Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 12:57 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 56 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným
PostPosted: 11:56 02. Nov 2011 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Mě to nedá, abych si ten topic nezaložil bokem bo v tom spamu to hrozně zapadá. Původní dotaz, ořezaný čistě na léčení klerikem:
KaTo wrote:
K tomu léčení od klerika, jak se dneska efektivně léčí? Nebo jak si tým představuje, že by se mělo léčit?
Kouzla "rychle" dojdou a rest "daleko", hůlky zrušeny(?) a pokud je alchemka upravená jak tu někdo zmiňoval, tak ani flakony nepomůžou.
Zbývají lékárny, ale vzhledem k nastavení NPC (nebudu hádat rozsah, ale je jich dost) UI, aby šla automaticky po nejnižším AC to vypadá tak, že klerik (který není PG), který přijde léčit "tanka" umře, protože NPC se automaticky vrhne na něj. Pokud tedy není boj v chodbě/ve dveřích, kde NPC "nemůže" bojovníka co ho "tankuje" obejít.
DenGrasse wrote:
Nejsem ten pravý, kdo by měl vysvětlovat role jednotlivých léčivých prostředků v boji, ale léčení klerika tím nijak potlačeno není. Jen prostě jsou případy, kdy je lepší a efektivnější vypít lektvar (klerik se k tobě nedostane včas, zasekne se ve vřavě atd.) V alchymii vyrobit jde.

V předchozím nastavení se vlastně nepoužívaly; moje postava, se kterou jsem na Thalce začínal, jich měla na prodej asi 50 a nikdo o ně neměl zájem.
Alvarion wrote:
To Kato: full heal bude dle informací ve spamu od důveryhodného Kucíka vyznamne omezen.
To Kato: lečení skrze kněžská kouzla je nesmysl - musis je vyuzit ucelneji. Jedna meditace za 1,5 hodiny rika, mas sakra malo kouzel.
- V současé dobe predpokládam, že zajímave bude bandáž. Bohuzel namisto bandíku jsem jel UMD :D.
- Hulky , co zbyly jsou odepsané, lečit mnoho zlatých +- 22 zivotů nejde.
- letvary snad nejaky zustanou, jen budou slabší

Se věim vie vice mene souhlasím, posili to zejmena CVC, ktere nebude tolik o tom, kdo ma vice healů......

Co bych opravdu bral jako za dobrý krok, je zkrácení doby mezi meditacemi. (Uz jsem to psal, ale budu to psát časteji, třeba se to časem chytí.)
kokosak wrote:
Narsith wrote:
Ehm..při počtu slotu ktere ma kněz,kolika lidem tyto kouzla poskytneš ? .)
Plně bůstnu primárního tanka, když zbyde, tak sekundárního. Zbytek rozházim mezi ty, kdo jdou dopředu, jeden dva nezbytný dám wizně. Sám se držim vzadu a čeká, jestli to pochcípá, nebo ne. Nemusím bůstovat ty, co nedostávaj zásahy. V reálu jsem nezávisle na velikosti party bůstoval dopředu 2-3 postavy, když bylo potřeba, tak sem v boji přibůstnul.

Ale vážně by mě zajímalo, co ti vadí. Je to nemožnost sehnat partu, nebo nemožnost partu nabůstovat, protože je v ní moc lidí?
Takže jak to chápu (a jak kleriky vidím, co zvládají). Klerik do party není na léčení, ale na buffování (hlavně imky - smrt, mysl, paralýza(zpomalení).
Závěr diskuze byl, klerik není na léčení.

Takže nastupuje druhá půlka otázky - jak se léčit (pokud možno co nejefektivněji) na Thalii? Moje zkušenosti jsou, že na Thalii mě nejčastěji zabíjí kritičáky od mobů. Případně "kritické sražení" (pak už to jde "samo").

Tj. potřebubuji postavičce v co nejkratším čase dohodit těch 60-200 HP, co mi mob/boss na 20ku srazil jednou ranou.
Zároveň je třeba mít v patrnosti, že boss jde po "nejslabším" AC v partě, tj. pokud ke mě přijde někdo s nízkým AC, boss ho nejspíš zabije.
Z GSka se už léčit lákarnou nedá.
Co inviska? Vyhazuje při použití lékárny nebo ne? Nebo je tu něco jiného, co mi "uniklo"?
V současnosti co jsem viděl (proč to byly většinou bard+RDD/Thorm) hlavní zabíječe, tak ti prostě dali bosse tak rychle, že jim nestihl servat těch 600+ HP. Případně se fullhealovali "sami". To teď..odpadne.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

Post subject: Re: Léčení v partě - klerikem nebo "něčím" jiným
PostPosted: 12:02 02. Nov 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Z invisu lze léčit bez vyhození. Ale někdy je situace taková, že přijít v invisu, tak tě příšera trefí (miluju hlavně moby se sražením). Navíc záleží jak máš dobré léčení, protože pokud mob prostě napálí pár souvislých ran za 40+, tak to myslím horko těžko doženeš lékárnou.

Topic o buffování si mám založit vedle? :mrgreen:

EDIT dodatek: a někdy mají potvory permaTS a pak se bojím vystrčit nos z GSka.

