|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Modrovousice
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 09:00 08. Oct 2009 |
|
|
To mi připomíná věci jako nepřiměřená obrana a tak, když vám někdo třeba bude vykrádat auto, je nepřiměřené jít a třeba ho zastřelit. Navíc nepřihlášenou zbraní třeba. Ale když mě začne někdo usilovat o můj život, tak bych ho i bez zbrojního pasu klidně odstřelila, byl by to pud sebezáchovy. A tohle by už nepřiměřená obrana nebyla. Aspoň podle mě. Záleží to prostě od situace. Nekromancie se nebude líbit paladinům, to beru, ale armáda není náboženská instituce, nebo se mílím?
_________________ Earania Rastailo - profesionální servírka, pracovitá krejčová, ale hlavně Juanina kněžk. Ex-ředitelka sirotčince.
Rerithien Gweth - zrzavá elfkaa, bývalá žebračka, zámečnice a nynější umělkyně hledající práci
Směsice všelijakých postaviček, které hraju podle nálady.
|
|
Top |
|
Sveneld
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 09:33 08. Oct 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
tak to kouzlo vam pomalu, ale jiste korumpuje svedomi/karmu/krivku - ale zas si to muzete spravit jinak -nejakym dobrym skutkem
a co oko nevidi to srdce neboli..
jinak obnovy a jiny ochrany kouzla bych jako tu "hnusnou" nekromancii taky nebral..
_________________ nwn
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 09:54 08. Oct 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
jako neutrální druidka to kouzlo tak můžeš vidět.. ale zákoně dobrý paladin se na to kouzlo podivá jinak, žádné postihy by jsi dostávat neměla pokud jsi neutrální, ale ostatní postavy kolem tebe na tyhle kouzla můžou reagovat jinak, třeba ten paladin/kněz/mnich si na tebe hned udělaj obrázek, a to ten že obcuješ s temnými silami
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 09:58 08. Oct 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Je třeba si uvědomit, že hodně kouzel je v nwn do škol zařazeno dost nesmyslně. Je to tak jen z důvodů jakéhosi balancu mezi jednotlivými školami.
Obecně bych za skutečnou nekromancii, nebo za takovou, která je obecně odsouzeníhodná považoval kouzla, která narušují přirozený koloběh smrti ve světe a klidné spočinutí duší. (summoning atp.) Případně kouzla, která vycházejí z moci nemrtvých. (ghoul touch apod.)
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 10:03 08. Oct 2009 |
|
|
Jasná věc, dík za vysvětlení z druhého úhlu pohledu Aspoň jsme si vyjasnili co a jak.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 10:18 08. Oct 2009 |
|
|
Pochopitelně.
Nekromancií ve smyslu zákazu se myslí: - vyvolávání nemrtvých - zohavování lidských těl (konstrukce flesh golemů atd.) - usmrcování nebo poškozování živoucích tvorů pomocí magie vysávající život
Obnovy ani nic jiného jako nekromancie (ve smyslu zákazu jejího provozování) zakázány nejsou. Zákaz je IC aktivita! Tj. technické a systémové prvky na IC aktivity nemají a nemohou mít žádný vliv, nehledejte mezi nimi souvislot! Nekromancie jako systémová škola kouzel a nekromancie jako zakázaná činnost jsou svou podstatou dvě úplně různé věci (třeba přivolání z golema z masa je taky zakázané a není to systémově nekromancie)!
