Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:33 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 307 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Next
Author Message
 Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů)
PostPosted: 00:59 31. Oct 2011 
Bůh
 Profile

-RoF- wrote:
Zajimavé jak jsou občas tajné soudy a popravy a když se jednalo o soud a popravu jisté skupiny, taaaak se to odkládalo a odkládalo až byla dána možnost dané skupině utéct :roll:. Což se jiným osobám stát nemůže.

Když už si nás chceš brát do úst, tak otevřeně, ať všichni vědí o co jde a ne typem "jisté, nějaké .."

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

PostPosted: 01:00 31. Oct 2011 
Obyvatel
 Profile

No abych reagoval na kokosaka. Vše co jsem napsal, jsem nemyslel jako kritiku, ale jako pocity, které z hraní na Thalii mám. A ty pocity jsem získal hraním ne dohadováním na foru. Forum bojkotuju, jsou i jiné způsoby jak řešit ic než na blbým fóru.

Jinak další můj pocit je, že dm se snaží z Thálie, ale i jiných servrů udělat reality show a hm možná si i zahrát simcity, kde hrozná godzila gardistů ničí město a oni se baví tím jak jsou tamnější občané zoufalí.

Abych pravdu řekl, příde mi, že tu ani moc hráči nejsou vedení k zasahování do děje ve světě, když to srovnám s kandelabrií. Spolky sou takový nijaký osobně jsem ic opravdu skoro o žádném neslyšel a nějaký meziguildovní boj se odehrává jen tehdy, když drowové vylezou na povrch a mastí jednotlivce a tomu se moc interakce mezi guildama říct nedá.

PostPosted: 01:06 31. Oct 2011 
Velmistr
 Profile

teda na to že Lina sedí v base a čeká na druhý výslech si taky nestěžuji.je pravda že to bylo dlouhý a ted budu díky mému zaměstnání čekat přes týden než se celá hra dokončí ale je to něco jiného než jen lítat po světě jen tak. sice je pravda že npc jsou trošku tvrdší ale na druhou stranu Lině bylo umožněno aby se mohla vyspat když padala unavou na ústa.. protože ve vězení se spát nedá (info pro ty co se tam dostanou někdy) takže já osobně proti dm nic nemám. děkovat budu až dohraji svojí hru :mrgreen:

PostPosted: 01:12 31. Oct 2011 
Šlechtic
 Profile

Trochu mi příjde jako kdyby představenstvo světa - úředníci, kancléř, gardisti...zahrnovali výčet jednoho velkého negativa...Ten svět-Karathský je vlastně zahrnutý do obrovského pudu beznaděje...Kancléř je vrah a všivák, garda banda nevychovaných hovad...úředníci nemůžu soudit - s žádným sem nejdenala...Tak mě napadá kdo rozhodl že ten svět bude místo NORMÁLNÍHO nebo trochu příjemného místa tohle???Všude je dobro a zlo...vážně nesním o plyšovém světě a cukrovém domečku na lízátkové ulici ale tohle je moc...A nejhorší na tom je že je to nezvratné protože nejen že názory hráčů nemají váhu, ale ani rebelie nedostala od začátku šanci na změnu...Protože vůle Dms se zřejmně nemění ani přez mrtvoly;-)

Koneckonců i v reálu...to není růžové...ale i když máme v čele státu bandu bídáků a holí nás na daních a policie jako složka legislativy no...Není to nic extra ale oproti gardistům jsou zpíš úřední šotci...i přes to, není v reálu tak bezvýchodno, dusno a pusto jako v Karathe...

Shrnuta váha tohoto příspěvku - proč se nezablýská na alespoň o trochu lepší čas...DMs pak nebudou nuceni sehrávat IC natolik negativní role (i když si v tom dle mého někteří více jinní méně libují;)...

PS: V případě že se děje tohle můžou si Dms topic jako "Jak přilákat nové a udržet stávající hráče" odpustit - zbytečné;-)

wsweetjane - plyšová

PostPosted: 01:19 31. Oct 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Plyšová Jane mi dala ideu na vtip...

Attachments:
joke.jpg
joke.jpg [ 61.89 KiB | Viewed 3831 times ]

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

PostPosted: 01:20 31. Oct 2011 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Moc by mě zajímalo, v čem vlastně současná karathská vláda obyvatele Království omezuje? Konkrétně dobrodruhy?

