|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
OneIceOne
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 11:51 04. Aug 2011 |
|
|
Ikstremist wrote: Díky ale za q, byl super. P.S.: Měl bych jen jedinou výtku ICE - a to, že sutana je velká, vleze se do ní hodně věcí, zvlášt když je v tom člověk zběhlý. A kdyby někdo měl zpozorovat co zpozoroval Dorgen, byl by to určitě Elf a ne on, protože člověk v té tmě musel doopravdy pi.. vidět.  (no offence) Rozhodl jsem na základě vlastní intuice, že postavy běžně nosí 200k po kapsách je věc systému, když hrajeme Quest session, překlápí se hra do jiného modu, více rp, více uvěřitelného. Toto je skvělá otázka pro DG, kolik by vážilo a objemově zabralo třeba 100k goldů IC? Já osobně si myslím, že truhlici rovnající se base od piv, vahou podobně, ale záleží na velikosti mincí. Takže, když jsem si představil štíhlého a obratného mnicha, jak pod sutanou pašuje basu od piva, stanovil jsem, že to prostě lidi můžou vidět. Navíc, kdyby si situaci vhodně zahrál, dalo by se o tom uvažovat. Jen si systémově přehodil peníze k postavě. IC to byl důvod, kvůli které by tě některé postavy mohly chtít zabít, což je v questu možné a hraní povahy postavy mě těší. Jinak díky za připomínky, celý systém se prostě ladí, až se dojde k nějakému finálnímu řešení, které bude vyhovovat...
_________________ Pauza výkonu DM: 1 - 8. 9.
|
|
Top |
|
OneIceOne
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 11:56 04. Aug 2011 |
|
|
Thuereg wrote: Ještě zkusim trochu konstruktivní kritiky k tomuhle q. Bylo to pěkné, ale chvílema sem měl pocit, že až příliš jednoduché. Nenarážim na boj. Spíš šlo o to, že postavy měli až moc stop jasně směřující k jedinému cíly. Chtělo by to provést obtížněji, donutit postavy k většímu zamyšlení a vlastně jim dát i šanci to prostě pomrvit a najít prdlajs a vrátit se s nepořízenou. To je asi tak muj pohled na věc.
Každopádně díky za quest, hra byla fajn a jsem rád že se to tu takhle hejbá:) Původně byl scénář složitější, ale do určitých sekvencí jsem upustil, protože se quest prodlužoval. Na druhou stranu, nalezení cikánky, rychlé nasledování vlka a hod na rozpoznání mapy určily, že jste neřešili věc úplně špatně, takže jste nalezli cíl.
_________________ Pauza výkonu DM: 1 - 8. 9.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 12:05 04. Aug 2011 |
|
|
OneIceOne wrote: Ikstremist wrote: Toto je skvělá otázka pro DG, kolik by vážilo a objemově zabralo třeba 100k goldů IC? Pokud se nepletu tak dle pravidel by to mělo být circa 2000 liber (50mincí/1lb). Ovšem to se týká standartních DnD mincí, nevím, jak jsou na tom ty Thalijské.
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 12:19 04. Aug 2011 |
|
|
Ikstremist wrote: ... k tomu pi vidět... měl sem světlo;) já jn že nebyla tma:)
_________________ Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 12:22 04. Aug 2011 |
|
|
OneIceOne wrote: Ikstremist wrote: Díky ale za q, byl super. P.S.: Měl bych jen jedinou výtku ICE - a to, že sutana je velká, vleze se do ní hodně věcí, zvlášt když je v tom člověk zběhlý. A kdyby někdo měl zpozorovat co zpozoroval Dorgen, byl by to určitě Elf a ne on, protože člověk v té tmě musel doopravdy pi.. vidět.  (no offence) Rozhodl jsem na základě vlastní intuice, že postavy běžně nosí 200k po kapsách je věc systému, když hrajeme Quest session, překlápí se hra do jiného modu, více rp, více uvěřitelného. Toto je skvělá otázka pro DG, kolik by vážilo a objemově zabralo třeba 100k goldů IC? Já osobně si myslím, že truhlici rovnající se base od piv, vahou podobně, ale záleží na velikosti mincí. Takže, když jsem si představil štíhlého a obratného mnicha, jak pod sutanou pašuje basu od piva, stanovil jsem, že to prostě lidi můžou vidět. Navíc, kdyby si situaci vhodně zahrál, dalo by se o tom uvažovat. Jen si systémově přehodil peníze k postavě. IC to byl důvod, kvůli které by tě některé postavy mohly chtít zabít, což je v questu možné a hraní povahy postavy mě těší. Jinak díky za připomínky, celý systém se prostě ladí, až se dojde k nějakému finálnímu řešení, které bude vyhovovat... Tohle s těma mincema si s Theem řešim po svém. Možná nezapadám do reálií, ale když jdu něco zaplatit, třeba meč za mega tak nepíšu: Jde a táhne za sebou vozejček s hromadou zlata, ale píšu že platim třeba stovkou velkejch zlatech mincí se vsazenym diamantem a podobně. Ic na to koukám tak, že je víc druhů mincí nejen jeden jedinej. Rztný velikosti, různá hodnota.
