Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 08:32 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 141 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: Rada s buildem
PostPosted: 18:36 06. Jan 2011 
Šlechtic
 Profile

Na luk si myslím že se na Thalii vyplácí bard - tajemný lučišník...jde o to že na střelbu z luku je tu třeba zvedat nejen obratnost ale i sílu...;-) Jinak prostě neudržíš luk...

Pokud by to měl být zloděj...možná by se vyplatil experiment zloděj - thormův hrdina, zloděj - weapon maister...? Obojí na sílu...

Stáhni si "+Novice to Epic Character Maker Updated 06-05" snadno si na něm bulid vyskoušíš a i prakticky otestuješ...ale ber v úvahu specifika Thalie...já svůj první bulid taky zkonila...;-)

Reply with quote  

PostPosted: 18:52 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Zdravím,
taky jsem nováček, takže s buildem neporadím, ale právě naopak bych potřeboval radu. Chtěl jsem jet něco na styl klerik/tormův hrdina, ale pročetl jsem si trochu forum a narazil na pár příspěvků, kde se řeší, že je tu silná alchemy. Takže takovej bojovník s alechemkou asi dobře nahradí klerika a navíc s těma upravenýma featama mi přijde dost silnej. např. warrior/wapon master zaměřenej na zbraň s násobitelem *4 s devastem a zvýšeným kritickým násobitelem má *6 + šance vylepšeným kritickým a ještě ten feat od WM dosáhne neuvěřitelnejch kritiků (18-20/*6), taková rána za 150-200 docela zabolí.

Opravte mě prosím, pokud tu kecám hlouposti.

každopádně moje hlavní otázka je: Dá se tu postavit dobrej build na klerik/torm?

Last edited by maxik on 18:53 06. Jan 2011, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 18:52 06. Jan 2011 
Bůh
 Profile

Hele vy PGčka, tady máte návod na build s bojovníkem http://thalie.pilsfree.cz/forum/viewtopic.php?f=110&t=4833

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 19:07 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Sílu na udržení luku? To jako jen z RP hlediska nebo jak?

Reply with quote  

PostPosted: 19:12 06. Jan 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Požadavky na používání zbraní, zbrojí a štítů

Aby Vaše postava mohla používat určitý typ zbraně, zbroje a nebo štítu, musí mít minimální hodnotu síly. Síla se počítá základaní, bez boostů a předmětů (bonusy za subrasu se pocitaji).

vid: http://thalie.pilsfree.cz/zbrane-a-vybaveni-51.htm

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 19:12 06. Jan 2011 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Na každou zbraň potřebuješ určitou sílu. Viz http://thalie.pilsfree.cz/zbrane-a-vybaveni-51.htm

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 19:32 06. Jan 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Můžeš se pro inspiraci mrknout na pár buildů co už mám hotových a našel jsem je na pc.
Viz odkaz co mám v podpisu. A další tam budu přidávat.

Reply with quote  

PostPosted: 19:52 06. Jan 2011 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

wsweetjane wrote:
Pokud by to měl být zloděj...možná by se vyplatil experiment zloděj - thormův hrdina, zloděj - weapon maister...? Obojí na sílu...

Weapon master by mel byt jen na zbrane na blizko :)

Reply with quote  

PostPosted: 20:16 06. Jan 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
Můžeš se pro inspiraci mrknout na pár buildů co už mám hotových a našel jsem je na pc.

Buildy zajímavý, ale kupříkladu u toho hlubinného máš hned v popisku chybu, hlubinný má ECL, stejně jako všechno v podtemnu, akorát je chyba na strankach Thalie, která byla hlášena asi před rokem :-D

Jinak, než složitě radit a něco popisovat, já doporučuji vždy úplně všem stáhnout si ten modul co tu někdo už psal a odklikat si to v něm.

Rozepisovat build na 40 level je hezký, ale to je setsakra vysokej cíl.

Nováčkům doporučuji studovat Wikinu a klikat si v tom modulu. Často koukat na stránkách na úpravy kouzel, povolání, zbraní, ras a vubec všeho.

U každého "buildu" je třeba promyslet jeho efektivní lvl.
Je build, který je poměrně silný na každém levlu a build, který je slabý a silným se stane až později.

Důležité je promyslet s kým bude nejčastěji postava hrát, čím by mohla pomoct družině. 5 bojovníků s obouručkou bude sice hezkej mlejnek na maso, ale jakmile narazej na jedinýho NPC mága s plošným smrtícím kouzlem tak vznikne pouze 5 mrtvolek v dungu.

Jde napsat jak postavit build, druhá věc je jak ho hrát.
Kupříkladu na servru je hodně mágů, ale musím říct, že opravdu dobře hraných mágů, kteří využijí všechny své schopnosti a kouzla je jen málo.
Stejně je to i u všech ostatních povolání. Jedna věc je něco naházet, druhá efektivně využít.

