|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
nomis_b
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 13:11 23. Jun 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
kucik wrote: vlastne vsechno od Douglase Adamse. Ten humor a zpusob psani je proste neco, ceho se neprejim. No mne to prave prestalo po 5? knize bavit. Mozna s tim mam problemy, protoze treba u Duny sem mel stejny problem. Prvni 3-4 knihy bezva a pak ty psane jeho synem mne uz nejak nebrali. A takovych vice logii bych mohl uvest vice, proste ty dalsi dily prestavaji byt zabavne a zacinaji se jen opakovat. Z tech vice(4+) svazkovych me dovede pokazde prekvapit snad jen Pratchtet. Kulhanek je takovej rozporuplnej, jestli je to vice nez 4 svazkovy.. ono to na sebe navazuje, prolina se, ale presto je to uplne o necem jinem 
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 13:24 23. Jun 2008 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
A co China Mieville a knihy z vydavatelstva Weird fiction.. tiez vrelo doporucujem... a dalsia klasika Den trifidu od Johna Wyndhama..
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 14:22 23. Jun 2008 |
|
Joined: 13:38 17. Apr 2008 Posts: 520 Location: Slovensko, Nitra
|
igor wrote: Taky jsem četl Bestie na Moonshae, je to z Forgotten Realms a jsou to 3 knížky - hlavní hrdinka je druidka (nezabije jí duergar). Něco podobnýho jako ty Planiny ledového větru. Hmm, tie Bestie na Moonshae by som rád skusil ale nevidím to nikde na nete, všade je to vypredané
_________________ Sinta
http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 14:28 23. Jun 2008 |
|
|
Skipp wrote: Hmm, tie Bestie na Moonshae by som rád skusil ale nevidím to nikde na nete, všade je to vypredané Možná až se budu zas stěhovat ji někde objevím, mně teda nezaujala, příběh moc předvídatelný a dost nezáživný...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
danielfojt
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 16:06 23. Jun 2008 |
|
|
Skipp wrote: igor wrote: Taky jsem četl Bestie na Moonshae, je to z Forgotten Realms a jsou to 3 knížky - hlavní hrdinka je druidka (nezabije jí duergar). Něco podobnýho jako ty Planiny ledového větru. Hmm, tie Bestie na Moonshae by som rád skusil ale nevidím to nikde na nete, všade je to vypredané jak rikam jestli ti staci e kniha vsechno je to na te adrese verim ze i tohle jen staci najit kdo to napsal,a jinak bestiee je super....a co rikate na edinkse?
_________________ Dormalhir -- Hrdina na volné noze
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 18:04 23. Jun 2008 |
|
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 18:12 23. Jun 2008 |
|
|
Shanarovho druida som cital straaaaaasne davno, resp. myslim ze v tom cykle Shanara je tam tych knih viac, ale uz si to presne nepamatam, asi by som si to mal precitat znova. 
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 18:22 23. Jun 2008 |
|
|
Daanri wrote: Shanarovho druida som cital straaaaaasne davno, resp. myslim ze v tom cykle Shanara je tam tych knih viac, ale uz si to presne nepamatam, asi by som si to mal precitat znova.  Heej? ono tá kniha mi neviem prečo pripadá trochu postaršia ,že by som si hádam aj dovolil predpokladať že by som ju našiel v knižnici....a čo na ňu hovoríš, teda na celý ten príbeh o Shanarovi?
_________________ Sinta
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 18:25 23. Jun 2008 |
|
|
No ako vravim uz si to moc nepamatam, mohlo to by aj 10rokov dozadu co som to cital? Ale kedze si to az tak nepamatam, tak ma to asi az tak neuchvatilo, ale mozno mi to nevyhovovalo len vtedy. Skusim si to precitat teraz a uvidim ako ma to zaujme. 
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
danielfojt
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 19:12 23. Jun 2008 |
|
|
Skipp wrote: DenGrasse wrote: Skipp wrote: Hmm, tie Bestie na Moonshae by som rád skusil ale nevidím to nikde na nete, všade je to vypredané Možná až se budu zas stěhovat ji někde objevím, mně teda nezaujala, příběh moc předvídatelný a dost nezáživný... No tak hlavne ma zaujalo to že hlavnou postavou je druidka  Také niečo momentálne vyhladávam. Pozná niekto knihu "Shanaruv Druid"? http://www.fantasyshop.cz/zbozi_detail.asp?id=3736HEJ CHALPE TAK TO JE BOMBA TAKY JSEM TO CETL UZ CHVILI ALE ZA PRVE JE TO ASI 7 KNIH,ZA DRUHE SPATNE SE TO SHANI A ZACINA TO KNIHOU SHANNARUV MEC.ALE MUZU JEN DOPORUCIT TO JE CTENI KTERE TE NEPUSTI,JEDNA Z MYCH NEJOBLIBENEJSICH VECI,ALE JAK RIOKAM SKORO TO NEJDE SEHNAT ,NEKTERE KNIHY U NAS UZ NEKOUPIS,SNAD BUDE DOTISK,MAM KAMARADY KTERI BY ZA TY KNIHY DALI LEDACOS,OPARVDU....ALE POKUD MAS MOZNOST JISTE JDI DO TOHO.