Last edited by Nalkanar on 12:11 02. Nov 2011, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 12:05 02. Nov 2011 
Šlechtic
 Profile

A sakra..ja u primarniho kněze nemam body v lečeni :mrgreen:

Dermond Meynolds-Chladně arogantni synek Kory a Falliona

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Všechno v životě se dá přežít,kromě smrti

Reply with quote  

PostPosted: 12:07 02. Nov 2011 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

A jakej je vlastně range léčícího kouzla? Nešlo by řešit jen aby klerik nemusel stát tak blízko?

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 12:13 02. Nov 2011 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

kucik wrote:
A jakej je vlastně range léčícího kouzla? Nešlo by řešit jen aby klerik nemusel stát tak blízko?

Léčení je "dotyk" :| . (touch)

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 12:34 02. Nov 2011 
Šlechtic
 Profile

Kněz má přiliš malo kouzel a medit v nedholednu, aby mohl plýtvat kouzla na léčení. Max 1-2 pro rezervičku. tečka.

Reply with quote  

PostPosted: 12:42 02. Nov 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Zajimavý námět k diskusi, možná by se na tom dalo zapracovat......

Reply with quote  

PostPosted: 13:16 02. Nov 2011 
Rytíř
 Profile

Mno a co zkusit s klerikem naspat třeba plošná léčení? 10hp/levl plošné - s trochou tréninku není nutné stát přímo tak, aby vás potvůrka sejmula, stačí hodit léčení zezadu blízko k tankovi, je to 8levl kouzel, tam zase až tak použitelná kouzla nejsou.

Reply with quote  

PostPosted: 13:45 02. Nov 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Alvarion wrote:
Kněz má přiliš malo kouzel a medit v nedholednu, aby mohl plýtvat kouzla na léčení. Max 1-2 pro rezervičku. tečka.

Teď plácnu něco možná úplně mimo, je to už pár let, co jsem hrála klerdu a ještě nijak dlouho - ale platí ještě pořád a i tady, že klerik nemusí mít nameditované léčení, aby ho mohl kouzlit z lišty? Že libovolné nameditované kouzlo ve svém slotu může nahradit právě kouzlem léčení daného kruhu, které mu ty jiné vyplýtvá?

(Doufám, že to není tak nesrozumitelně napsané, jak se mi zdá.)

Reply with quote  

PostPosted: 13:46 02. Nov 2011 
Šlechtic
 Profile

Ano plati

Dermond Meynolds-Chladně arogantni synek Kory a Falliona

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Všechno v životě se dá přežít,kromě smrti

Reply with quote  

PostPosted: 13:52 02. Nov 2011 
Ďábel
 Profile

Braenn wrote:
Alvarion wrote:

Teď plácnu něco možná úplně mimo, je to už pár let, co jsem hrála klerdu a ještě nijak dlouho - ale platí ještě pořád a i tady, že klerik nemusí mít nameditované léčení, aby ho mohl kouzlit z lišty? Že libovolné nameditované kouzlo ve svém slotu může nahradit právě kouzlem léčení daného kruhu, které mu ty jiné vyplýtvá?

(Doufám, že to není tak nesrozumitelně napsané, jak se mi zdá.)

Ano, ale jen kromě plného léčení a hromadného plného léčení.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 13:57 02. Nov 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Aaha. Dík

Reply with quote  

PostPosted: 13:58 02. Nov 2011 
Ďábel
 Profile

Je fakt, že na vyšších spell levlech nemá smysl házet healy. Většinou na na kruhu něco užitečnějšího. Jestli sem někdy něco házel, tak to byly nižší kruhy zkonvertovaný do healů. Jeden full-heal sem držel na RP účely.

Dejte healovacím kouzlum aspoň Medium range a hned se to bude fajnově spamovat healy. Když ještě dáte full-heal na 20 hp/level, místo 10, tak to bude už úplně vo něčem jinym.

Reply with quote  

PostPosted: 14:04 02. Nov 2011 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Chudáci shifteři v nemrtvém. :wink: V cvc je budou zraňovat dvakrát víc než živé harmem a ještě i plošně a nadálku a bez možosti hodu. A jejich kamarád zlý klerik je bude léčit harmem stále stejně obtížně. A nikdo neřeší, že už teď je to velmi obtížně hratelná kombinace.

(Jen ukazuji, jak při změnách v podstatě nikdo nebere ohled na okrajové varianty. A jak i dobře míněné úpravy mají tendenci oddělat nebo oslabit některé postavy, na které původně vůbec nejsou mířeny. V podstatě asi hlavně proto, že polovina diskutérů tuhle možnost vůbec nebere v úvahu a ta druhá polovina je nehraje a tak jim nestojí za lobby. Chci stejná práva i pro menšiny!! :twisted: )

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Last edited by LDamian on 14:09 02. Nov 2011, edited 2 times in total.

Reply with quote  

PostPosted: 14:06 02. Nov 2011 
Ďábel
 Profile

Kamarádi šifteři jsou léčený vod mága ;)
Edit: a na range!

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 56 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]