Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 05:22 28. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 99 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Nove povolania?
PostPosted: 20:35 12. Nov 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

a)
Rejty wrote:
Ja bych radsi dodelal craft a dalsi veci. :wink:

Marvin wrote:
...tiez suhlasim s tym aby sa prva dorobil craft, urcite je primarnejsi....
...Samozrejme su to vsetko stale len navrhy do buducna, az sa porobi craft, rasy/subrasy a ostatne potrebnejsie veci...

b)
DenGrasse wrote:
tak to udělejte aspoň stylový, jako třeba kušník nebo práče :mrgreen:

- v tom popisku je spomenuta prave i kusa v jednom feate, myslim ze univerzalne by bolo fajn... taky trpaslik/clovek s kusou, orci lucisnik, su to pekne predstavy
DenGrasse wrote:
ať to neni vylepšenej aa dostupnej pro každýho...

-snazim sa ho nevylepsovat ale aby boli na rovnakej urovni, v novej verzii strelca tak aby bol AA trosku i lepsi

c)
Jonny wrote:
... featy ...

-nad podobnymi vecami som premyslal dnes v praci, blizsie uvidis v novom navrhu.... tady je:

STŘELEC- přestižní povolání

Popis: Střelec zasvětil svůj život k vylepšování svých schopností se střelnou zbraní. Všechny ostatní zájmy jsou pro něj podřadné. Nejlepší okamžik jeho života nastává ve chvíli když vypustí šíp. Pak vše závisí na přesnosti jeho oka, pevnosti jeho rukou, a jeho znalosti vybrané zbraně. Většina zkušených střelců žije právě pro tento vrcholný okamžik Ti nejlepší pak dokáží svůj cíl zasáhnout s nepřekonatelnou přesností a smrtícím účinkem.

Přesvědčení: Všechny
Životaschopnost: k6
Dovede zacházet s: Všechny jednoduché a smrtící zbraně, lehkou zbroj
Body dovednosti: 2 + modifikátor inteligence
Primární záchrané hody: reflex
Dovednosti povolání: akrobacie, léčení, skývaní, naslouchání, znalosti, tichý pohyb, jízda, všímavost, výcvik

Požadavky: zaměření na zbraň (střelná zbraň), specializace na zbraň (střelná zbraň), rychlá střelba/ rychlé nabíjení
základní útok: 7

1 Silová střelná zbraň +1
2 Znalost cíle +1
3 Balistika
4 Znalost cíle +2, Hlavní zbraň +1
5 Silová střelná zbraň +2, Rychlost +10 %
6 Znalost cíle +3
7 Průrazná střela
8 Znalost cíle +4, Hlavní zbraň +2
9
10 Znalost cíle +5, Silová střelná zbraň +3, Smrtící mířená střela, Rychlost +15% (20%)

Silová střelná zbraň: každá střelná zbraň, kterou střelec drží v ruce a na kterou se zaměřil získává automaticky vlastnosti silová +1/+2/+3 a každý 5. lvl nad 10 +1

Balistika: přidává modifikátor inteligence k hodu na útok
-dlouhé studium střelných zbraní a výpočty vedli k tomu, že si střelec dokáže během okamžiku uvědomit podmínky, určit vzdálenost a možné odchylky střely

Průrazná střela: přidává +5 ke zranění na úkor -5 k hodu na útok
-kvůli přílišnému napětí luku letí vystřelený šíp s věčší razancí a průrazností ale také dochází k nepřesnosti kvůli „spětnému rázu“ vzniknutého pustením přepnuté tetivy

Rychlý běh:-střelec se kvůli lepší pozici a výhledu na cíl naučil pohybovat po bojišti rychleji než jiní

Hlavní zbraň (strelná zbraň): +1 bonus k útoku při používání zaměřené střelné zbrane 4. lvl (hlavní zbraň I.) , 8. lvl ( HZ II.) a každý následovný 4.lvl
-svou zbraň už zná dokonale a dokáže tak dostat z ní maximum

Znalost cíle (střelná zbraň): +1 – bonus ke zranení při používaní zaměřené střelné zbraně na 2., 4., 6., 8., 10. úrovni a každou druhou úroveň nad 10
-každým bojem střelec spoznává více své protivníky a odhaluje tak jejich slabiny, což mu umožňuje střílet na bolestivější místa

