|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Shaman88
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:15 31. Oct 2011 |
|
|
kokosak wrote: Eh... prosím? Takže DM mají poskakovat kolem postav a starat se, aby nepřišly k úhoně? A když to neudělají je to jejich neschopností??? Nejsi hlavní postava v americkym filmu, které se všechno musí povést, protože to má ve scénáři. Dokonce nejsi ani hlavní postava. Nikdo z hráčů, ani DM, není. Je to svět a ten žije a reaguje......... Právě tato věta se stala zkázou mnoha RP světů....., svět bez hráčů totiž neznamená nic, tudíž oni jsou hlavní postavou.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:20 31. Oct 2011 |
|
|
Shamane, rozumím tomu že se ti to nelíbí. Problém je, že to jinak smysluplně nejde.
Světy, které se rozhodly dát hráčům všechno, být mírňoučké a nikoho nezlobit, hráči opustí mnohem dřív než ty "drsné". Prostě proto, že je to (krom pár lidí s neukojitelných egem, kteří se ovšem brzy sežerou navzájem a všechna příkoří od DM si tím bohatě vynahradí) prostě omrzí.
Zkus nastudovat nějaký sociální model.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
jachyra
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:21 31. Oct 2011 |
|
|
Áno, hráči sú postavami .. ale nie hlavnými a hlavne vo všetkých hrách na hrdinov platia dve pravidlá:
1) DM je boh, DM má vždy pravdu ... 2) ak DM nemá pravdu, platí pravidlo 1
_________________ madam Kora Meynolds - bývalá manželka Fallionova, matka Kelrany a dvojčiat Dermonta a Artoriusa pomenovaných podľa tých, ktorí asistovali pri ich pôrode, sestra imperiálnej krásky Divy Bývalá podporučíčka VI. roty karathskej armády, nech naveky žije sláva vrchného inkvizítora Lacaranta a bôžika spamu Kráťatka
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:23 31. Oct 2011 |
|
|
Já neříkám že by svět měl být milý ale že by si měl své hráče hýčkat (alespoň ooc).
Celkově by mě totiž zajímalo... Takovej nápad na anketu..... Proč hráči hrají na Thalii.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:26 31. Oct 2011 |
|
|
Prasokralik wrote: začerněnej tell je asi tak neprůkaznej, jako tvoje tvrzení, že tys to neřek Zajisté, ale i tak, pokud už narovinu, tak nezačerním jméno. Ale zajímalo by mě který DM nebo kdo to byl, tak hezky předává info z tellu. Shaman88 wrote: Já neříkám že by svět měl být milý ale že by si měl své hráče hýčkat (alespoň ooc).
Celkově by mě totiž zajímalo... Takovej nápad na anketu..... Proč hráči hrají na Thalii. Anketu klidně založ, ale dle mého názoru 40% bude "páč tu mají kamarády a lidi s kterýma se jim fajn hraje" Klidně dej víc možností na odpověď
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:27 31. Oct 2011 |
|
|
Shaman88 wrote: Já neříkám že by svět měl být milý ale že by si měl své hráče hýčkat (alespoň ooc).
Dle mého názoru OOC hýčká Thalie hráče víc než většina jiných světů. Systémů, které bys našel jinde a tady ne je co bys na prstech spočítal.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Blacmin
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:29 31. Oct 2011 |
|
 |
Nováček |
|
|
Mám už dlouhodobě stejný názor jako Shaman88, pokud ovšem není záměr si tu erpit se skupinou pěti lidí.
Jakýkoliv herní svět bez hráčů = nic.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:32 31. Oct 2011 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
to DG: "Chtěli jsme Vám udělat ideální svět.. ale budili jste se!" (Matrix  ) to Blacmin a spol: Probohy lidi, hrajeme na stejném serveru?  Se stejnými DMky?
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:37 31. Oct 2011 |
|
|
blacmin: raději erpit s pěti, než nechat prasit 50.
u některých hráčů je jediný jejich přínos v tom, že jsou číslem ve statistice návštěvnosti. Svět jim nabízí mnohem víc než oni jemu.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:37 31. Oct 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Jednoduchá série dotazů 1) Byly již dříve zatčeny nějaké postavy, které nakonec byly propuštěny? 2) Pokud ano, byla skutečně všem (nebo od jisté doby všem) odebrána jejich výbava? 3) Pokud ano, stalo se toto i případně zatčeným uprchlým drowům? 4) Pokud ne, proč ne, když tu defakto vznikl jakýsi precedens? EDIT: 4,5) Několika uprchlým byl také vybrán celý inventář, stalo se tak u drowů? Pokud ne, proč ne? 5) Asi rok, rok a půl zpět, jsem zde někde četl volně v diskuzi: "chycený drow na povrch = permka pro drowa". V jakém kontextu toto platilo?
ideálně nechť odpovídají čistě DM, která vědí oč jde
_________________ .
Last edited by Nalkanar on 17:43 31. Oct 2011, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
de Aers
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:39 31. Oct 2011 |
|
Joined: 18:40 28. Dec 2009 Posts: 1530 Location: Buran z Buranova
|
-RoF- wrote: ... Ono zas u tohodle screenu nejde o vyzrazování nějakého IC infa nebo podobně. Prostě si plácnul blbost, která stála za poznamenání. edit : Znám tě a tohle si zas vypustil z klávesnice zbrkle a bez rozmyšlení. Neznal si okolnosti, nevěděl si jak se z tama dostali, co dělali. Pochybuju, žes u nich seděl 24hodin denně, aby si mohl sledovat co se tam odehrává. edit2 : Prostě chceš, že když se něco stane na jedné straně, tak chceš, aby se ,,férově" stalo totéž i na druhé. Ale tak to nefunguje prostě, jednou se stane prostě tohle, po druhý zas tamhleto, po třetí kdo ví co.
