|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Tarja
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 04:22 02. Dec 2013 |
|
Joined: 17:44 23. Sep 2011 Posts: 45 Location: Ostrava-Poruba
|
Já využívám se svou elfkou Tolkienovskou elfštinu a celkem to jde, hraju ji tak, že ještě neumí obecnou lidskou řeč, takže ve hře mluví pouze elfsky a docela to jde. Já s tím nemám problém, akorát mě docela zarazila Zoey se svou elfštinou, takže jsme to spolu uhrály na to, že elfština, kterou používá je nová forma a Tolkienovská je stará forma, která se již téměř nepoužívá. Navíc by mě zajímalo, kde bych sehnala nějaký slovník elfštiny, která se hned překládá jiným elfským postavám.
_________________ Co nemůžeš zabít, alespoň pronásleduj! Postava na nové Thalii: Aurenriel Foina "Urulókeo Nosseo" Momentálně v podtemnu jako Tra'lesta
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 08:21 02. Dec 2013 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
|
Top |
|
mandos
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 11:14 02. Dec 2013 |
|
Joined: 23:19 23. May 2009 Posts: 524 Location: Kladno/Praha
|
Ano, Zoey totiž při tom hovoru používala systémovou elfštinu zavedenou v systému proto se ti to překládalo jako elfce rovnou v logu  Když použiješ pro elfku příkaz /l8 odentruješ a začneš psát tak ti to systém sám přeloží do elfštiny (jakýsi, hádám že je to převzatý z nějakýho jinýho Forgotten realms světa nebo z vaultu?) a pak se vypíše origoš text, postavám co ten jazyk uměj, v logu.
_________________ Pokrok je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané.
|
|
Top |
|
soul1
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 12:44 02. Dec 2013 |
|
Joined: 14:04 24. Jul 2011 Posts: 525 Location: In your mind
|
a teď mě tak zajima pokud je Puldrak ten ma subrasu přes Pulelfa ale věčina takovych jsou vlastně puldraci/pullide maji oni vlastně taky umět elfštinu nebo se to všechno pak da nastavit i Individualně?
_________________ Gorag - Neuvěřitelna sila, žadna inteligence. -_Lost_- Eliathar Elereth - Ten jenž vždy z nervozni v přitomnosti ženy -_R.I.P v Ivory_- Adriel Bathor Vavelden - Brambory to je moje! Rhael Etriss - Smrt je jen další začatek
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 12:45 02. Dec 2013 |
|
|
Přečti si ten text u subras v červené barvě 
|
|
Top |
|
soul1
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 12:50 02. Dec 2013 |
|
|
Edit: už jsem to zřejmě našel  to mi uniklo
_________________ Gorag - Neuvěřitelna sila, žadna inteligence. -_Lost_- Eliathar Elereth - Ten jenž vždy z nervozni v přitomnosti ženy -_R.I.P v Ivory_- Adriel Bathor Vavelden - Brambory to je moje! Rhael Etriss - Smrt je jen další začatek
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 12:54 02. Dec 2013 |
|
|
web wrote: Upozornění: Zařazení do subras je často pouze systémové (ale musí být při zakládání postavy dodrženo!) a se skutečnou rasou postavy často nemá nic společného (např.: drakonian nemusí být vždy půlelf). forum wrote: Tyto rasy jsou systémově zařazeny pod rasu _____, jedná se o systémové zařazení, ne vždy se musí jednat o poddruh této rasy. Při tvorbě těchto ras je nutné si zvolit rasu _____ a do kolonky subrasa napsat klíčové slovo zvolené rasy.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 12:59 02. Dec 2013 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
soul1 wrote: a teď mě tak zajima pokud je Puldrak ten ma subrasu přes Pulelfa ale věčina takovych jsou vlastně puldraci/pullide maji oni vlastně taky umět elfštinu nebo se to všechno pak da nastavit i Individualně? Už jsem se ptal, pravděpodobně se časem doladí systém učení a s tím se i případným drakonidům, kteří jsou skutečně elfího původu, dodá další jazyk.