Reply with quote  

PostPosted: 20:43 06. Jan 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Bahnak wrote:
Shaman88 wrote:

Buildy zajímavý, ale kupříkladu u toho hlubinného máš hned v popisku chybu, hlubinný má ECL, stejně jako všechno v podtemnu, akorát je chyba na strankach Thalie, která byla hlášena asi před rokem :-D

Jinak, než složitě radit a něco popisovat, já doporučuji vždy úplně všem stáhnout si ten modul co tu někdo už psal a odklikat si to v něm.

Rozepisovat build na 40 level je hezký, ale to je setsakra vysokej cíl.

Nováčkům doporučuji studovat Wikinu a klikat si v tom modulu. Často koukat na stránkách na úpravy kouzel, povolání, zbraní, ras a vubec všeho.

U každého "buildu" je třeba promyslet jeho efektivní lvl.
Je build, který je poměrně silný na každém levlu a build, který je slabý a silným se stane až později.

Důležité je promyslet s kým bude nejčastěji postava hrát, čím by mohla pomoct družině. 5 bojovníků s obouručkou bude sice hezkej mlejnek na maso, ale jakmile narazej na jedinýho NPC mága s plošným smrtícím kouzlem tak vznikne pouze 5 mrtvolek v dungu.

Jde napsat jak postavit build, druhá věc je jak ho hrát.
Kupříkladu na servru je hodně mágů, ale musím říct, že opravdu dobře hraných mágů, kteří využijí všechny své schopnosti a kouzla je jen málo.
Stejně je to i u všech ostatních povolání. Jedna věc je něco naházet, druhá efektivně využít.

Tak to s tím ECL je epickej fail - já 90% podtemnaků co jsem buildil jsem dělal jako půlčíka. :)

Tak jistě že na 40. lvl je téměř nemožné se dostat, ale do toho rozpisu to patří. Všechny ty buildy co produkuju mají své stěžejní jádro do 30. lvlu.
Ano, hraní buildu je častokrát největší problém. Ovšem to je už o cviku hráče, jak se s tím dokáže poprat.

PS: můžete tu stránku aktualizovat at vím kdo ma jaké ecl?

Reply with quote  

PostPosted: 21:00 06. Jan 2011 
Šlechtic
 Profile

SonnyX wrote:

Máš u každéhjo luku napsíno silný + nějáké číslo...pokud nemáš takovou síle přes deset střílíš ze skládaného luku s postihem...

Nechci tu psát hlouposti ale mělo by to být asi tak něják skládaný luk - bonus plus dva a silný plus 4 = musíš mít sílu 14 aby si mohl luk používat bez penalizace...a obratnost se ti započítává bonusem na útok - klasicky střelné zbraně...

Možná ti to tu vysvětlí líp někdo jinný...;-)

Reply with quote  

PostPosted: 21:02 06. Jan 2011 
Šlechtic
 Profile

Woxa wrote:
wsweetjane wrote:

Weapon master by mel byt jen na zbrane na blizko :)

Tak sem to myslela třeba na rapíry...asi něco lehčího...:-/

Ty luky se tu asi moc nevyplácí:(

Reply with quote  

PostPosted: 21:04 06. Jan 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

U každé zbraně je uvedena minimální síla, kterou musí mít postava bez boostu, aby zbraň plnohodnotně ovládala. Střelné nejsou vyjímkou.
Viz. http://thalie.pilsfree.cz/zbrane-a-vybaveni-51.htm
Pokud takovou sílu nemá, může zbraň použít, ale obdrží postihy k AB či zranění.

Reply with quote  

PostPosted: 21:07 06. Jan 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

wsweetjane wrote:
SonnyX wrote:

Máš u každéhjo luku napsíno silný + nějáké číslo...pokud nemáš takovou síle přes deset střílíš ze skládaného luku s postihem...

Nechci tu psát hlouposti ale mělo by to být asi tak něják skládaný luk - bonus plus dva a silný plus 4 = musíš mít sílu 14 aby si mohl luk používat bez penalizace...a obratnost se ti započítává bonusem na útok - klasicky střelné zbraně...

Možná ti to tu vysvětlí líp někdo jinný...;-)

Tohle je blbost.
Silný u luku znamená jaký maximální bonus z síly umíš přeměnit na dmg.

Příklad:
Když má luk silný +4 tak můžeš dávat maximálně +4 dmg ze síly, tzn. že když máš sílu 12 dáváš dmg ze síly +1, když máš 14 dáváš +2, když 16 +3, když 18 tak +4, ale když máš 20 tak taktéž jen +4 protože luk má parametr silný +4.

Sílu jakou potřebuješ na zbraň zjistíš z odkazů který tu psali lidé výše.
Třeba abys mohl dlouhý luk musíš mít sílu 11.

Reply with quote  

PostPosted: 21:11 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Aha.. takže tím je myšleno, že když budu mít str X tak budu moct používat všechny shortbows a ne, že až na levelu 14 koupím nějaký lepší shortbow, tak budu muset str ještě zvyšovat?

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 141 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]