Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 18:45 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Polemika nezavisleho hraca nad craftom ...
PostPosted: 13:31 23. May 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Uvažoval jsem co na tohle napsat a snad jen asi tohle.

1)Hrál jsem na většině českých serverů a za ty cca 2-3 měsíce co hraju zde, se mi tady líbí poměrně hodně. Každý server ma svoje + a - některé mají tech - více jiné méně a žádný není pro každého dokonalý. Naučil jsem se, jak jsem někde již psal, že se svět nepřizpůsobuje hráči, nýbrž hráč světu. Ovšem když se mi něco nezdá, popřípadě mám nějakou konstruktivní připomíku, tak ji vznesu a ať je na jinchý (zodpovědných) ať ji posoudí.

2) Přístup "do dílen nemusíš ani páchnout". Ten jsem již zvažoval a chtěl si založit čistě necraftící postavu. Jenže hned při druhé úvaze jsem dospěl k názoru, že bych vlastně neměl s kým hrát.

Toto je můj nazor na věc, předpokládám že valná většina z vás s ním nesouhlasí a myslí si o něm svoje. Prosim myslete si... Nikoho do ničeho nenutím, ani po nikom nic nechcu.

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

PostPosted: 14:13 23. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Grunt wrote:
2) Přístup "do dílen nemusíš ani páchnout". Ten jsem již zvažoval a chtěl si založit čistě necraftící postavu. Jenže hned při druhé úvaze jsem dospěl k názoru, že bych vlastně neměl s kým hrát.

he he, treba ja mam ciste necraficich postav dost, protoze me proste ten craft uz tak moc nebavi, kdyz sem nad nim stravil X hoidn vyrobou, ze :mrgreen:
Okor teda umi platnerinu, ale nijak zvlast super veci. Vetsinu toho so umim sem se naucil za 2 tydny, kdy sem zaroven della na 2 komplu neco v toolu.

No ale stejne, co ja tak vim, tak v dilnach bylo tak max. 8 lidi.
Kdyz to vezmeme i v podtemnu tak cca 4, tak stejne to neda tech 23 lidi, co je loglych... jen proste nemas stesti nekoho potkavat :mrgreen:

PostPosted: 14:22 23. May 2009 
Bůh
 Profile

Grunt wrote:
Jenže hned při druhé úvaze jsem dospěl k názoru, že bych vlastně neměl s kým hrát.

To jsi asi moc nehledal

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

PostPosted: 21:31 23. May 2009 
Obyvatel
 Profile

monstera wrote:
aster3 wrote:
Mna by este napadla taka otazka ze postava dostava pri crafteni aj casove exp... Neprijde vam divne ze postava pri buseni do kovadliny sa nauci lepsie bojovat alebo sa priuci novym kuzlam ? :D

Vrať se už laskavě na tu Démonu a přestaň pořád dokola opruzovat !

Nevim proc mne napadas a vyhanis. Rekl sem snad neco pohorsujiciho ? A jen tak mimochodem na demone uz nehraju no mozna i vic jak dva roky :wink:

PostPosted: 21:52 23. May 2009 
Obyvatel
 Profile

jachyra wrote:
a)Plne súhlasím s Monsterou ... keď tak, Aster3, pozerám na tvoje príspevky, tak sa buďto hráš na dokonalého znalcu Thalie, alebo furt len rýpeš...

Ater3, keď budeš vedieť fakt veľa o crafte, tak potom hovor, lebo:
1) ČASOVÉ XP: Pokiaľ by si craftil a POZORNE sa pozrel, tak ak pri tebe v dielni nik nie je, tak neraz aj pol dňa nedostaneš ani 100xp na časových (ja minule za celý deň craftenia (12 hod real) som dostala len 500 xp).
2) MAJSTER CRAFTER: vieš už všetky remeslá na maximum, že si o tom taký presvedčený? Zatial som vymakaná v nižších remeslách okrem brúsičstva a vo vyšších mám na maxime len kovárinu a truhlárinu ... a to sa craftu a celkovo hre venujem už 4 mesiace temer denne 12 hodín .... dokonca aj Monstera môže povedať, že ako dlho už craftí a pritom nemá všetky remeslá na maxime .... a keby som aj mala už všetko na maxime, vyššie som písala, koľko je všemožných kombinácií LEN pri kovaní 2 materiálov (ich je dokopy fakt dosť) .. tak reku budem skúšať, ktorá kombinácia je najlepšia.

