Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 14:28 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 307 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Next
Author Message
 Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů)
PostPosted: 17:15 31. Oct 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

kokosak wrote:
Eh... prosím? Takže DM mají poskakovat kolem postav a starat se, aby nepřišly k úhoně? A když to neudělají je to jejich neschopností??? :shock:
Nejsi hlavní postava v americkym filmu, které se všechno musí povést, protože to má ve scénáři. Dokonce nejsi ani hlavní postava. Nikdo z hráčů, ani DM, není. Je to svět a ten žije a reaguje.........

Právě tato věta se stala zkázou mnoha RP světů....., svět bez hráčů totiž neznamená nic, tudíž oni jsou hlavní postavou.

PostPosted: 17:20 31. Oct 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Shamane, rozumím tomu že se ti to nelíbí. Problém je, že to jinak smysluplně nejde.

Světy, které se rozhodly dát hráčům všechno, být mírňoučké a nikoho nezlobit, hráči opustí mnohem dřív než ty "drsné". Prostě proto, že je to (krom pár lidí s neukojitelných egem, kteří se ovšem brzy sežerou navzájem a všechna příkoří od DM si tím bohatě vynahradí) prostě omrzí.

Zkus nastudovat nějaký sociální model.

PostPosted: 17:21 31. Oct 2011 
Velmistr
 Profile

Áno, hráči sú postavami .. ale nie hlavnými a hlavne vo všetkých hrách na hrdinov platia dve pravidlá:

1) DM je boh, DM má vždy pravdu ... 2) ak DM nemá pravdu, platí pravidlo 1

PostPosted: 17:23 31. Oct 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Já neříkám že by svět měl být milý ale že by si měl své hráče hýčkat (alespoň ooc).

Celkově by mě totiž zajímalo... Takovej nápad na anketu..... Proč hráči hrají na Thalii.

PostPosted: 17:26 31. Oct 2011 
Ďábel
 Profile

Prasokralik wrote:
začerněnej tell je asi tak neprůkaznej, jako tvoje tvrzení, že tys to neřek

Zajisté, ale i tak, pokud už narovinu, tak nezačerním jméno. Ale zajímalo by mě který DM nebo kdo to byl, tak hezky předává info z tellu.

Shaman88 wrote:
Já neříkám že by svět měl být milý ale že by si měl své hráče hýčkat (alespoň ooc).

Celkově by mě totiž zajímalo... Takovej nápad na anketu..... Proč hráči hrají na Thalii.

Anketu klidně založ, ale dle mého názoru 40% bude "páč tu mají kamarády a lidi s kterýma se jim fajn hraje"
Klidně dej víc možností na odpověď

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

PostPosted: 17:27 31. Oct 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Shaman88 wrote:
Dle mého názoru OOC hýčká Thalie hráče víc než většina jiných světů. Systémů, které bys našel jinde a tady ne je co bys na prstech spočítal.

PostPosted: 17:29 31. Oct 2011 
Nováček
 Profile

Mám už dlouhodobě stejný názor jako Shaman88, pokud ovšem není záměr si tu erpit se skupinou pěti lidí.

Jakýkoliv herní svět bez hráčů = nic.

PostPosted: 17:32 31. Oct 2011 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

to DG: "Chtěli jsme Vám udělat ideální svět.. ale budili jste se!" (Matrix :lol: :lol: )

to Blacmin a spol: Probohy lidi, hrajeme na stejném serveru? :lol: :lol: Se stejnými DMky?

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

PostPosted: 17:37 31. Oct 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

blacmin: raději erpit s pěti, než nechat prasit 50.

u některých hráčů je jediný jejich přínos v tom, že jsou číslem ve statistice návštěvnosti. Svět jim nabízí mnohem víc než oni jemu.

PostPosted: 17:37 31. Oct 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Jednoduchá série dotazů
1) Byly již dříve zatčeny nějaké postavy, které nakonec byly propuštěny?
2) Pokud ano, byla skutečně všem (nebo od jisté doby všem) odebrána jejich výbava?
3) Pokud ano, stalo se toto i případně zatčeným uprchlým drowům?
4) Pokud ne, proč ne, když tu defakto vznikl jakýsi precedens?
EDIT: 4,5) Několika uprchlým byl také vybrán celý inventář, stalo se tak u drowů? Pokud ne, proč ne?
5) Asi rok, rok a půl zpět, jsem zde někde četl volně v diskuzi: "chycený drow na povrch = permka pro drowa". V jakém kontextu toto platilo?

ideálně nechť odpovídají čistě DM, která vědí oč jde

Last edited by Nalkanar on 17:43 31. Oct 2011, edited 2 times in total.

PostPosted: 17:39 31. Oct 2011 
Urozený
 Profile

-RoF- wrote:
...