V obchodech je dostatek zboží, jídla je dostatek, je kde spát, nemovitosti jsou na pronájem, neplatí daně, mohou ve po městě volně pohybovat, využívat zdarma městské dílny atd.

Pokud někdo považuje to, že se za nedodržení zákona či autority trestá, tak nemám slov.

PostPosted: 01:22 31. Oct 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Zdarma dílny ne... je třeba mít "vstupní glejt"

PostPosted: 01:32 31. Oct 2011 
Bůh
 Profile

Co ti brání bydlet v Alwarielu nebo Kelu?

edit - to bylo na jane

Pain is temporary. Victory is forever.

PostPosted: 01:38 31. Oct 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Rejty wrote:
Moc by mě zajímalo, v čem vlastně současná karathská vláda obyvatele Království omezuje? Konkrétně dobrodruhy?

V obchodech je dostatek zboží, jídla je dostatek, je kde spát, nemovitosti jsou na pronájem, neplatí daně, mohou ve po městě volně pohybovat, využívat zdarma městské dílny atd.

Tohle mě trošku zaráží.

Mě by celkově zajímalo jak je politicky thalie orientována. Celé mi to příjde značně zmatené, někde jsi psal že povrch je primárně dobrý a neutrální, a podtemno zlé. Poslední dobou co si pročítám ic tak zjištuju že je to přesně naopak... zatímco na povrchu se sice postavy hráčů plyšakují, a neustále nastávají nějaké konflikty a celému povrchu vlastně vládne zlo, tak v podtemnu se sice neplyšákují ale musí se používat drsné řečičky, vykat kněžkám ale všichni tam táhnou za jeden provaz, a příjde mi to že nálada je tam taková přátelštější :)

Fakt bych byl rád kdyby se někde v nějakém topicu vysvětlila politická situace.... teprve dneska jsem totiž zjistil že povrch je pod totalitou... jak to tu někdo psal, myslel jsem si že je to demokracie.... a to jsem nějakej měsíc na povrchu hrál....

PostPosted: 01:41 31. Oct 2011 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Shaman88 wrote:
Fakt bych byl rád kdyby se někde v nějakém topicu vysvětlila politická situace.... teprve dneska jsem totiž zjistil že povrch je pod totalitou... jak to tu někdo psal, myslel jsem si že je to demokracie.... a to jsem nějakej měsíc na povrchu hrál....

Asi to bude tento topic...
http://thalie.pilsfree.cz/realie-sveta-31.htm

PostPosted: 02:01 31. Oct 2011 
Velmistr
 Profile

Nevyjadruji se ke skuurkove pripadu, neznam ho.

Me se naopak zda, ze garda a inkvizice jsou jeste mekke, alespon pri situacich, kterym jsem byl pritomen.

Dle mne tu spousta lidi nezna realie, popripade si nedokaze verne predstavit zivot ve stredoveku, ktery tedy ma byt asi ramcove socialnim predobrazem (sorry, ale kdyz napise nekdo, ze si myslel, ze zije v Karathe v demokracii, tak me v tom jen utvrzuje) a pak to prenaseji i do reakci postav. Pak se dost bije predstava DM, kteri znali jsou a hracu, kteri znali nejsou.

Takze pokud muzu nalezt neco pozitivniho, muzeme to my hraci brat jako exkurz do sveta fungovani stredoveke spolecnosti :)

Ale ja jsem tohohle topicu chtel vyuzit k jine veci, na kterou chci uz dlouho ukazat (a berte to obecne, jak nejobecneji lze):
IMHO jak se postava dostane do krizku se zakonem, DM hraji aktivne zakon, pasivne nabizeji postave moznosti, ale aktivne nikoliv. Toto mi treba vadi a byt DMkem, delam to jinak.
Tak tolik jsem chtel ríct.

Jo a nefunguje mi klavesnice, jak bych chtel.