Mířená smrtící střela (vybraná střelná zbraň): získává se automaticky na 18. úrovni
-obětováním všech ostatních útoků v kole může vystřelit střelu, která má +4 k hodu na útok a o 2 rozšířený rozsah kritického zranení
-neomezené použití denně, specíalní útok, použití výběrem
-léta tréningu dovedli střelcovu přesnost téměř k dokonalosti. Nyní dokáže po chvíli míření přesne zasáhnout cíl a spůsobit mu tak smrtelně vážná poranění

EPICKÉ ODBORNOSTI: vylepšená miřená... (+4 k AB, o 4 rozšířený kritik), vylepšená průrazná střela (+10/-10), Ohromující přesnost (rozšíření kritického rozsahu luku díky znalosti anatomie cíle)

Vysvetlenie pozadaviek: obavam sa kombinacii s inymy povolaniami nez bojovnik ako napriklad zlodej alebo klerik .. bolo by to prilis silne

Rozdiely medzi Strelcom a AA:

-Strelec: vyuziva bojove skusenosti a vycvik
AA: vyuziva magiu pri strelbe, magické šípy viac prerazia odolnost na zranenie
-Strelec: spociatku vacsie AB
AA: na epickom lvli vacsie AB
-Strelec: ma odbornosti zamerane pasivne na boj-zranenie+AB
AA: ma odbornosti pouzitia/den
-Strelec: ma vyhodu napr. v rychlom behu
AA: ma vyhodu v boostoch a piesnach od barda
-Strelec: v konecnom dosledku by mal byt o trochu slabsi ale variabilnejsi
AA: silnejsi, zaujimavy ale len pre elfa a len na luk

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Last edited by Marvin on 23:32 12. Nov 2008, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 21:35 12. Nov 2008 
Obyvatel
 Profile

Tenhle druhy navrh se mi libi mnohem vic.

Quote:
Znalost cíle (střelná zbraň): +1 – bonus ke zranení při používaní zaměřené střelné zbraně na 2., 4., 6., 8., 10. úrovni a každou druhou úroveň nad 10
-každým bojem střelec spoznává více své protivníky a odhaluje tak jejich slabiny, což mu umožňuje střílet na bolestivější místa

Jenom tohle se mi moc nezda.

znalost cile (chapej jako slaba mista) + prekvapeni = zakerny utok
znalost cile (chapej jako slaba mista) + presnost = rozsah kritickeho zasahu

Nelepe to lze pochopit u nemrtvych => slaba mista nemaji a presny muzes byt jak chces a stejne ti to nepomuze. Jsou proste nepratele na ktere je potreba hruba sila a te s sipem proste nedosahnes. AA ma bonus prave kvuli magii.

Reply with quote  

PostPosted: 21:48 12. Nov 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Morendred wrote:
Jenom tohle se mi moc nezda - znalost cile

Moze sa to bez problemov a namitiek upravit, nenapadlo ma ako inak tam vsunut nejake zranenie navyse, lebo bez zakerneho alebo boostov maju strelne zbrane podla mna hrozne male zranenie ... ak sa vymysli lepsie obkecanie pre mna za mna :)

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

PostPosted: 22:04 12. Nov 2008 
Obyvatel
 Profile

No ja bych se asi primluvil za zakerny, protoze jinak me nic logickeho nenapada :D .
Nebo to nahradit nejakou zajimavou dovednosti. Treba oslepeni nebo jak jsi navrhoval rychlostrelbu. S tim ze se nebudou zdvojovat utoky, ale pouze zraneni. Pokud vystrelis vice sipu najednou, tak maji temer stejnou sanci, ze zasahnou. AB je pro vsechny stejne. Takze by se pouze nasobilo zraneni. (v podstate kritik s rozsahem 2x popripade 3x s rozsahem 2-20 :twisted:, ktery by ovsem mel fungovat i na nemrtve a podobnou havet)

Reply with quote  

PostPosted: 23:05 12. Nov 2008 
Šlechtic
 Profile

jestli ma byt strelec - stale jakoby bojovnik, tak by mel mit k dispozici vycvik stale jako primarni dovednost

Reply with quote  

PostPosted: 08:31 13. Nov 2008 
Urozený
 Profile

A co cílený zásah? Feat ve hře je co kdyby ho tadle potvůrka dostávala automaticky a pak k němu ještě jeho vylepšenou formu (nutno vymyslet a doladit). Právě pro lučistníka mi přijde krajně výhodný cílený zásah na nohy, to se pak špatně běhá a lučistník má dost času na pronesení bájných slov: "Zabiju tě do hlavy". No a následuje head shot. :lol:

