|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
černý vlk
|
Post subject: postihy k AB a DMG Posted: 10:59 13. Aug 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
u zlodějky (lvl3) si vezmu luk a mám postih -1 AB a -1 magic DMG. To samé s čarodějem, když si vezmu jinou zbraň než hůl nebo kuši.
_________________ Spammaster zakázaného kanálu (9.10.2011 potrestán)
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 11:14 13. Aug 2010 |
|
|
A nejsi příliš sláb?
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
černý vlk
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 11:24 13. Aug 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
DenGrasse wrote: A nejsi příliš sláb? ne ne, je to i s únavou 0%. to jsem totiž zkoušel jako první
|
|
Top |
|
Muthor6
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 11:28 13. Aug 2010 |
|
Joined: 10:54 28. Dec 2008 Posts: 107 Location: Valašské království
|
Myslím, že to DG myslel, jakože jestli nejsi příliš sláb -> jestli nemáš moc malou sílu. Když jsem nosil obouručák, tak jsem tenhle postih měl, dokud jsem si nedal sílu 18 nebo tak nějak.
_________________ Magbug - vesnický půlork-žoldák Mutharil - Okřídlený elf bojující výhradně s oboustranným mečem a vlastnoručně vyrobeným lukem Raphael le Mars
Tohle by mělo povinně hrát v každé lokaci jako hudba: http://www.youtube.com/watch?v=63W9AKlpGZk
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 11:29 13. Aug 2010 |
|
|
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Muthor6
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 12:23 13. Aug 2010 |
|
|
Omlouvám se předem, že to píšu sem. Teď jsem si na té stránce všiml, že :
Název Váha Dvouruční Feat Dmg Síl Oboustranný meč 4 A exotické 1k8 14 Dlouhý meč 4 N smrtící 1k8 11 Oboust. sekyra 25 A exotická 1k10 18 Bitevní sekyra 7 N smrtící 1k8 12
Trpasličí sekyra 15 N exotické 1k10 6 Bastard 10 N exotická 1k10 16
Může mi tedy někdo prosím vysvětlit, jak se určuje DMG oboustranných zbaní a proč, pokud je oboustranná sekyra tvořena dvěma trpasličími sekyrani není oboustranný meč udělaný podle stejného vzorce ze dvou bastardů?
_________________ Magbug - vesnický půlork-žoldák Mutharil - Okřídlený elf bojující výhradně s oboustranným mečem a vlastnoručně vyrobeným lukem Raphael le Mars
Tohle by mělo povinně hrát v každé lokaci jako hudba: http://www.youtube.com/watch?v=63W9AKlpGZk
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 12:48 13. Aug 2010 |
|
|
Oboustranné zbraně se myslím posuzují jako bys držel dvě zbraně, tj. máš tam útok navíc,a le zranění je základní jako u běžného typu zbraně.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Muthor6
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 12:53 13. Aug 2010 |
|
|
No to vím, ale já se ptal proč má oboustranný meč 1k8, když má oboustranná sekyra 1k10 Respektivě teda proč se oboustranná sekyra posuzuje jako 2 trpasličí exotické sekery místo 2 bitevních seker, když je oboustranný meč posuzovaný jako 2 dlouhé meče. dlouhý meč je ekvivalent bitevní sekery, aspon podle té tabulky.
|
|
Top |
|
efu_redo
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 12:57 13. Aug 2010 |
|
|
protože rozsah criticalu
_________________ Dělejte si s mými postavami co chcete, jen ať v tom není OOC!!!
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 12:59 13. Aug 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Protože to tak prostě je. Kdyby měly ty zbraně stejné DMG, tak by to byly dvě stejné zbraně s odlišnou grafikou jen s rozdílem hmotnosti a kritiky.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Muthor6
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 13:09 13. Aug 2010 |
|
|
No, ale to je přece záměr. V originálním nwn má každý meč ekvivalent v sekyře akorát mají rozdílné kritiky (rozsahy a násobiče)Dlouhý meč má ekvivalent v bitevní sekyře (oboje smrtící se stejným dmg) Bastard má ekvivalent v trpasličí sekyře (oboje exotické se stejným dmg) A oboustranný meč má mít ekvivalent v oboustranné sekyře.(oboje exotické s rozdílným dmg  ) Další věc je, že oboustranný palcát má taky jenom 1k8. Takže argument, že by to pak byly stejné zbaně s rozdílným modelem už teď platí. Takhle se mi to zdá akorát, že je oboustranná sekyra zvýhodněná a zbraně tak nejsou vyvážené.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 13:12 13. Aug 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Oboustraný palcát je především tupá zbraň, takže to nejsou stejné zbraně.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
efu_redo
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 13:13 13. Aug 2010 |
|
|
Muthor6 wrote: Takhle se mi to zdá akorát, že je oboustranná sekyra zvýhodněná a zbraně tak nejsou vyvážené. 1k8 + rozsah 19-20 vs 1k10 + rozhas 20 --- kde ti to přijde nevyvážené? Nebylo by to nevyvážené takto? ---1k10 + rozsah 19-20 vs 1k10 + rozhas 20 -- Mám pocit, že oboustraná sekyra není zvýhodněná. Každé má něco do sebe. To proč to tak je se ptej vývojářů NWN. Je to takhle nastavené v základním NWN. Mimochodem, zkus si představit oboustraný meč z bastardů. Trochu zvrácená představa. Edit: Jestli se nepletu, BASTARD by měl být jedenapůl ručka. Edit2 : Ted jsem si uvědomil, že oboustranná sekyra má být také 1k8 jako meč. Acha. Ale i tak, mi to přijde docela vyvážené, když vemu v potaz rozsah criticalů... meč vs sekyra. Ale ten palcát je divnej. Mělo by to mít všechno 1k8 podle základního nastavení NWN. Pardon, byl jsem trochu desinformován.
_________________ Dělejte si s mými postavami co chcete, jen ať v tom není OOC!!!
|
|
Top |
|
efu_redo
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 13:25 13. Aug 2010 |
|
|
Podle nwn wiki mají mít všechny oboustranné zbraně 1k8 dmg. Sekyra je 1k10. Buď v tom byl záměr, nebo je to chyba. Co ty na to Kuciku? Víc bych se o tom nedohadoval.
|
|
Top |
|
černý vlk
|
Post subject: Re: postihy k AB a DMG Posted: 18:08 13. Aug 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Rejty wrote: http://thalie.pilsfree.cz/zbrane-a-vybaveni-51.htm díky
|
|
Top |
|