Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:54 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: Karatský zákoník
PostPosted: 09:00 08. Oct 2009 
Měšťan
 Profile

To mi připomíná věci jako nepřiměřená obrana a tak, když vám někdo třeba bude vykrádat auto, je nepřiměřené jít a třeba ho zastřelit. Navíc nepřihlášenou zbraní třeba. Ale když mě začne někdo usilovat o můj život, tak bych ho i bez zbrojního pasu klidně odstřelila, byl by to pud sebezáchovy. A tohle by už nepřiměřená obrana nebyla. Aspoň podle mě. Záleží to prostě od situace. Nekromancie se nebude líbit paladinům, to beru, ale armáda není náboženská instituce, nebo se mílím?

Rerithien Gweth - zrzavá elfkaa, bývalá žebračka, zámečnice a nynější umělkyně hledající práci

Směsice všelijakých postaviček, které hraju podle nálady.

Reply with quote  

PostPosted: 09:33 08. Oct 2009 
Šlechtic
 Profile

tak to kouzlo vam pomalu, ale jiste korumpuje svedomi/karmu/krivku - ale zas si to muzete spravit jinak -nejakym dobrym skutkem

a co oko nevidi to srdce neboli..

jinak obnovy a jiny ochrany kouzla bych jako tu "hnusnou" nekromancii taky nebral..

Reply with quote  

PostPosted: 09:54 08. Oct 2009 
Bůh
 Profile

jako neutrální druidka to kouzlo tak můžeš vidět.. ale zákoně dobrý paladin se na to kouzlo podivá jinak, žádné postihy by jsi dostávat neměla pokud jsi neutrální, ale ostatní postavy kolem tebe na tyhle kouzla můžou reagovat jinak, třeba ten paladin/kněz/mnich si na tebe hned udělaj obrázek, a to ten že obcuješ s temnými silami

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 09:58 08. Oct 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Je třeba si uvědomit, že hodně kouzel je v nwn do škol zařazeno dost nesmyslně. Je to tak jen z důvodů jakéhosi balancu mezi jednotlivými školami.

Obecně bych za skutečnou nekromancii, nebo za takovou, která je obecně odsouzeníhodná považoval kouzla, která narušují přirozený koloběh smrti ve světe a klidné spočinutí duší. (summoning atp.)
Případně kouzla, která vycházejí z moci nemrtvých. (ghoul touch apod.)

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 10:03 08. Oct 2009 
Ďábel
 Profile

Jasná věc, dík za vysvětlení z druhého úhlu pohledu :wink:
Aspoň jsme si vyjasnili co a jak.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 10:18 08. Oct 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Pochopitelně.

Nekromancií ve smyslu zákazu se myslí:
- vyvolávání nemrtvých
- zohavování lidských těl (konstrukce flesh golemů atd.)
- usmrcování nebo poškozování živoucích tvorů pomocí magie vysávající život

Obnovy ani nic jiného jako nekromancie (ve smyslu zákazu jejího provozování) zakázány nejsou. Zákaz je IC aktivita! Tj. technické a systémové prvky na IC aktivity nemají a nemohou mít žádný vliv, nehledejte mezi nimi souvislot! Nekromancie jako systémová škola kouzel a nekromancie jako zakázaná činnost jsou svou podstatou dvě úplně různé věci (třeba přivolání z golema z masa je taky zakázané a není to systémově nekromancie)!

Co se týče druidů, tito mají vlastní kodex morálky a zákona (který se samozřejmě nemusí líbit třeba paladinům!) Druid i paladin mohou být fanatici, ale vycházejí z naprosto odlišných hodnot a úhlů pohledu na svět!
Druid, pokud je neutrální (chaoticky neutrální např.) může čas od času takové věci použít, ale měl se držet vlastního systému hodnot. Tj. pokud použije smrtící kouzlo na zvíře (bavíme se o klasickém druidovi, nikoli o úchylkách), není to úplně dobře a měl by se nějak aspoň krátce očistit, pokud ho použije prosti narušiteli a ničiteli lesa, je to zcela v pořádku. Druidská kouzla vycházejí z přírody, resp. darů bohů přírody a technické zařazení do škol u nich nehraje žádnou roli.