PostPosted: 02:08 31. Oct 2011 
Měšťan
 Profile

Z me osobni zkusenosti:
Co se tyce gardy, vzdyt oni jsou Ambitova osobni milice a takovyhle milice to byl vzdycky dobytek. Banda zamindrakovanych hovad, kterym dal nekdo pravomoce a postaveni. I tak se da (velmi velmi vyjimecne) narazit na slusneho gardistu.
Naopak je to s Karathskou strazi, da se tam narazit na neprijemneho previta, ale vetsina straznych se chova v mezich slusnost. Vojaci v Isilu zrovna tak.
Kazdopadne da se narazit i na velmi prijemna a ochotna NPC. Cely chram Juany je plny ochotnych dobrodincu, v Morusove chramu zas veseli knezi, kteri taky nemaji problem osetrit nekoho, kdo jim krvaci na schody a jeste mu dat vino.

Jo, taky mi prijde, ze je svet plny dost neprijemnych NPC, smejdu a previtu v ruznych funkcich. Ale, obvzlast pritom kdo a jak vladne se tomu moc nedivim.

PostPosted: 02:11 31. Oct 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Shaman88 wrote:
LOL
Na povrchu nikdy, ani za blahých časů tatíčka Lacaranta, NIKDY nebylo nic co by se jen vzdáleně podobalo jakémukoli závanu demokracie.
Patrně ses stal obětí nějakého rafinovaného záškodnictví.

Máme království. Mezi lidmi není (a nikdy nebyla) rovnost. před zákonem váží každý jinak; slovo šlechtice může poslat na smrt deset sedláků. Slovo tuláka nebo cizince (což je případ 99% PC) neváží vůbec nic. Urážka vládce se trestá na hrdle. Urážkou je třeba když tasíte meč na služebníka vládce. A tak dále, a tak dále.

PostPosted: 02:18 31. Oct 2011 
Obyvatel
 Profile

Opravdu nechápu logiku věci resp. na co si stěžujete, realita je mnohem horší.....tohle je fantasy svět ne realityshow....má to být zábava ne neustálí strach a čekání na něco špatného nebo prostě čekání na něco. Teda aspoň je to můj názor.

A čím omezuje vláda občany/dobrodruhy? Tak třeba tou depresivní náladou, že nemá cenu cokoliv proti režimu dělat, protože je to prostě nějakej blbej středověk a ve středověku mužete zapomenout na nějakou demokracii. Fakt nechápu co má fantasy společnýho se středověkem, asi víc než s fantasií.
Kdyby tu bylo aspoň nějaké slušné místo, kde by se dalo hrát, když nesouhlasí člověk s Karatským vedením. Ano namítnete, že taková místa jsou, ale jsou podle mě vylidněná už jen proto, že jsou všichni zvyklý se slejzat v ivory a karathe nemluvě o dalších nevýhodách....když dojdu z práce, chci si odpočinout a pobavit se a ne chytat depresy...

PostPosted: 02:23 31. Oct 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Elverin wrote:
Z me osobni zkusenosti:
Co se tyce gardy, vzdyt oni jsou Ambitova osobni milice a takovyhle milice to byl vzdycky dobytek. Banda zamindrakovanych hovad, kterym dal nekdo pravomoce a postaveni. I tak se da (velmi velmi vyjimecne) narazit na slusneho gardistu.
Naopak je to s Karathskou strazi, da se tam narazit na neprijemneho previta, ale vetsina straznych se chova v mezich slusnost. Vojaci v Isilu zrovna tak.
Kazdopadne da se narazit i na velmi prijemna a ochotna NPC. Cely chram Juany je plny ochotnych dobrodincu, v Morusove chramu zas veseli knezi, kteri taky nemaji problem osetrit nekoho, kdo jim krvaci na schody a jeste mu dat vino.

Jo, taky mi prijde, ze je svet plny dost neprijemnych NPC, smejdu a previtu v ruznych funkcich. Ale, obvzlast pritom kdo a jak vladne se tomu moc nedivim.

Tak tak. Lepe to uz asi napsat ani nejde. Ambitova garda je proste banda zmetku. Jdou si odkejvat sluzbu pri ktere obcas nekoho ke sve radosti nakopou. Vezmou si zold a jdou ho utratit nekam do nevestince napr. Nejsou zvedavi na nejaky tulaky a cizince, kteri je prijdou otravovat s kdejakym bebickem a zadat o pomoc a napravu. Nedej boze si hrat na silaky a jejich osklive a velmi primitivni urazky a nadavky oplacet stejnou kartou. A nedej boze se jim mstit silou.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 307 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]