
... Démoně kde chvíli poležím a někdo mne bez problémů zvedne klerikem na revanž....budete mít smůlu a o všechny slušný hráče příjdete....

tak jestli tohle považuješ za hru slušnejch hráčů, tak asi opravdu radši pozdravuj na demone :(

PostPosted: 08:55 08. Feb 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Tak a dost.

1. ZACNITE SA VYJADROVAT AKO LUDIA, NIKTO TU NEBUDE TRPIET JEDNU NADAVKU ZA DRUHOU. AKO SOM VRAVEL, ZA TOTO SA BUDU DAVAT BANY NA FORUM. BERTE TO AKO POSLEDNE VAROVANIE.

2. DM NEMA ZAPOTREBY ZABIJAT HRACOV, BOLO TO TU UZ OPAKOVANE NIEKOLKOKRAT A UZ MA TO OPAKOVAT NEBAVY.

3. JE NASTAVENY DYMANICKY SPAWN, CIZE NIE VZDY SU VSADE ROVNAKE PRISERY, NIEKEDY SU SLABSIE NIEKEDY SILNEJSIE

4. UVEDOMTE SI, ZE SA JEDNA O RP SERVER A NIE AKCNY SERVER, PODLA TOHO SU NASTAVENE AJ SYSTEMY V HRE. SNAZIME SA TO NASTAVOVAT TAK ABY TO BOLO HRATELNE A NIKOHO NEOBMEDZOVALO VO VELKEJ MIERE, ALE URCITE HRANICE BYT MUSIA.

Skuste najskor uvazovat nad svojimi chybami a nie hned hadzat vsetko na DM. Pochybujem, ze niekto z DM pouzil niekdy vobec DM kill. I ked niektori hraci, by si to za svoje "prasarny" zasluzili.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

PostPosted: 09:44 08. Feb 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Daanri wrote:
Skuste najskor uvazovat nad svojimi chybami a nie hned hadzat vsetko na DM. Pochybujem, ze niekto z DM pouzil niekdy vobec DM kill. I ked niektori hraci, by si to za svoje "prasarny" zasluzili.

:!: :!: :!:

Jachyme, to co pises je dost trapny, mel by ses nad sebou zamyslet... Nepovazuji to uz ani za hloupy vtip.

PostPosted: 10:44 08. Feb 2008 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

photter wrote:
Jachym wrote:
... Démoně kde chvíli poležím a někdo mne bez problémů zvedne klerikem na revanž....budete mít smůlu a o všechny slušný hráče příjdete....

tak jestli tohle považuješ za hru slušnejch hráčů, tak asi opravdu radši pozdravuj na demone :(

ještě chybí dodat že když postava na nízkym lvl nemá peníze na dobrou zbraň tak stačí poprosit a bohatej highlevel mu jí dá.
Bože Jachyme, jestli chceš hrát něco kde se po smrti hned spawneš, tak hraj Unreal Tournament, zabijou tě a hned seš živej v základně a i za ty zbraně tam platit nemusíš ;-)

PostPosted: 10:59 08. Feb 2008 
Urozený
 Profile

photter wrote:
Jachym wrote:

Nevím, ale myslím, že by bylo vhodnější se v soudech jiných servrů (potažmo lidí na nich) pozdržet hlasování. Nepřijde mi to vhodné ani férové.

PostPosted: 11:36 08. Feb 2008 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Jachym wrote:
No a to mi opravdu stačilo...

:shock: :?:

//nic vic jenom proste nechapu jak se pozna DM kill ve svete s dynamickym spawnem (pokad to neni provedeny na EQ medvedontem)

PostPosted: 11:39 08. Feb 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Zyga wrote:
//nic vic jenom proste nechapu jak se pozna DM kill ve svete s dynamickym spawnem (pokad to neni provedeny na EQ medvedontem)

Snadno. Nejjednodussi je svest svoji vlastni neschopnost na zleho DM... :shock:

PostPosted: 11:43 08. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

AD to, jak člověk prožívá smrt ve hře - za sebe mohu říct, že si ve svých skoro 36 letech můžu stokrát říkat, že je to jen hra, ale právě proto, že na RP serveru svou postavičku hodně prožívám je pro mne její smrt malou tragédií a zejména na vyšších levelech se z toho teda hodně těžce sbírám.

Hrajem tam roli i faktor času - když si uvědomíte, kolik svého skutečného času jste věnovali získání něčeho, co pak jednou smrtí ztratíte, nedivím se, že mnoho lidí propadne depresi, kterou každý z nás prožívá jinak - někdo potřebuje agresivně seřvat kde koho, někdo se uzavře do sebe a odlogne se, někdo se vrhne hystericky na zabíjení NPC aby to dohnal a pak lehne znovu.

Ale jen velmi těžce v tu chvíli takový člověk vnímá "dobrou radu" tak to tak nežer, je to jen hra, je to přece RP server bla bla bla.. chvíle, kdy se u třeba u měňavce těšíte na novou podobu a najednou vás to kopne o deset tisíc expů zpátky, rozhodně nepatří k okamžikům, které si někdo přeje prožít.

I toto tedy může být jeden z morálních či spíš emočních apelů na vlastní názor, pokud jsem DM a nastavuji systém. Na jednu stranu potřeba omezit powerplayery, vytvořit strach ze smrti, na druhou stranu uvědomění si, že hru nastavuji pro lidi, kteří jsou různí a kteří budou u mé hry prožívat radosti i bolesti, jako ve skutečném životě, ale hry hrajeme zejména kvůli těm radostem a ne kvůli tomu, abychom u nich přišli o nervy.