Ono zas u tohodle screenu nejde o vyzrazování nějakého IC infa nebo podobně. Prostě si plácnul blbost, která stála za poznamenání.

edit : Znám tě a tohle si zas vypustil z klávesnice zbrkle a bez rozmyšlení. Neznal si okolnosti, nevěděl si jak se z tama dostali, co dělali. Pochybuju, žes u nich seděl 24hodin denně, aby si mohl sledovat co se tam odehrává.

edit2 : Prostě chceš, že když se něco stane na jedné straně, tak chceš, aby se ,,férově" stalo totéž i na druhé. Ale tak to nefunguje prostě, jednou se stane prostě tohle, po druhý zas tamhleto, po třetí kdo ví co.

PostPosted: 17:43 31. Oct 2011 
Ďábel
 Profile

de Aers wrote:
-RoF- wrote:
...

Ono zas u tohodle screenu nejde o vyzrazování nějakého IC infa nebo podobně. Prostě si plácnul blbost, která stála za poznamenání.
edit : Znám tě a tohle si zas vypustil z klávesnice zbrkle a bez rozmyšlení. Neznal si okolnosti, nevěděl si jak se z tama dostali, co dělali. Pochybuju, žes u nich seděl 24hodin denně, aby si mohl sledovat co se tam odehrává.
edit2 : Prostě chceš, že když se něco stane na jedné straně, tak chceš, aby se ,,férově" stalo totéž i na druhé. Ale tak to nefunguje prostě, jednou se stane prostě tohle, po druhý zas tamhleto, po třetí kdo ví co.

Jasně to chápu a já si to pak s jedním DM vyjasnil. Napsal jak některé věci byly a věřím mu.

Ale víš jak, prostě by mě zajímalo, který DM dal tyhle telly dál. Je to zvědavost ;).

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

PostPosted: 17:47 31. Oct 2011 
Urozený
 Profile

-RoF- wrote:

Jasně to chápu a já si to pak s jedním DM vyjasnil. Napsal jak některé věci byly a věřím mu.

Tak proč to dál vytahuješ na fóru ? :)

PostPosted: 17:50 31. Oct 2011 
Rytíř
 Profile

Já nevím, ale zdá se mi, že se tady pořád řeší jedno a to samé dokola. Každý má svojí pravdu, jen jí podá trošku jinak.

Jak jsem napsal už jednou, já naprosto souhlasím s rozhodnutím DMs v tomto případě.
Rebelie? Útok na stráž? Tak ať se ta svi*ě škvaří v pekle a jest exemplárním případem pro ostatní (AMEN)
Já jsem s Fallion za urážku výše postaveného důstojníka (V MINULÉM SYSTÉMU!)
dostal dva herní měsíce ve vězení, bez možnosti podmínečného propuštění.
Prostě na někoho, kdo je výš postavený plivat nemůžete, už vůbec ne do ksichtu (vlastní zkušenost :D )

Momentální systém mi přijde jako správný systém. Brečíte, že vám to tu vadí? Vím, že je to ohraná věta, ale "Hrajte si teda tam, kde vás to baví".
Pokud možno nějaký akční server, například Badlands RPG... top lvl uděláte za pár hodin, top equip taky a můžete se bez problémů rubat do ale lůja, nikdo vám nic neřekne.
A co je špatné na permce? Jako to už někdo jednou napsal "Radši dostanu štavnatou permku, než měsíc (2-3) vězení a povinnejch prací v jedné lokaci"
Vždyť, pro většinu z vás, není dnes problém udělat za měsíc 30 lvl ne? Všichni jste výborný PGčka.

(Koho tohle tvrzení naštve, tak to bude asi z důvodu, že sem v tom sám vidí :) Hezký den ;) )

Člen Virtuálního Páru

Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!

Our love is a bed of nails
Love hurts good on a bed of nails
I'll lay you down and when all else
Fails
I'll drive you like a hammer on a
Bed of nails
Baby when you scratch,
you know I'm gonna bite!

PostPosted: 17:56 31. Oct 2011 
Ďábel
 Profile

Shaman88 wrote:
Právě tato věta se stala zkázou mnoha RP světů....., svět bez hráčů totiž neznamená nic, tudíž oni jsou hlavní postavou.

Pozor prosím. Já osobně jsem názoru, že hráči jsou pro svět důležitější, než DM, protože bez DM se hrát jde, bez hráčů ne. Zároveň ale říkám, že to neznamená jim podkuřovat za každou cenu a uhlazovat cestičky k cíli. Stejně jako nikdo nechce po DM, aby mu nadělilo do začátku třicátej level, nebo aby mu vybilo potvory, který nedává v dungu, tak úplně stejnej nesmysl je chtít po DM, aby hrálo NPC tak, aby z toho vyšla postava vždycky dobře.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 307 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]