a)mozno by si si mala kupit okuliare alebo otvorit oci. Ja niesom znalcom thalie. Ano, hral som tu asi rok spat ale nemozem povedat ze som znalcom thalie. A to ze rypem ? co je u teba rypanie ? To ze sa na nieco spytam alebo vyjadrim svoj nazor ? Ty zrejme zijes este v post komunistickej rodine kde su vsetci tisko a o vsetkom sa viacmenej mlci len aby sa nenastvali ostatni alebo nedaj boze by si sa niekoho nedotkla ... Mozno by si mala ty ako aj niektory ostatni (napriklad Monstera) zacat brat veci s nadhladom a nedomyslat si. Tak by to bolo zrejme najlepsie...

1.)niekde som cital ze tie casove XP pri crafte sa zadrhavaju. Predpokladam ze to zadrhavanie je bug. Takze system je nastaveny tak ze busenim do kovadliny sa moze postava napr naucit nove kuzla alebo lepsie bojovat. Teoria o opakovani a skole je out pretoze predsa ked moj carodej bude busit do kovadliny tak asi tazko by sa naucil nove kuzla a bol lepsi v magii, ci mylim sa ? A ked to bug nieje tak je to dobry napad :)

2.) 4 mesiace po 12 hodinach denne to mas priblizne 360hodin mesacne a to mas asi 1 440hodin obetovanych craftu doteraz. Pekne cisielka, vsak ? :) A ked zajdeme este dalej tak hovoris ze 4 mesiace a mas 2remesla. Hlavnych remesiel je 6 (vychadzam z tohoto) takze za 1 rok pri tvojom pristupe by si mal vediet uplne vsetky hlavne remesla uplne sam (cize aj s vedlajsimi) A po tom roku zacnes hrat RP ? Alebo si zalozis novu postavu a urobis si druhe kolecko ? 8)

PostPosted: 21:57 23. May 2009 
Obyvatel
 Profile

jachyra wrote:
Kromě toho hraní role je třeba taky hraní role řemeslníka. Ten by měl vykovávat řemeslo, pracovat v dílně, a ne běhat po jeskyních schánět materiál a vraždit co se kde hne....

Ja to beru a suhlasim. Ale takovy pan remeslnik ktery stravi ingame v kovarne nekolik let tak asi tezko veme zbran a pude vymlatit nejake silnejsi bestie. Protoze postava ktera jen crafti neni bojovnik nybrz jak ty rikas remeslnik. :wink:

PostPosted: 22:04 23. May 2009 
Obyvatel
 Profile

Czech_Luthor wrote:
Ale ale .... :lol: :lol: :lol:

Vy všichni NWN mechanici já zvás umírám :lol:

Kdo řekl, že nemůžeš být světa znalý dobrodruh, známý léčitel, či mág který se rozhodl odpočívat a trávit čas v dílně?

Nezamenuj si dobrodruha s valecnikem ci magem ktery je schopny vymlatit nejaky dung sam. A kdyz myslis na odpocinku jako ze je uz vyslouzily tak ty staty by mel mit stejne jak pise Grunt :wink:

Nahodou to je docela dobry napad... Kdo chce byt crafter tak dostane extra class a expy bude dostavat jen do remesla. :D :D :D

PostPosted: 22:19 23. May 2009 
Obyvatel
 Profile

Grunt wrote:
1)Hrál jsem na většině českých serverů a za ty cca 2-3 měsíce co hraju zde, se mi tady líbí poměrně hodně. Každý server ma svoje + a - některé mají tech - více jiné méně a žádný není pro každého dokonalý. Naučil jsem se, jak jsem někde již psal, že se svět nepřizpůsobuje hráči, nýbrž hráč světu. Ovšem když se mi něco nezdá, popřípadě mám nějakou konstruktivní připomíku, tak ji vznesu a ať je na jinchý (zodpovědných) ať ji posoudí.