_________________ Dormalhir -- Hrdina na volné noze
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 00:59 11. Sep 2008 |
|
|
A-ja-jaaj,tuto to stojí,to už nikdo nečíta knihy?  nwn je pecka za vsetky knihy... Tak ja som si práve pred chvílkou, o takejto neskorej hodine (co je namne uplne normalne,bo ja som skor nocny hrac:)som si povedal ze sa pochválim s novou knižkou. Moja frajerka bola totiž v Prahe a včera sa vrátila a ono mi to normalne prinieslo knihu ze sci-fi Ale je celkom pekna,zlatá,sympaticky malá (tá kniha),ale hrubá a volá sa "Draci Heorotu" tu davam na to link,kto by mal zaujem si pozriet..podla holky(ktora to mimochodom precitala) je to bomba..hmm http://www.brloh.sk/kniha.php?id_knihy=1900bude to premna pravdepodobne malá zmena a pre vás mozno inspiracia 
_________________ Sinta
|
|
Top |
|
kaz
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 11:07 12. Sep 2008 |
|
|
No ja tedka ctu Pisen ledu a ohne od George R. R. Martina (vydano osm knih a dve posledni by snad meli byt co nevidet) zacinam cist sedmou a muzu vrele doporucit. Podle me je to dost zajimave napsany, z pohledu spousty postav, a zrovna kdyz si clovek po precteni jedne ci dvou knizek rekne, aha tak tohle by mohla byt jedna z hlavnich postav, najednou zjisti ze je mrtva a nemuze si byt nikym a nicim jisty. Zadna jedna postava co by tahla pribeh a co by mela na konci umrit nebo prezit, ale spousta postav a nikdy nevite co se stane 
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 11:25 12. Sep 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Trochu odbočim od fantasy tématu a doporučim knihy Avalon a Odpůrce Avalon se odehrává v přítomnosti a jde o nalezení Walhali Odpůrce je příchod apokalipsi (nebo jak se to píše) Obě knížky jsem dost hltal a ještě ted si k nim rád sednu 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 11:42 12. Sep 2008 |
|
|
kaz wrote: No ja tedka ctu Pisen ledu a ohne od George R. R. Martina (vydano osm knih a dve posledni by snad meli byt co nevidet) zacinam cist sedmou a muzu vrele doporucit. Podle me je to dost zajimave napsany, z pohledu spousty postav, a zrovna kdyz si clovek po precteni jedne ci dvou knizek rekne, aha tak tohle by mohla byt jedna z hlavnich postav, najednou zjisti ze je mrtva a nemuze si byt nikym a nicim jisty. Zadna jedna postava co by tahla pribeh a co by mela na konci umrit nebo prezit, ale spousta postav a nikdy nevite co se stane  Neni v tom trocha zmatek?nevediet rozpoznat hlavnu postavu v zatial 6 knihach...hm hm hmm,mrkva v zime...nad ruhej strane...pamatam si ked Goblina Jiga zo zaciatku vzali 4 dobrodruhovia za rukojemnika,vtedy Jig (ako hlavna postava) tiez moc nekecal,priestor mali ostatne postavy ktorím sa pekne ukazal u kazdej iny charakter,tiez to miestami naberalo take vyvazenie kedy citatel uz ani nevyhladava tu hlavnu postavu, v podstate hlavnou postavou nebol nikto alebo vsetci..v tomto ale zmatek urcite nebol lebo okrem tychto 5 postav tam uz nebol skoro nikto a ono sa to cele odohravalo v jednom dungeone ale jak tak uvazuje 6 knih je 6 knih to je rozsiahlost...mal by som obavy ze by som sa stratil (asi su aj napadne hrube tie knihy hm?)
_________________ Sinta
Last edited by Skipp on 11:42 12. Sep 2008, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 11:42 12. Sep 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Rozhodně bych doporučil přečíst tohle: http://www.ujc.cas.cz/oddeleni/index.ph ... notace_SSC . Úžasný příběh a věřim, že si z toho každej čtenář něco odnese.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|