Reply with quote  

PostPosted: 11:50 08. Oct 2009 
Rytíř
 Profile

-RoF- wrote:
Jasná věc, dík za vysvětlení z druhého úhlu pohledu :wink:
Aspoň jsme si vyjasnili co a jak.

proste az te uvidi naky paladin kouzlit prst smrti a bude mit kecy,tak to zakouzli rovnou i na nej a je to :twisted: :twisted: :twisted:

"Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo

Reply with quote  

PostPosted: 12:20 08. Oct 2009 
Měšťan
 Profile

nevim v cem vidite v silnejsi obnove nebo prstu smrti takovy problem, prst smrti je utocne kouzlo jako fireball, jestli vam prijde mirumilovnejsi cloveka upalit nez ho mavnutim prstu zabit , tak nevim....
Zlou nekromancii chapu jako ozivovani nemrtvych ,delaní krvavych ritualu ,vzývaní Zeira atd. to ma jiste neblahe spolecenske a mravni dopady.
Ale rikam nekoho upalit, smrtelne oprstovat, nebo do nej zaseknout obourucni sekeru?- ja v tom zas takovy rozdil nevidim.
Otazku zla a dobra bych hledal nekde jinde....

Reply with quote  

PostPosted: 12:35 08. Oct 2009 
Ďábel
 Profile

G14 wrote:
proste az te uvidi naky paladin kouzlit prst smrti a bude mit kecy,tak to zakouzli rovnou i na nej a je to :twisted: :twisted: :twisted:

Jo to mě taky napadlo :roll: :twisted: , ale ne ona by to udělala mirulovnějc, hodí spánek a pak si řekne "táák, šabijeme ho ve špánku" *promne si prstík*

Mimochodem, ted jste teda zveřejnili nějaké ty zákony, no ale co ty odchylky?
Viz zákaz polonahých dívek (možná i mužů, to netuším) ve městech a vesnicích?

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 13:04 08. Oct 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Sakra, to musíte mít na všechno zákony někde pověšený? Polovina postav stejně neumí číst :mrgreen:

Vytlučte si z hlav už tu dnešní evropu, Thalie je středověk! Lidskej život má jen malou cenu a zejména ten váš pro ostatní!

Reply with quote  

PostPosted: 14:03 08. Oct 2009 
Rytíř
 Profile

DenGrasse wrote:
Sakra, to musíte mít na všechno zákony někde pověšený? Polovina postav stejně neumí číst :mrgreen:

Vytlučte si z hlav už tu dnešní evropu, Thalie je středověk! Lidskej život má jen malou cenu a zejména ten váš pro ostatní!

saaakra ty bys byl evil,radost cist :twisted:

"Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo

Reply with quote  

PostPosted: 14:32 08. Oct 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

je to tak, život dobrodruha nebo chudáka je zcela bezcennej
zbaně se nosí volně a viditelně, na někoho se křívě dívat už samo o sobě nese riziko
zákon víceméně platí v lepších městskejch čtvrtích, jinde pouze když je možnost ho prosadit
mimo dohled městskejch hradeb pak platí hlavně zákony džungle

Reply with quote  

PostPosted: 17:26 08. Oct 2009 
Měšťan
 Profile

Můj dům, můj hrad. Asi tak. Se svou servírkou kolikrát musím zprdnout i vojáky, kteří zabodávají nože do stolů. A sama se na "své" zahrádce starám o klid a pořádek. A těm problémovím prostě piva nenosím, ať si hezky dojdou k výčepu ;).

Rerithien Gweth - zrzavá elfkaa, bývalá žebračka, zámečnice a nynější umělkyně hledající práci

Směsice všelijakých postaviček, které hraju podle nálady.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]