_________________ "Géniové vymírají.. Einstein umřel, Picasso umřel a mě je taky nějak blbě.."
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:43 31. Oct 2011 |
|
|
de Aers wrote: -RoF- wrote: ... Ono zas u tohodle screenu nejde o vyzrazování nějakého IC infa nebo podobně. Prostě si plácnul blbost, která stála za poznamenání. edit : Znám tě a tohle si zas vypustil z klávesnice zbrkle a bez rozmyšlení. Neznal si okolnosti, nevěděl si jak se z tama dostali, co dělali. Pochybuju, žes u nich seděl 24hodin denně, aby si mohl sledovat co se tam odehrává. edit2 : Prostě chceš, že když se něco stane na jedné straně, tak chceš, aby se ,,férově" stalo totéž i na druhé. Ale tak to nefunguje prostě, jednou se stane prostě tohle, po druhý zas tamhleto, po třetí kdo ví co. Jasně to chápu a já si to pak s jedním DM vyjasnil. Napsal jak některé věci byly a věřím mu. Ale víš jak, prostě by mě zajímalo, který DM dal tyhle telly dál. Je to zvědavost  .
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
de Aers
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:47 31. Oct 2011 |
|
Joined: 18:40 28. Dec 2009 Posts: 1530 Location: Buran z Buranova
|
-RoF- wrote: Jasně to chápu a já si to pak s jedním DM vyjasnil. Napsal jak některé věci byly a věřím mu.
Tak proč to dál vytahuješ na fóru ? 
_________________ "Géniové vymírají.. Einstein umřel, Picasso umřel a mě je taky nějak blbě.."
|
|
Top |
|
Czech_Luthor
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:50 31. Oct 2011 |
|
Joined: 11:31 01. Feb 2008 Posts: 686 Location: Trondheim, Norsko
|
Já nevím, ale zdá se mi, že se tady pořád řeší jedno a to samé dokola. Každý má svojí pravdu, jen jí podá trošku jinak. Jak jsem napsal už jednou, já naprosto souhlasím s rozhodnutím DMs v tomto případě. Rebelie? Útok na stráž? Tak ať se ta svi*ě škvaří v pekle a jest exemplárním případem pro ostatní (AMEN) Já jsem s Fallion za urážku výše postaveného důstojníka (V MINULÉM SYSTÉMU!) dostal dva herní měsíce ve vězení, bez možnosti podmínečného propuštění. Prostě na někoho, kdo je výš postavený plivat nemůžete, už vůbec ne do ksichtu (vlastní zkušenost  ) Momentální systém mi přijde jako správný systém. Brečíte, že vám to tu vadí? Vím, že je to ohraná věta, ale "Hrajte si teda tam, kde vás to baví". Pokud možno nějaký akční server, například Badlands RPG... top lvl uděláte za pár hodin, top equip taky a můžete se bez problémů rubat do ale lůja, nikdo vám nic neřekne. A co je špatné na permce? Jako to už někdo jednou napsal "Radši dostanu štavnatou permku, než měsíc (2-3) vězení a povinnejch prací v jedné lokaci" Vždyť, pro většinu z vás, není dnes problém udělat za měsíc 30 lvl ne? Všichni jste výborný PGčka. (Koho tohle tvrzení naštve, tak to bude asi z důvodu, že sem v tom sám vidí  Hezký den  )
_________________ Fallion Meynolds - Hrdý hraničář, manžel Kory Meynolds - té nejkrásnější ženy na Thalii - a otec tří krásných dětí.
Člen Virtuálního Páru
Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!
Our love is a bed of nails Love hurts good on a bed of nails I'll lay you down and when all else Fails I'll drive you like a hammer on a Bed of nails Baby when you scratch, you know I'm gonna bite!
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 17:56 31. Oct 2011 |
|
|
Shaman88 wrote: Právě tato věta se stala zkázou mnoha RP světů....., svět bez hráčů totiž neznamená nic, tudíž oni jsou hlavní postavou. Pozor prosím. Já osobně jsem názoru, že hráči jsou pro svět důležitější, než DM, protože bez DM se hrát jde, bez hráčů ne. Zároveň ale říkám, že to neznamená jim podkuřovat za každou cenu a uhlazovat cestičky k cíli. Stejně jako nikdo nechce po DM, aby mu nadělilo do začátku třicátej level, nebo aby mu vybilo potvory, který nedává v dungu, tak úplně stejnej nesmysl je chtít po DM, aby hrálo NPC tak, aby z toho vyšla postava vždycky dobře.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|