Pod tohle bych se podskrabnul taky a za sebe bych dodal uz po nekolikate ze nechci Thalii menit, jen rikam svuj nazor.

Grunt wrote:

Tohle sem si taky myslel ale musim rict ze ikdyz nehraju pravidelne se stejnyma hracema, tak parkrat sem se prima bavil i pri nahodnych setkanich. Treba ta carodejka s tym panem Vočkem nebo s postavou Adelath Podkova (nebo tak nejak) s tema to je fakt zazitek se potkat. Kdyby aspon polovina crafteru byla jako oni tak Thalie ma vystarano.

PostPosted: 22:36 23. May 2009 
Rytíř
 Profile

Myslíš, že nejsou? To že je nepotkáváš je tvoje smůla, já osobně třeba s Jachyrou i se Sandrou i při tom craftu erpím a je to kolikrát sranda... Grunt to samé, trpaslíci sice už moc nejsou, ale taky erpily... chceš mi říct, že crafteři neerpěj?

Člen Virtuálního Páru

Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!

Our love is a bed of nails
Love hurts good on a bed of nails
I'll lay you down and when all else
Fails
I'll drive you like a hammer on a
Bed of nails
Baby when you scratch,
you know I'm gonna bite!

PostPosted: 22:59 23. May 2009 
Poutník
 Profile

aster3 wrote:
... dodal uz po nekolikate ze nechci Thalii menit, jen rikam svuj nazor...

OT: Tohle se tu deje bezne, ze clovek rekne A a druha strana se chova jakoby rikal T :? Bohuzel.

PostPosted: 02:15 24. May 2009 
Urozený
 Profile

TO Aster3:
Přídeš sem po roce, nevíš vůbec nic, během pár dnů si uděláš názor, všechny zaškatulkuješ, protože se ti na nich nelíbí nevim co, asi to že se oblíkaj jinak než ty (kora, snadra, falion máte moc pěkný oblečky... i Elvin, ale ten vypadá jak dvorní šašek :mrgreen: promiň elvine, jsou hezký)...
Začneš akorát rozjíždět flejm, kterej po několika stránkách přestane bavit DM číst(u tebe možná i ten první příspěvek by stačil; kterej jsem ani já nečetl, odmítám se zdržovat čtením něčeho tak dlouhýho) a pořád se všechny snažíš přesvědčit, že je to špatně, dobrý řekl jsi svůj názor, já řekl taky svoje, tak nevím proč to tu jak Lofas z vidlákova rozmazáváš...

Poznej lidi kolem sebe a né jen tu skořápku, kterou jsis pomaloval jak kraslici, než o nich cokoliv začneš tvrdit, když je přitom vůbec neznáš...

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

PostPosted: 10:12 24. May 2009 
Bůh
 ICQ  Profile

Jen sem něco přihodím

Nebudu psát jestli je craft dobrej nebo špatnej nebo má nějaké chyby(co taky je někdy bez chyb že :mrgreen: nikdo není dokonalý) na to jsou tu jiní aby to posoudili.

Hraju tady téměř rok a celou dobu jsem jen creepil a lootil.Teď mi to začalo lízt na nervy a chtěl jsem tady s tím seknout.A tak jsem si řekl proč nezkusit craft.Abych pravdu řekl docela mě to chytlo a poznal jsem tam lidi se kterými jsem nepřišel vůbec ve hře do styku,ale to je asi proto že jsou častěji v dílně :mrgreen: :mrgreen: (jejich styl hry a nikdo jim ho nemůže brát).Každý z nich umí moc dobře hrát jak řemeslníka tak svou postavu.A když spojíš příjemné z užitečným což craft bezpochyby je a zapojíš se trošku do dění světa kolem sebe tak je to paráda.Nedokážeš si představit když jdeš pro suroviny které jsou dosti náročné na sehnání třeba do podtemna a chytne tě tam DM (díky Kratovi za včerejšek :twisted: ) a máš postaráno o skvělý herní zážitek který ještě můžeš zůročit v dílně.