Co se týče druidů, tito mají vlastní kodex morálky a zákona (který se samozřejmě nemusí líbit třeba paladinům!) Druid i paladin mohou být fanatici, ale vycházejí z naprosto odlišných hodnot a úhlů pohledu na svět! Druid, pokud je neutrální (chaoticky neutrální např.) může čas od času takové věci použít, ale měl se držet vlastního systému hodnot. Tj. pokud použije smrtící kouzlo na zvíře (bavíme se o klasickém druidovi, nikoli o úchylkách), není to úplně dobře a měl by se nějak aspoň krátce očistit, pokud ho použije prosti narušiteli a ničiteli lesa, je to zcela v pořádku. Druidská kouzla vycházejí z přírody, resp. darů bohů přírody a technické zařazení do škol u nich nehraje žádnou roli.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
G14
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 11:50 08. Oct 2009 |
|
Joined: 16:24 13. Sep 2008 Posts: 540 Location: všudezdejší,momentálně Zákupy!
|
-RoF- wrote: Jasná věc, dík za vysvětlení z druhého úhlu pohledu Aspoň jsme si vyjasnili co a jak. proste az te uvidi naky paladin kouzlit prst smrti a bude mit kecy,tak to zakouzli rovnou i na nej a je to 
_________________ "Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 12:20 08. Oct 2009 |
|
|
nevim v cem vidite v silnejsi obnove nebo prstu smrti takovy problem, prst smrti je utocne kouzlo jako fireball, jestli vam prijde mirumilovnejsi cloveka upalit nez ho mavnutim prstu zabit , tak nevim.... Zlou nekromancii chapu jako ozivovani nemrtvych ,delaní krvavych ritualu ,vzývaní Zeira atd. to ma jiste neblahe spolecenske a mravni dopady. Ale rikam nekoho upalit, smrtelne oprstovat, nebo do nej zaseknout obourucni sekeru?- ja v tom zas takovy rozdil nevidim. Otazku zla a dobra bych hledal nekde jinde....
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 12:35 08. Oct 2009 |
|
|
G14 wrote: Jo to mě taky napadlo  , ale ne ona by to udělala mirulovnějc, hodí spánek a pak si řekne "táák, šabijeme ho ve špánku" *promne si prstík* Mimochodem, ted jste teda zveřejnili nějaké ty zákony, no ale co ty odchylky? Viz zákaz polonahých dívek (možná i mužů, to netuším) ve městech a vesnicích?
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 13:04 08. Oct 2009 |
|
|
Sakra, to musíte mít na všechno zákony někde pověšený? Polovina postav stejně neumí číst Vytlučte si z hlav už tu dnešní evropu, Thalie je středověk! Lidskej život má jen malou cenu a zejména ten váš pro ostatní!
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
G14
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 14:03 08. Oct 2009 |
|
Joined: 16:24 13. Sep 2008 Posts: 540 Location: všudezdejší,momentálně Zákupy!
|
DenGrasse wrote: Sakra, to musíte mít na všechno zákony někde pověšený? Polovina postav stejně neumí číst Vytlučte si z hlav už tu dnešní evropu, Thalie je středověk! Lidskej život má jen malou cenu a zejména ten váš pro ostatní! saaakra ty bys byl evil,radost cist 
_________________ "Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 14:32 08. Oct 2009 |
|
|
je to tak, život dobrodruha nebo chudáka je zcela bezcennej zbaně se nosí volně a viditelně, na někoho se křívě dívat už samo o sobě nese riziko zákon víceméně platí v lepších městskejch čtvrtích, jinde pouze když je možnost ho prosadit mimo dohled městskejch hradeb pak platí hlavně zákony džungle
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
Modrovousice
|
Post subject: Re: Karatský zákoník Posted: 17:26 08. Oct 2009 |
|
|
Můj dům, můj hrad. Asi tak. Se svou servírkou kolikrát musím zprdnout i vojáky, kteří zabodávají nože do stolů. A sama se na "své" zahrádce starám o klid a pořádek. A těm problémovím prostě piva nenosím, ať si hezky dojdou k výčepu  .
_________________ Earania Rastailo - profesionální servírka, pracovitá krejčová, ale hlavně Juanina kněžk. Ex-ředitelka sirotčince.
Rerithien Gweth - zrzavá elfkaa, bývalá žebračka, zámečnice a nynější umělkyně hledající práci
Směsice všelijakých postaviček, které hraju podle nálady.
|
|
Top |
|