Reply with quote  

PostPosted: 14:34 19. Nov 2008 
Bůh
 Profile

Střelec je dobré povolání... bude se něco přidělávat takového? :)

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 11:28 20. Nov 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

za sebe říkám, že přidávat nový povolání do stávajícího systému považuju za zbytečný. dobrej střelec může být v libovolné kombinaci současných povolání (rogue/fighter, rogue/ranger atd.) a thalie má ještě dost značnou rezervu v trojpovoláních a dalších nepovolených kombech.
pokud by se někdy měly řešit nový povolání, pak komplexně, jako že by se zavedly úplně nový a starý zrušit nebo upravit... sice asi utopie, ale zase by je bylo možný vyvážit proti sobě navzájem... to jen tak pro zamyšlení, kdyby se někdo chtěl do toho pustit :lol:

Reply with quote  

PostPosted: 11:41 20. Nov 2008 
Bůh
 Profile

Já sem zas proti trojpovolání.. tam už se daj vytvořit různé a silné kombinace

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 12:16 20. Nov 2008 
Obyvatel
 Profile

DenGrasse wrote:
pokud by se někdy měly řešit nový povolání, pak komplexně, jako že by se zavedly úplně nový a starý zrušit nebo upravit... sice asi utopie, ale zase by je bylo možný vyvážit proti sobě navzájem... to jen tak pro zamyšlení, kdyby se někdo chtěl do toho pustit :lol:

Vyvazovat nove povolani je podstatne narocnejsi nez vyvazovani starych.

Reply with quote  

PostPosted: 13:21 20. Nov 2008 
Velmistr
 ICQ  Profile

Krata wrote:
Já sem zas proti trojpovolání.. tam už se daj vytvořit různé a silné kombinace

také bych byl pro trojpovolání, nové povolání mi přijdou zbytečné.

Reply with quote  

PostPosted: 13:44 20. Nov 2008 
Šlechtic
 Profile

- ja jsem proti nelogickym troj-povolanim (jako napr. bard, DD, PM apod.) - jakoze potomek silnych draku si neco zacne se zvracenou nekromanci, ztelesneni zivota.x.smrt

- u tech ostatnich nejsem proti - co treba figter s WM a purple dragon knightem - to je zas takovej vojak - trochu specializovanej, nebo SD s roguem a assasinem
- jakozto zabijak

ono kdyz se to tak vezme - alespon co me prijde - tak se posili "obyc." povolani napr. proti cistym wizardum a klerikum (kteri budou neustale patrit mezi spicku) - alespon se lehce snizi, ten dnes markantni rozdil

Reply with quote  

PostPosted: 14:22 20. Nov 2008 
Bůh
 Profile

Treta: já sem napsal že sem proti :)

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 14:31 20. Nov 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

vono je to dvojsečný, sice trippleclassy se spíš srovnaj s kouzícíma povoláníma, jenže tu možnost pak maj i ty kouzlící povolání a je to bludnej kruh
a když pak pobíhaj po světě paladin/sorcerer/AA nebo cleric/sorc/AA, různý zvrhlý kombinace palemástra s AC 70 tak je znova vo čem přemejšlet
možná by stálo za úvahu tohle:
* odebrat z prerequisites pro AA znalost arcane kouzel - tím se vyřeší problém střelců, takhle to de v podstate hrát akorát s bardem, protože wizard/AA neni žádnej lučištník, 12ti lvlová prskavka nepotřebuje na nic luk a dřív to nedáš
* stejně upravit i prerequisites pro RDD, to je jednoznačná pomoc pro fajtry
* upravit assassina dle DnD - HIPS na 8mým lvlu, tím se stává SD přebytečnej a i s dualclassem se dá postavit důstojnej zabiják

a pokud už se v tom někdo bude vrtat, upravil bych dle DnD i rangera, pač nwn ranger je nehratelnej paskvil

Reply with quote  

PostPosted: 14:38 20. Nov 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

O tom AA bez nutnosti Arcane spells se mluví dlouho. Myslim že je to dobrej nápad, ale chce se zamyslet, kdo všechno by na něj dosáhl a jestli mu nepřidat nějaké jiné prerequisity.

* O RDD nemám moc tušení.
* O tom assassinovi bych popřemejšlel

Obecně si myslim, že držet se DnD je krok správnym směrem, protože tam mi to přijde vybalancovanější.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 99 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]