Toť vše

Carcaroth Benseph
mág Azurové věže

PostPosted: 11:12 24. May 2009 
Rytíř
 Profile

Prosím Vás Monastero a vy ostatní nikoho neposílejte pryč ze serveru, Kdo jinemu jámu kopá sám .. však víte co. Díval jsem se tu na jeden Topic kde Monastera psala , že jí ty pády serveru nebaví a jestli se to nespraví tak asi... : Reakce - pá pá , utírání slz (ironicky).
Všimněte si prosím jak velmi se změnila skladba hráčů NWN jaká byla před 3-4 roky a jaká je dnes ? Dnes vítězí v žebříčku prodeje her The Sims .
Já sám patřím k plyšákům takže mi to až tak nevadí. Pravda ale je , že se vše mění i na Thalii.
Víte podle mne půjde do několika měsíců asi tak do října craft uplně stranou , i Thalie bude prolezlá prochozená a co pak zbude ? Kamoši , nejlépe kamarádi z jednoho spolku , rodiny, clanu atd. To že se budete s nimi bavit , těšit se na to že s nimi někam půjdete atd , i třeba že ooc pokecáte u ohně v lese nebo já nevím kde. Tak se nehádejte , Aster je dobrej kluk , hraje velmi solidní rp , jeho postavy mají charakter od zrození až do zaniku. Nevěřím že by chtěl Thalii ublížit. Dá se s ním zahrát i dobrá zábava. Bohužel o některých to tu nemohu říci , sám sebe považuji za slabšího hráče a Thalii beru spíš jako zábavu.
Jen Lituji DMka pokud budou chtít rozjet dobře spolky (zase vidím že napíšete že jedou , ale opravdu panové nejedou jak by měli) tak je čeká veliký kus práce a pokud to zvládnou bez WIPE tak smekám.

PostPosted: 11:39 24. May 2009 
Urozený
 Profile

Jasný a je to tady WIPE a bude se to tu skloňovat všema pádama... hele nevim co se tu řeší, jednou se brečí nad craftem, potom nadtím, že všichni creepi, pak že nehrajou RP, což neni pravda a co přijde dál ? Nový nastavení servru? Nehele nikdo neříkal jestli dobrej nebo špatnej hráč, ale že je zbytečný to řešit, nevim proč to tu řešíte, pokud něčeho nechcete dosáhnout...

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

PostPosted: 12:21 24. May 2009 
Bůh
 Profile

Jachym wrote:
Jen Lituji DMka pokud budou chtít rozjet dobře spolky (zase vidím že napíšete že jedou , ale opravdu panové nejedou jak by měli

Proč myslíš, máš přístup ke všem gildám na Thalii?

Aster3:
Vše co si napsal v několika příspevcích šlo dát do jednoho, příště to smrskni nebo ti další smažu.
Řešit časové exp u craftu je blbost, rušit ani měnit se nebudou. Denně se vybije několik jeskyní, pár zámků, postavy se jdou vyspat a jdou od začátku, to je v pořádku? Jeskyně by se mohli obnovovat za den real, postava by po boji mohla být celej IC den neschopná. Samozřejmě to je blbost, stejně jako řešit časové exp u craftu. Neřešte hovadiny

Na Thalii je craft neomezenej, protože crafterů není tolik, aby si mohli všechno schánět od sebe a ještě se nejspíš bude dělat speciální obchod. Potom se dá uvažovat o rozkouskování craftu na jednu postavu.

To že i mág může kovat, a zloděj očarovávat.. samozřejmě může, ale bude v tom pomalejší a nezvládne to tak rychle, jako čaroděj očarovávání a bojovník kovařinu.

akin wrote:
OT: Tohle se tu deje bezne, ze clovek rekne A a druha strana se chova jakoby rikal T :? Bohuzel.

pod tohle se podepíšu, některym hráčum je fakt těžké něco vysvětlit :roll:

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]