I proto jsem navrhoval možnosti využít systému víry pro to, aby právě RP hráči, kteří mohou být na smrti nejvíc biti, měli díky své hře šanci získat u bohů přimhouření oka, protože jim jejich RP hra umožní zalíbit se svému božstvu, na což nějakému kombajnu na NPC nezbývá čas.

AD. Dynamický spawn NPC - tohle je jednoznačně plus, jen pozor, aby se hodně silná NPC dynamicky nespawnovala do lokací, kde se častěji objevují mnohem slabší.... nebo aspoň tak, aby fakt nestála hned za vstupem.

Ty harpyje, které jsou poblíž Ivory, jsou skutečně dle mého názoru nastaveny příliž blízko za vstupem do lokace, už jsem se setkal párkrát s tím, ež si lidé tu lokaci i spletou a než se rozkoukají, tak je už mlátí čtyři harpyje.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

PostPosted: 11:54 08. Feb 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

s těma spawnpointama blízko přechodů souhlasim, potvory by neměly stát tak, že viděj na přechod, neni to fér a může se stát, ze loadscreen je vystřidanej deathscreenem
jiná příhoda je, když tam ty potvory někdo dotáhne

s čím silně nesouhlasim je přepočítavat zrtátu po smrti na "ztracenej" čas - pokud považuješ hru za ztracenej čas, tak dělej něco jinýho, pokud si hrál jenom pro ten zisk expů a nebavil ses, potom fakt nechápu proč to děláš

PostPosted: 12:05 08. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

photter wrote:

s čím silně nesouhlasim je přepočítavat zrtátu po smrti na "ztracenej" čas - pokud považuješ hru za ztracenej čas, tak dělej něco jinýho, pokud si hrál jenom pro ten zisk expů a nebavil ses, potom fakt nechápu proč to děláš

Já jsem mluvil obecně, ne o sobě. Mluvil jsem o tom, co hráči prožívají, protože se mezi hráči online her pohybuji už asi sedm let.

Myslím, že není třeba krajních názorů ani předjímání něčeho, co není pravda. Když už to tedy směruješ přímo na mne, tak ti odpovím: Ne, já to určitě nehraju jen kvůli zisku expů, to bych byl neustále někde něco zabíjel. Nicméně znám jen málo ultrahardcoreerpé hráčů, které netěší, že se jejich postava zlepšuje. Navíc zlepšování postavy nutně musí patřit k roleplayingu. Nebylo by divné, kdyby se druid, který je neustále někde v lese, postupně nezlepšoval třeba v porozumění zvířatům?? Věnuje tomu svůj čas, studuje, učí se... a pak je to prostě ztráta času - ať to vezmeš z jakéhokoliv úhlu. Faktická ztráta. Nemyslím to teď jako ustálené slovní spojení "tohle je ztráta času".

Ve chvíli, kdy tě to zejména na vyšších levelech tedy nakopne těžce zpátky a ještě tě to obere o peníze, tak rozhodně převáží tyto negativní pocity nad "radostí z toho, jak jsem si tu postavu do té chvíle užil". Jestli ty se vesele zasměješ, až přijdeš třeba o 10k experience a deset tisíc zlatých, tak jsi frajer na jedné straně a na druhé straně je těžko posoudit, jak hluboce umíš své postavy prožívat.

Moje postava druidky má svůj cíl, daný mimo jiné příběhem, který jsem poslal DM. Každá smrt, která ji posune zpět, ji oddaluje od možnosti být natolik schopná a zkušená, aby svůj cíl naplnila. Takže kdo z nás vlastně tu hru víc prožívá jako roleplaying, ptám se?:)))

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

PostPosted: 12:48 08. Feb 2008 
Šlechtic
 WWW  ICQ  Profile

@Darien: postihy za smrt jsou tu nastaveny hoodně nízký.

PostPosted: 12:50 08. Feb 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

já neřikám, že mě smrt postavy potěší, kolikrát sem z toho slušně votrávenej ale tvrzení ztráta XP = ztráta času je pro mě nepřijatelný, holt ne dycky se všechno povede, ne ?

a hraní na cíl...nic proti, tvoje pivo ale třeba to nemusíš dělat na čas :wink:

co budeš dělat, až cíl splníš ? vodfajfkneš a pojedeš další postavu ? (todle už ber jenom jako provokaci) :lol:

PostPosted: 13:00 08. Feb 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Zazil jsem treba i dve smrti, kazdou za 14 000xp za vecer pri zhruba 3x pomalejsi rychlosti expeni. Lhal bych, pokud bych rekl, ze me to nenakrkne. Jenze ja jsem tak nejak splachovaci a nez se tim uzirat, radsi si budu chtit spravit chut prijemnou hrou.
,,Ztrata casu" je imho prehnanej pojem. Ja jsem ten cas nedal na to, abych nasbiral xp, ale abych si zahral. Samozrejme ze chci, aby postava rostla. Neznam nikoho, komu by na tom vubec nezalezelo.
Ale pribyvajici expy pro me porad nejsou cilem. Jsou prostredkem k tomu, abych si mohl troufnout na vetsi vyzvy.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 158 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]