Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 19:07 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 167 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Next
Author Message
 Post subject: Re: Quest sessions
PostPosted: 11:51 04. Aug 2011 
Rytíř
 Profile

Ikstremist wrote:
Díky ale za q, byl super.
P.S.: Měl bych jen jedinou výtku ICE - a to, že sutana je velká, vleze se do ní hodně věcí, zvlášt když je v tom člověk zběhlý. A kdyby někdo měl zpozorovat co zpozoroval Dorgen, byl by to určitě Elf a ne on, protože člověk v té tmě musel doopravdy pi.. vidět. :-) (no offence)

Rozhodl jsem na základě vlastní intuice, že postavy běžně nosí 200k po kapsách je věc systému, když hrajeme Quest session, překlápí se hra do jiného modu, více rp, více uvěřitelného.

Toto je skvělá otázka pro DG, kolik by vážilo a objemově zabralo třeba 100k goldů IC?

Já osobně si myslím, že truhlici rovnající se base od piv, vahou podobně, ale záleží na velikosti mincí. Takže, když jsem si představil štíhlého a obratného mnicha, jak pod sutanou pašuje basu od piva, stanovil jsem, že to prostě lidi můžou vidět. Navíc, kdyby si situaci vhodně zahrál, dalo by se o tom uvažovat. Jen si systémově přehodil peníze k postavě. IC to byl důvod, kvůli které by tě některé postavy mohly chtít zabít, což je v questu možné a hraní povahy postavy mě těší.

Jinak díky za připomínky, celý systém se prostě ladí, až se dojde k nějakému finálnímu řešení, které bude vyhovovat...

Reply with quote  

PostPosted: 11:56 04. Aug 2011 
Rytíř
 Profile

Thuereg wrote:
Ještě zkusim trochu konstruktivní kritiky k tomuhle q.
Bylo to pěkné, ale chvílema sem měl pocit, že až příliš jednoduché. Nenarážim na boj. Spíš šlo o to, že postavy měli až moc stop jasně směřující k jedinému cíly. Chtělo by to provést obtížněji, donutit postavy k většímu zamyšlení a vlastně jim dát i šanci to prostě pomrvit a najít prdlajs a vrátit se s nepořízenou.
To je asi tak muj pohled na věc.

Každopádně díky za quest, hra byla fajn a jsem rád že se to tu takhle hejbá:)

Původně byl scénář složitější, ale do určitých sekvencí jsem upustil, protože se quest prodlužoval. Na druhou stranu, nalezení cikánky, rychlé nasledování vlka a hod na rozpoznání mapy určily, že jste neřešili věc úplně špatně, takže jste nalezli cíl.

Reply with quote  

PostPosted: 12:05 04. Aug 2011 
Urozený
 ICQ  Profile

OneIceOne wrote:
Ikstremist wrote:
Toto je skvělá otázka pro DG, kolik by vážilo a objemově zabralo třeba 100k goldů IC?

Pokud se nepletu tak dle pravidel by to mělo být circa 2000 liber (50mincí/1lb). Ovšem to se týká standartních DnD mincí, nevím, jak jsou na tom ty Thalijské.

Reply with quote  

PostPosted: 12:19 04. Aug 2011 
Rytíř
 ICQ  Profile

Ikstremist wrote:
...

k tomu pi vidět... měl sem světlo;) já jn že nebyla tma:)

Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.

Reply with quote  

PostPosted: 12:22 04. Aug 2011 
Rytíř
 ICQ  Profile

OneIceOne wrote:
Ikstremist wrote:
Díky ale za q, byl super.
P.S.: Měl bych jen jedinou výtku ICE - a to, že sutana je velká, vleze se do ní hodně věcí, zvlášt když je v tom člověk zběhlý. A kdyby někdo měl zpozorovat co zpozoroval Dorgen, byl by to určitě Elf a ne on, protože člověk v té tmě musel doopravdy pi.. vidět. :-) (no offence)

Rozhodl jsem na základě vlastní intuice, že postavy běžně nosí 200k po kapsách je věc systému, když hrajeme Quest session, překlápí se hra do jiného modu, více rp, více uvěřitelného.

Já osobně si myslím, že truhlici rovnající se base od piv, vahou podobně, ale záleží na velikosti mincí. Takže, když jsem si představil štíhlého a obratného mnicha, jak pod sutanou pašuje basu od piva, stanovil jsem, že to prostě lidi můžou vidět. Navíc, kdyby si situaci vhodně zahrál, dalo by se o tom uvažovat. Jen si systémově přehodil peníze k postavě. IC to byl důvod, kvůli které by tě některé postavy mohly chtít zabít, což je v questu možné a hraní povahy postavy mě těší.

Jinak díky za připomínky, celý systém se prostě ladí, až se dojde k nějakému finálnímu řešení, které bude vyhovovat...

Tohle s těma mincema si s Theem řešim po svém. Možná nezapadám do reálií, ale když jdu něco zaplatit, třeba meč za mega tak nepíšu: Jde a táhne za sebou vozejček s hromadou zlata, ale píšu že platim třeba stovkou velkejch zlatech mincí se vsazenym diamantem a podobně. Ic na to koukám tak, že je víc druhů mincí nejen jeden jedinej. Rztný velikosti, různá hodnota.

Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.

Reply with quote  

PostPosted: 13:11 04. Aug 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Karathská ("stříbrná") grešle váží cca 2 gramy (bráno reálně, mimo mechaniku). Tj. 100 000 mincí váží 100 000 x 2 / 1 000 kg, tedy 200 kg (400-450 liber).
Mimochodem, zavedený termín "zlatých" je na Thalii úplně mimo mísu. Na anglofonních serverech obvykle říkají "coins", tedy mince, což je podle mého rozumnější.
Zobrazené mince ve hře jsou počty v karathských grešlích, téměř bezcenných mincích s minimem stříbra. Nejsou to tedy žádné zlaté.

Tyto mince mají herní váhu 0.0, protože mechanika má nejmenší rozlišovací jednotku 0.1 lb, což je cca 45 - 50 gramů. Což by ovšem byly hodně velké mince a zatraceně těžké.
Trpasličí stříbrné mince dávají 64 mincí do 1 libry, tedy cca 7 gramů na minci.

Údaj 50 mincí do libry se na Thalii nepoužívá (představoval by cca 9 gramové mince).

Viz.
http://thalie.pilsfree.cz/veda-remesla-a-zivot-201.htm

EDIT DG:
PS1: co se týče objemu, představte si, jak velkej je pytel s 200kg kovu (vesměs měď a cín).
PS2: platby velkými penězi mezi zavedenými obchodníky obvykle probíhají pomocí směnek na banku. Vzhledem k tomu, že se Thalie (kvůli technické náročnosti a trvalému nářku DEX builderů) rozhodla nezavést reálně vážící mince, lze brát převod 0.0 vážících herních mincí jako platbu směnkou či jiným ekvivalentem, pokud jsou tomu okolnosti nakloněny (pokud ti DM řekne: "nalezl jsi v ostatcích měšec s tolika a tolika mincemi", okolnosti tomu nakloněny nejsou).

Reply with quote  

PostPosted: 13:14 04. Aug 2011 
Velmistr
 Profile

Tak to jen doufám že se nebudou mince počítat do nákladu :D To by byl další hřebíček do rakve pro dexařské postavy :D

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

Reply with quote  

PostPosted: 17:34 04. Aug 2011 
Rytíř
 ICQ  Profile

zachy wrote:
Tak to jen doufám že se nebudou mince počítat do nákladu :D To by byl další hřebíček do rakve pro dexařské postavy :D

ty teď budeš stejnak v pytli... já budu nosit směnky splatný jen v Karathský bance ha :D a te´d mě mužeš chytit a vobrat :D

Reply with quote  

PostPosted: 17:57 04. Aug 2011 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Mluvit o vaze minci na servru, kde predmet bezne stoji 30k+ je trosku, imho, velmi, mimo.

Kdyby dlouhy mec stal pet zlataku, za trofej by bylo misto 4 000 minci 40, predmet +4 by stal misto 120 000 pouhych 120...pak by se o tom dalo uvazovat.

Reply with quote  

PostPosted: 18:33 04. Aug 2011 
Urozený
 ICQ  Profile

DG to dobře vysvětlil - větší částky jsou hrazené skrze banku, ne hotovostně.

Reply with quote  

PostPosted: 19:42 04. Aug 2011 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Hafen wrote:
Mluvit o vaze minci na servru, kde predmet bezne stoji 30k+ je trosku, imho, velmi, mimo.

Kdyby dlouhy mec stal pet zlataku, za trofej by bylo misto 4 000 minci 40, predmet +4 by stal misto 120 000 pouhych 120...pak by se o tom dalo uvazovat.

Přesně tak, je to padlé na hlavu....

Laelaan Caana

Reply with quote  

PostPosted: 21:23 04. Aug 2011 
Velmistr
 Profile

Thuereg wrote:

ty teď budeš stejnak v pytli... já budu nosit směnky splatný jen v Karathský bance ha :D a te´d mě mužeš chytit a vobrat :D

jak teď máme okradat, když on ten milion v kapse nemá, ale má tam kus papíru? doufám že to je aspoň na smirkovem papiru,aby ho to pěkně bolelo až mu ho narvu do pr*ele :-D

Reply with quote  

PostPosted: 23:36 04. Aug 2011 
Šlechtic
 Profile

Dikuze o Quest sessions se pro zmenu zvrhla ve spam, Skoda.

Reply with quote  

PostPosted: 08:23 05. Aug 2011 
Mistr
 ICQ  Profile

ono se bude tak dlouho šťourat do ho*** až se DM nasere a ty questy zruší. Nic nového pod sluncem.

Reply with quote  

PostPosted: 08:26 05. Aug 2011 
Ďábel
 ICQ  Profile

Práček wrote:
jak teď máme okradat, když on ten milion v kapse nemá, ale má tam kus papíru? doufám že to je aspoň na smirkovem papiru,aby ho to pěkně bolelo až mu ho narvu do pr*ele :-D

Směnka je směnka. Ne nekrytý šek, prostě taková ranná bankovka. Ukrást ji naopak můžeš pohodlněji než milion drobných grešlí.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 167 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]