|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
KaTo
|
Post subject: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 11:56 02. Nov 2011 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Mě to nedá, abych si ten topic nezaložil bokem bo v tom spamu to hrozně zapadá. Původní dotaz, ořezaný čistě na léčení klerikem: KaTo wrote: K tomu léčení od klerika, jak se dneska efektivně léčí? Nebo jak si tým představuje, že by se mělo léčit? Kouzla "rychle" dojdou a rest "daleko", hůlky zrušeny(?) a pokud je alchemka upravená jak tu někdo zmiňoval, tak ani flakony nepomůžou. Zbývají lékárny, ale vzhledem k nastavení NPC (nebudu hádat rozsah, ale je jich dost) UI, aby šla automaticky po nejnižším AC to vypadá tak, že klerik (který není PG), který přijde léčit "tanka" umře, protože NPC se automaticky vrhne na něj. Pokud tedy není boj v chodbě/ve dveřích, kde NPC "nemůže" bojovníka co ho "tankuje" obejít. DenGrasse wrote: Nejsem ten pravý, kdo by měl vysvětlovat role jednotlivých léčivých prostředků v boji, ale léčení klerika tím nijak potlačeno není. Jen prostě jsou případy, kdy je lepší a efektivnější vypít lektvar (klerik se k tobě nedostane včas, zasekne se ve vřavě atd.) V alchymii vyrobit jde.
V předchozím nastavení se vlastně nepoužívaly; moje postava, se kterou jsem na Thalce začínal, jich měla na prodej asi 50 a nikdo o ně neměl zájem. Alvarion wrote: To Kato: full heal bude dle informací ve spamu od důveryhodného Kucíka vyznamne omezen. To Kato: lečení skrze kněžská kouzla je nesmysl - musis je vyuzit ucelneji. Jedna meditace za 1,5 hodiny rika, mas sakra malo kouzel. - V současé dobe predpokládam, že zajímave bude bandáž. Bohuzel namisto bandíku jsem jel UMD  . - Hulky , co zbyly jsou odepsané, lečit mnoho zlatých +- 22 zivotů nejde. - letvary snad nejaky zustanou, jen budou slabší Se věim vie vice mene souhlasím, posili to zejmena CVC, ktere nebude tolik o tom, kdo ma vice healů...... Co bych opravdu bral jako za dobrý krok, je zkrácení doby mezi meditacemi. (Uz jsem to psal, ale budu to psát časteji, třeba se to časem chytí.) kokosak wrote: Narsith wrote: Ehm..při počtu slotu ktere ma kněz,kolika lidem tyto kouzla poskytneš ? .) Plně bůstnu primárního tanka, když zbyde, tak sekundárního. Zbytek rozházim mezi ty, kdo jdou dopředu, jeden dva nezbytný dám wizně. Sám se držim vzadu a čeká, jestli to pochcípá, nebo ne. Nemusím bůstovat ty, co nedostávaj zásahy. V reálu jsem nezávisle na velikosti party bůstoval dopředu 2-3 postavy, když bylo potřeba, tak sem v boji přibůstnul. Ale vážně by mě zajímalo, co ti vadí. Je to nemožnost sehnat partu, nebo nemožnost partu nabůstovat, protože je v ní moc lidí? Takže jak to chápu (a jak kleriky vidím, co zvládají). Klerik do party není na léčení, ale na buffování (hlavně imky - smrt, mysl, paralýza(zpomalení). Závěr diskuze byl, klerik není na léčení. Takže nastupuje druhá půlka otázky - jak se léčit (pokud možno co nejefektivněji) na Thalii? Moje zkušenosti jsou, že na Thalii mě nejčastěji zabíjí kritičáky od mobů. Případně "kritické sražení" (pak už to jde "samo"). Tj. potřebubuji postavičce v co nejkratším čase dohodit těch 60-200 HP, co mi mob/boss na 20ku srazil jednou ranou. Zároveň je třeba mít v patrnosti, že boss jde po "nejslabším" AC v partě, tj. pokud ke mě přijde někdo s nízkým AC, boss ho nejspíš zabije. Z GSka se už léčit lákarnou nedá. Co inviska? Vyhazuje při použití lékárny nebo ne? Nebo je tu něco jiného, co mi "uniklo"? V současnosti co jsem viděl (proč to byly většinou bard+RDD/Thorm) hlavní zabíječe, tak ti prostě dali bosse tak rychle, že jim nestihl servat těch 600+ HP. Případně se fullhealovali "sami". To teď..odpadne.
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 12:02 02. Nov 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Z invisu lze léčit bez vyhození. Ale někdy je situace taková, že přijít v invisu, tak tě příšera trefí (miluju hlavně moby se sražením). Navíc záleží jak máš dobré léčení, protože pokud mob prostě napálí pár souvislých ran za 40+, tak to myslím horko těžko doženeš lékárnou. Topic o buffování si mám založit vedle?  EDIT dodatek: a někdy mají potvory permaTS a pak se bojím vystrčit nos z GSka.
