|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
innfra
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 12:44 12. May 2009 |
|
|
Soutěž o nejhezčí nahoře bez 
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 15:46 12. May 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 00:32 13. May 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Paladinka prichazi k temer mrtvemu lovci (s lukem v ruce) po kratke konverzaci mu nabide par lahvicek leceni, lovec se vyleci a dohodnou se ze jdou spolu do obchodu. Cestou do obchodu dostava paladinka sip do zad od lovce a pri otazce "co to mnelo znamenat" dostava odpoved "U nas je zvykem zkouset druhe dle jejich reakci..." 
_________________ Podporte nový projekt
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 00:35 13. May 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
paladinka se potka v Karathe (metropoli) s jistym rytirem... jelikoz byla noc tak paladinka vytahla pochoden aby rozehnala tmu. Od rytire dostava upozorneni at to radsi schova aby neudelala pozar //a mne jako hrace dostalo ze v metropoli nemaji verejne osvetleni... 
_________________ Podporte nový projekt
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 10:44 14. May 2009 |
|
|
nomis_b wrote: není to uplně ve hře a není to zrovna čerstvé, ale nečekal jsem, že se s tím popisem týmu igor tak pohrál: http://thalie.pilsfree.cz/kdoze-jsme-81.htmTo jsem nedělal já, ale Kucík  )
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 14:13 16. Jul 2009 |
|
|
V Karathě v chudinské čtvrti sem dupnul kryse na hlavu, to pobouřilo místní stráže natolik, že do té mé zasekli halapartnu  nejspíš to byl mazel nejvyššího a jedinečného vládce Karathského království
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
Gorrgorroth
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 14:18 16. Jul 2009 |
|
Joined: 13:11 23. Oct 2008 Posts: 348 Location: Rožnov p. R.
|
pilnik wrote: V Karathě v chudinské čtvrti sem dupnul kryse na hlavu, to pobouřilo místní stráže natolik, že do té mé zasekli halapartnu  nejspíš to byl mazel nejvyššího a jedinečného vládce Karathského království Taky občas mám chuť tu krysu sejmout, jen tak pro pořádek, jenže systém to nedovolí 
_________________ DM-Gorrgorroth- NEEXISTUJÍCÍ
smaženývepřovýřízekshranolkamaazeleninovouoblohou
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 12:27 02. Nov 2009 |
|
|
z poděkování z fóra... "držím v rukou naostřenou hůl" asi se hole od doby, co jsem je viděl naposled, hodně změnily...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Urlraen
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 13:26 02. Nov 2009 |
|
|
DenGrasse wrote: asi se hole od doby, co jsem je viděl naposled, hodně změnily... No ono je to teda spíš bodec k napichování používanej při mučení Příště si to líp přečtu 
_________________ Urlraen Zau'ndar - Vůdce klanu Zau'ndar.
Hladový pes loví nejlíp. Drowí mysl
|
|
Top |
|
Modrovousice
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 21:24 02. Nov 2009 |
|
|
DenGrasse wrote: z poděkování z fóra... "držím v rukou naostřenou hůl" asi se hole od doby, co jsem je viděl naposled, hodně změnily... Proč ne, kdysi jsem se v dějepise učila že nějaký český šlechtic byl sťat prknem.  Jednalo se o naostřené prkénko. Proč by nemohla být ostrá hůl  .... nemohla, to už není hůl ale boken. Pro neznalce obrázek http://www.daedo.es/shop02/data/prod/AR1892G.jpgA vysvětlení: dřevěný meč pro cvičení. Podobný kataně.
_________________ Earania Rastailo - profesionální servírka, pracovitá krejčová, ale hlavně Juanina kněžk. Ex-ředitelka sirotčince.
Rerithien Gweth - zrzavá elfkaa, bývalá žebračka, zámečnice a nynější umělkyně hledající práci
Směsice všelijakých postaviček, které hraju podle nálady.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 22:07 02. Nov 2009 |
|
|
No a ještě ke všemu jsi četla špatně... Schválně: najdi dobrovolníka. Naostři prkno. Zkoušej, nakolikátý pokus mu setneš hlavu... V originále byl ten chudák Záviš z Falkenštejna (neboť to je nejobvyklejší pasáž kde se tento omyl vyskytuje) sťat ostrým PLKNEM. Plkno je výraz pro popravčí nástroj, meč nebo sekeru.  Ale nejsi sama, spletli se mnozí jiní, už chudák Přibík Pulkava http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1vi%C5%A1_z_Falken%C5%A1tejna
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Modrovousice
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 13:43 03. Nov 2009 |
|
|
Aha, to abych kontaktovala mého bývalého dějepisáře. Každopádně děkuji za opravu, toto jsem vůbec netušila a jsem ráda, že jsem zase o něco chytřejší.  PS: Pozor na tu Wikipedii, mnohdy tam jsou také nesmysli  ale já věřím, že to šlo z tvé hlavy. Podle wikipedie totiž brazilská kapela Shaman už neexistuje. A to mi vysvětlete jakto, že jsem na nich v létě byla.
_________________ Earania Rastailo - profesionální servírka, pracovitá krejčová, ale hlavně Juanina kněžk. Ex-ředitelka sirotčince.
Rerithien Gweth - zrzavá elfkaa, bývalá žebračka, zámečnice a nynější umělkyně hledající práci
Směsice všelijakých postaviček, které hraju podle nálady.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 14:27 03. Nov 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Tak jsem hledal, co to vlastně plkno, nebo plekno je. Někde se uvádí meč, jinde široká sekera. Podle některých názorů dokonce: ,,"plekno" a "kosten, kostenec" byly obecné názvy pro jakoukoliv bodnou zbraň..." Podle některých popisů se jedná o část čepele. A teď se v tom vyznej 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 14:50 03. Nov 2009 |
|
|
kucik wrote: Tak jsem hledal, co to vlastně plkno, nebo plekno je. Někde se uvádí meč, jinde široká sekera. Podle některých názorů dokonce: ,,"plekno" a "kosten, kostenec" byly obecné názvy pro jakoukoliv bodnou zbraň..." Podle některých popisů se jedná o část čepele. A teď se v tom vyznej  Prostě něco jako manuální prehistorická gilotina no. 
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 15:52 03. Nov 2009 |
|
|
Proto uvádím "popravčí nástroj" bez bližší identifikace... Na té wikipedii tvrdí že je to flanderská sekera, ale to se mi zdá jako odvážné tvrzení... spíš bych sázel na meč, klasický popravčí. Každopádně to byl specializovaný a zcela jistě ocelový nástroj, žádný kus prkna. Ostatně, ta středověká terminologie je pro nás dosti zavádějící, viz. známá hláška: "kate, spravuj!" jako pokyn k popravě... Osoba jako Falkenštejn měla svá nezadatelná práva šlechtice na smrt stětím a to myslím dokonce i stětím mečem (můžu se zeptat vedoucího svý diplomky, ten to bude vědět). Odchýlit se nějak od těchto pravidel by bylo potupou pro jeho rod i celý šlechtický stav, to by si král ve své situaci asi nemohl dovolit...
|
|
Top |
|