_________________ .
|
|
Top |
|
soul1
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 13:05 02. Dec 2013 |
|
|
Nalkanar wrote: soul1 wrote: a teď mě tak zajima pokud je Puldrak ten ma subrasu přes Pulelfa ale věčina takovych jsou vlastně puldraci/pullide maji oni vlastně taky umět elfštinu nebo se to všechno pak da nastavit i Individualně? Už jsem se ptal, pravděpodobně se časem doladí systém učení a s tím se i případným drakonidům, kteří jsou skutečně elfího původu, dodá další jazyk. Super:) to je ta dobra zprava co jsem potřeboval 
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 13:15 02. Dec 2013 |
|
|
soul1 wrote: Nalkanar wrote: soul1 wrote: a teď mě tak zajima pokud je Puldrak ten ma subrasu přes Pulelfa ale věčina takovych jsou vlastně puldraci/pullide maji oni vlastně taky umět elfštinu nebo se to všechno pak da nastavit i Individualně? Už jsem se ptal, pravděpodobně se časem doladí systém učení a s tím se i případným drakonidům, kteří jsou skutečně elfího původu, dodá další jazyk. Super:) to je ta dobra zprava co jsem potřeboval  Aha, tak jsem špatně pochopil tvůj dotaz, promiň
|
|
Top |
|
Amber
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 13:38 02. Dec 2013 |
|
|
Konkrétně drakoniani se vzhledem elfů by mohli na základě schválené vizitky dostat systémovou elfštinu do vínku jako mateřský jazyk. Musím ale zkusit, jestli půjde postavě jazyk ve hře přidat tak, aby ho měla trvale. Hlásí se dobrovolník? Soule? Mourissone? 
_________________ Lareth Belle - rudovlasá bardka a špionka. Sirya Walda - culíkaté elfítko. Yasstra - stvoření noci. Jeduha Fištrón - nejroztržitější geniální gnómský vynálezce a krotitel oslů.
Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...
|
|
Top |
|
soul1
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 13:40 02. Dec 2013 |
|
|
Já se hlásím jestli budeš mit chuť si znova pohrat s moji postavou? 
|
|
Top |
|
Mourisson1
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 13:54 02. Dec 2013 |
|
Joined: 15:58 20. Aug 2012 Posts: 945 Location: Somewhere I belong
|
Klidně můžeš, jsem tam skoro pořád 
_________________ Luth'arth Tel'vien
Morn'ango et Hravanlómë - Jabkožrout a hlídací pes. Elrienavien - Nico Robin #2 Sithe'sarol - žádejte u svého lékaře El'thien Erume - “As above, so below” Lothias Telvunar Tarlen
|
|
Top |
|
Amber
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 14:02 02. Dec 2013 |
|
|
Ještě nejsem doma ze školy, takže ne ták hrr, prosím, ale ráda pak využiju vaší ochoty 
_________________ Lareth Belle - rudovlasá bardka a špionka. Sirya Walda - culíkaté elfítko. Yasstra - stvoření noci. Jeduha Fištrón - nejroztržitější geniální gnómský vynálezce a krotitel oslů.
Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...
|
|
Top |
|
Mourisson1
|
Post subject: Re: Elfština Posted: 14:03 02. Dec 2013 |
|
Joined: 15:58 20. Aug 2012 Posts: 945 Location: Somewhere I belong
|
To já ve tři zase půjdu do školy, do pěti, v půl šestý budu na koleji, a od tý doby můžu bejt tvoje laboratorní dráče 
_________________ Luth'arth Tel'vien
Morn'ango et Hravanlómë - Jabkožrout a hlídací pes. Elrienavien - Nico Robin #2 Sithe'sarol - žádejte u svého lékaře El'thien Erume - “As above, so below” Lothias Telvunar Tarlen
|
|
Top |
|