_________________ .
Last edited by Nalkanar on 12:11 02. Nov 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Narsith
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 12:05 02. Nov 2011 |
|
|
A sakra..ja u primarniho kněze nemam body v lečeni 
_________________ ACC Bziik Awken Nord-Nabručeny zaklinač,druh překrasne bardky Sally a hrdy otec Robert Ness-Kněz na baterky Dermond Meynolds-Chladně arogantni synek Kory a Falliona -------------------------------------------------------------------------------------------------- Všechno v životě se dá přežít,kromě smrti
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 12:07 02. Nov 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
A jakej je vlastně range léčícího kouzla? Nešlo by řešit jen aby klerik nemusel stát tak blízko?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 12:13 02. Nov 2011 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
kucik wrote: A jakej je vlastně range léčícího kouzla? Nešlo by řešit jen aby klerik nemusel stát tak blízko? Léčení je "dotyk"  . (touch)
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Alvarion
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 12:34 02. Nov 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Kněz má přiliš malo kouzel a medit v nedholednu, aby mohl plýtvat kouzla na léčení. Max 1-2 pro rezervičku. tečka.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 12:42 02. Nov 2011 |
|
|
Zajimavý námět k diskusi, možná by se na tom dalo zapracovat......
|
|
Top |
|
Thurms
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 13:16 02. Nov 2011 |
|
|
Mno a co zkusit s klerikem naspat třeba plošná léčení? 10hp/levl plošné - s trochou tréninku není nutné stát přímo tak, aby vás potvůrka sejmula, stačí hodit léčení zezadu blízko k tankovi, je to 8levl kouzel, tam zase až tak použitelná kouzla nejsou.
_________________ Nathaniel: nemůžeš-li pomáhat, pak aspoň neubližuj Lens: mluvka Sallias
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 13:45 02. Nov 2011 |
|
|
Alvarion wrote: Kněz má přiliš malo kouzel a medit v nedholednu, aby mohl plýtvat kouzla na léčení. Max 1-2 pro rezervičku. tečka. Teď plácnu něco možná úplně mimo, je to už pár let, co jsem hrála klerdu a ještě nijak dlouho - ale platí ještě pořád a i tady, že klerik nemusí mít nameditované léčení, aby ho mohl kouzlit z lišty? Že libovolné nameditované kouzlo ve svém slotu může nahradit právě kouzlem léčení daného kruhu, které mu ty jiné vyplýtvá? (Doufám, že to není tak nesrozumitelně napsané, jak se mi zdá.)
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Narsith
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 13:46 02. Nov 2011 |
|
|
Ano plati
_________________ ACC Bziik Awken Nord-Nabručeny zaklinač,druh překrasne bardky Sally a hrdy otec Robert Ness-Kněz na baterky Dermond Meynolds-Chladně arogantni synek Kory a Falliona -------------------------------------------------------------------------------------------------- Všechno v životě se dá přežít,kromě smrti
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 13:52 02. Nov 2011 |
|
|
Braenn wrote: Alvarion wrote: Kněz má přiliš malo kouzel a medit v nedholednu, aby mohl plýtvat kouzla na léčení. Max 1-2 pro rezervičku. tečka. Teď plácnu něco možná úplně mimo, je to už pár let, co jsem hrála klerdu a ještě nijak dlouho - ale platí ještě pořád a i tady, že klerik nemusí mít nameditované léčení, aby ho mohl kouzlit z lišty? Že libovolné nameditované kouzlo ve svém slotu může nahradit právě kouzlem léčení daného kruhu, které mu ty jiné vyplýtvá? (Doufám, že to není tak nesrozumitelně napsané, jak se mi zdá.) Ano, ale jen kromě plného léčení a hromadného plného léčení.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 13:57 02. Nov 2011 |
|
|
Aaha. Dík
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 13:58 02. Nov 2011 |
|
|
Je fakt, že na vyšších spell levlech nemá smysl házet healy. Většinou na na kruhu něco užitečnějšího. Jestli sem někdy něco házel, tak to byly nižší kruhy zkonvertovaný do healů. Jeden full-heal sem držel na RP účely.
Dejte healovacím kouzlum aspoň Medium range a hned se to bude fajnově spamovat healy. Když ještě dáte full-heal na 20 hp/level, místo 10, tak to bude už úplně vo něčem jinym.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 14:04 02. Nov 2011 |
|
|
Chudáci shifteři v nemrtvém.  V cvc je budou zraňovat dvakrát víc než živé harmem a ještě i plošně a nadálku a bez možosti hodu. A jejich kamarád zlý klerik je bude léčit harmem stále stejně obtížně. A nikdo neřeší, že už teď je to velmi obtížně hratelná kombinace. (Jen ukazuji, jak při změnách v podstatě nikdo nebere ohled na okrajové varianty. A jak i dobře míněné úpravy mají tendenci oddělat nebo oslabit některé postavy, na které původně vůbec nejsou mířeny. V podstatě asi hlavně proto, že polovina diskutérů tuhle možnost vůbec nebere v úvahu a ta druhá polovina je nehraje a tak jim nestojí za lobby. Chci stejná práva i pro menšiny!!  )
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
Last edited by LDamian on 14:09 02. Nov 2011, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným Posted: 14:06 02. Nov 2011 |
|
|
Kamarádi šifteři jsou léčený vod mága  Edit: a na range!
_________________ PUF!
|
|
Top |
|