_________________ Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 13:11 04. Aug 2011 |
|
|
Karathská ("stříbrná") grešle váží cca 2 gramy (bráno reálně, mimo mechaniku). Tj. 100 000 mincí váží 100 000 x 2 / 1 000 kg, tedy 200 kg (400-450 liber). Mimochodem, zavedený termín "zlatých" je na Thalii úplně mimo mísu. Na anglofonních serverech obvykle říkají "coins", tedy mince, což je podle mého rozumnější. Zobrazené mince ve hře jsou počty v karathských grešlích, téměř bezcenných mincích s minimem stříbra. Nejsou to tedy žádné zlaté. Tyto mince mají herní váhu 0.0, protože mechanika má nejmenší rozlišovací jednotku 0.1 lb, což je cca 45 - 50 gramů. Což by ovšem byly hodně velké mince a zatraceně těžké. Trpasličí stříbrné mince dávají 64 mincí do 1 libry, tedy cca 7 gramů na minci. Údaj 50 mincí do libry se na Thalii nepoužívá (představoval by cca 9 gramové mince). Viz. http://thalie.pilsfree.cz/veda-remesla-a-zivot-201.htmEDIT DG: PS1: co se týče objemu, představte si, jak velkej je pytel s 200kg kovu (vesměs měď a cín). PS2: platby velkými penězi mezi zavedenými obchodníky obvykle probíhají pomocí směnek na banku. Vzhledem k tomu, že se Thalie (kvůli technické náročnosti a trvalému nářku DEX builderů) rozhodla nezavést reálně vážící mince, lze brát převod 0.0 vážících herních mincí jako platbu směnkou či jiným ekvivalentem, pokud jsou tomu okolnosti nakloněny (pokud ti DM řekne: "nalezl jsi v ostatcích měšec s tolika a tolika mincemi", okolnosti tomu nakloněny nejsou).
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 13:14 04. Aug 2011 |
|
|
Tak to jen doufám že se nebudou mince počítat do nákladu  To by byl další hřebíček do rakve pro dexařské postavy 
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 17:34 04. Aug 2011 |
|
|
zachy wrote: Tak to jen doufám že se nebudou mince počítat do nákladu  To by byl další hřebíček do rakve pro dexařské postavy  ty teď budeš stejnak v pytli... já budu nosit směnky splatný jen v Karathský bance ha  a te´d mě mužeš chytit a vobrat 
|
|
Top |
|
Hafen
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 17:57 04. Aug 2011 |
|
|
Mluvit o vaze minci na servru, kde predmet bezne stoji 30k+ je trosku, imho, velmi, mimo.
Kdyby dlouhy mec stal pet zlataku, za trofej by bylo misto 4 000 minci 40, predmet +4 by stal misto 120 000 pouhych 120...pak by se o tom dalo uvazovat.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 18:33 04. Aug 2011 |
|
|
DG to dobře vysvětlil - větší částky jsou hrazené skrze banku, ne hotovostně.
|
|
Top |
|
Ikstremist
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 19:42 04. Aug 2011 |
|
Joined: 04:34 21. Mar 2010 Posts: 163 Location: Psychedelict
|
Hafen wrote: Mluvit o vaze minci na servru, kde predmet bezne stoji 30k+ je trosku, imho, velmi, mimo.
Kdyby dlouhy mec stal pet zlataku, za trofej by bylo misto 4 000 minci 40, predmet +4 by stal misto 120 000 pouhych 120...pak by se o tom dalo uvazovat. Přesně tak, je to padlé na hlavu....
_________________ Všichni jsme výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli. PSYTRANCE POWER
Laelaan Caana
|
|
Top |
|
Práček
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 21:23 04. Aug 2011 |
|
Joined: 22:03 11. Mar 2010 Posts: 1180 Location: Práglevačka
|
Thuereg wrote: ty teď budeš stejnak v pytli... já budu nosit směnky splatný jen v Karathský bance ha  a te´d mě mužeš chytit a vobrat  jak teď máme okradat, když on ten milion v kapse nemá, ale má tam kus papíru? doufám že to je aspoň na smirkovem papiru,aby ho to pěkně bolelo až mu ho narvu do pr*ele 
|
Alvarion
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 23:36 04. Aug 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Dikuze o Quest sessions se pro zmenu zvrhla ve spam, Skoda.
|
|
Top |
|
tao kan
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 08:23 05. Aug 2011 |
|
|
ono se bude tak dlouho šťourat do ho*** až se DM nasere a ty questy zruší. Nic nového pod sluncem.
_________________ TaoKan Nur,Orconur,Tanur Arged,Balran Nebojsa,Lord Aren Aylom,Jacob Achalym,Victorius Melenol,Glarik syn Argedův,Vastim Lágro,Grudur "Kamenná tvář,Drizdor Zau'ndar....hrob se naplňuje
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 08:26 05. Aug 2011 |
|
|
Práček wrote: jak teď máme okradat, když on ten milion v kapse nemá, ale má tam kus papíru? doufám že to je aspoň na smirkovem papiru,aby ho to pěkně bolelo až mu ho narvu do pr*ele  Směnka je směnka. Ne nekrytý šek, prostě taková ranná bankovka. Ukrást ji naopak můžeš pohodlněji než milion drobných grešlí.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|